5 tips til hvordan du kan få enda mer glede inni deg

Send meg en melding

Her for noen uker siden la jeg merke til at jeg var utrolig glad, det er så deilig å kjenne seg glad. Så fort kan denne gleden bli tatt fra oss. Jeg tror også at når vi tar rette valg, blir vi mer og mer glade på innsiden. Det går an å la gleden få lov til  velle fram i oss.

Hvordan har du det for tiden? Er du glad, eller er det noe du opplever eller en situasjon du er i som har greid å stjele gleden din vekk? Det går an å gjøre noe med det, for det er meningen at du skal ha det godt å være glad inni deg😃.


1. Ikke la andre ta fra deg gleden

Blir du fort frustrert, irritert, eller fornærmet over det andre gjør og sier. Det går faktisk an å ikke la det gå inn på deg. Når du trekker vekk de elementene i livet ditt skal jeg love deg at gleden kommer tilbake. Gleden over å ha kontroll på hvordan du har det. Gleden ved at ikke noe andre sier eller gjør kan ta denne gleden fra deg, hvis du ikke lar de gjøre det. Noen ganger kan det være riktig å holde deg unna mennesker som tar energi og gleden bort fra deg. Når du har vært med noen som stjeler energi fra deg eller du kjenner deg nedtrykt etterpå, bør du vurdere om det er så lurt å gå med dem. Jeg vet det kan være vanskelig. Begynn i det små. Ta noen gode valg for deg selv.

Ett steg av gangen i riktig retning, gjør stor endring i framtiden din.

Jeg er sykepleier og noen pasienter kan være utrolig ufine i måten de behandler deg som helsepersonell. Det samme skjer i alle yrker, du måter på ufine kunder eller mennesker som rett og slett er ufine i måten de er på.

Jeg har lagt merke til at dette kan gå inn på mange og det kan være sårende og frustrerende å bli behandlet dårlig. Jeg har lært meg ett lurt triks som jeg anbefaler deg å gjøre. Det er å ta deg litt tid til å tenke over hva som skjedde, hadde denne personen rett i det de sa eller er de ufine uansett hvor god og snill du er? For noen ganger så har de bare en dårlig dag og så går det ut over deg.

Jeg har opplevd noen som er utakknemlige, ufine, de lager livet sitt råttent rundt seg og de påvirker mange de treffer på en negativ måte. Når jeg vet at jeg handler ut fra at jeg ønsker å hjelpe og gjøre en god jobb for noen, så kjenner jeg at de kan si hva som helst og det preller faktisk av meg. Noen ganger stikker det mot oss og prøver å ødelegge for oss. Men det går an å velge og si til Gud hjelp meg så dette ikke går inn på meg, du ser det ikke var noe hyggelig å høre. De skal ikke få ødelegge dagen min, uka mi, selv om jeg må forholde meg til dem. Når du kommer opp i en ubehagelig situasjon, så kan du tenke «Har de rett til å behandle meg sånn», dersom svaret ditt er nei, så skal du heller ikke la det gå inn på deg. Du har handlet ut fra ett godt hjerte og da trenger ikke de stjele gleden din fra deg. (Dette krever øvelse jeg vet det, men det er verd å prøve å la de ikke gå inn på deg).

Vi har av og til sånne personer i livet og noen ganger kan det være at vi ikke har noe valg med å trekke oss unna dem, de har en evne til å dra gleden ut av oss. Ikke la de gjøre det min venn.

Jeg velger at min glede er min og ingen skal få ta den fra meg. Jeg verner om den for den er min styrke.

«For gleden i Herren er deres styrke.» Neh 8,10

2. Blir du fort irritert, frustrert og fornærmet?

Over nevnte jeg om du fort blir frustrert, irritert og fornærmet. Dette er noe som skjer inne i tankene. Bestem deg for at du ikke blir fort fornærmet over ting, for det er også en ting som tar gleden fra deg. For eksempel så kunne jeg la meg frustrere over at sykkelskoene til Tarjei står i gangen når de burde være en annen plass, eller andre små bagateller. Nå gidder jeg ikke bry meg om det, iallfall blir jeg ikke irritert over det. Du har sikkert opplevd det selv, jeg selv har en tendens til å glemme å sette osten tilbake i kjøleskapet, jeg skjønner at det kan være irriterende for andre i familien. Du kjenner det sikkert igjen, har du blitt frustrert over noe i dag kanskje eller de siste dagene. Da vil jeg at du skal tenke over hva det var, så kan du bestemme deg for at relasjonen til denne personen er så mye viktigere. Pluss at gleden din blir tatt fra deg hvis du fortsetter å være frustrert eller irritert. Det er faktisk noe du kan gjøre noe med.

Det er så fort å bli fornærmet over ting, det handler ofte om hva folk gjør eller sier. Er du en person som lett blir fornærmet? Tenk over den siste uka, har du opplevd noe som fornærmet deg eller skuffet deg? Det har jeg. Men jeg måtte ta tak i det med en gang så det ikke skulle ødelegge for gleden min eller hvordan jeg har det med personen. Jeg måtte ta litt tid til å tenke over hva som frustrerte meg, og jeg konkluderte med at jeg ikke har kontroll over hva den andre personen gjorde, selv om jeg var uenig. Jeg måtte akseptere at gjør som de gjør, men jeg trenger ikke la det ødelegge for gleden min.


3. Øv deg opp i å være takknemlig

Dette er kanskje den letteste og mest effektive måten å få gleden inn i livet igjen. For omtrent 2 år siden begynte jeg å skrive ned en ny ting jeg er takknemlig for hver eneste dag. Det kan være alt fra små ting, ting jeg tar som en selvfølge og store ting som går min vei.

Jeg hørte en professor på universitetet sa det at det er så utrolig mange unge som er deprimerte for tiden. Når de skulle behandle depresjoner, så fikk elevene oppgave å finne 3 ting de er takknemlige for hver eneste dag. Det er med å snu på hele fokuset, fra å bare fokusere på det negative i livet til å fokusere på alt det positive. Så det å være takknemlig er med på å gjøre deg glad. Det er enkelt, oppskriften er enkel, finn noe rundt deg som du er takknemlig for og øv deg opp å være takknemlig over de små tingene.

Les gjerne: Det du har fokus på blir større.

Jeg har lært meg at takknemlighet hjelper på humøret og det hjelper at jeg har en positiv innstilling til alt som skjer rundt meg. Nå som jeg har øvd meg opp å bevisst være takknemlig over noe hver dag, er takknemlighet noe som dukker til stadighet oppe i tankene mine. Jeg kan være takknemlig uten å gjøre det bevisst på det, for det er blitt en del av det jeg bare gjør. Jeg anbefaler det så utrolig mye.


4. Gjøre det Gud sier

Da jeg for noen uker siden la merke til hvor glad jeg var, så tok jeg dette opp med Gud. Hvorfor er jeg egentlig så glad, det sprudler over av glede på innsiden. Det er ikke bare en dag, men det er vedvarende og noe som ligger der i hverdagen. Den første tanken som kom inn i mine tanker var, (noe jeg opplevde var Gud som snakket til meg), han sa det er fordi du gjør som jeg sier. Jeg kjente igjen denne stille stemmen og viste at dette var ikke noe jeg hadde sagt til meg selv.

Jeg grunnet litt over livet mitt det siste året. Jeg har vært radikalt lydig overfor Gud og det jeg opplever at han leder meg inn i og det kan være litt skummelt før jeg begynner å gå inn i det. Når jeg tar valg i riktig retning, så kjenner jeg at jeg er akkurat der i livet jeg skal være og jeg har en glede på innsiden som veller fram. Tror det er Gud som belønner meg for det jeg er villig til å gjøre de små tingene som han sier.

For omtrent ett år siden, begynte Gud å legge ned i hjerte mitt at jeg skulle innen året var omme, slutte i jobben som avdelingsleder. Tanken om dette gav seg ikke. Jeg var på gang å planlegge å starte bloggen, elsker å tale, undervise og skrive og vet at dette er noe jeg ønsket at skulle bli en større del av livet mitt. Jeg ønsket egentlig å slutte som leder, men jeg hadde det jo så fint. Endelig var jeg i en tid hvor det ikke var store problemer eller utfordringer, alt gikk så utrolig fint og hadde medgang i det jeg gjorde der. Men tanken gav seg ikke og jeg tenkte da må jeg finne meg en mindre jobb. Jeg begynte å tenke på nattevakt-stilling. Jeg spurte Gud hva han syntes, og jeg opplevde at han ledet meg til å skulle gå den veien. Det var store omstillinger som måtte gjøres, spesielt inni mitt hode. Men da stillingen dukket opp rett før sommeren, søkte jeg. I Desember skjedde overgangen fra leder til nattevakt. Nå er jeg så glad for det valget. Jeg har mer tid til å skrive og til å undervise/tale noe jeg elsker å gjøre😃.


5. Tid med Gud

Jeg brenner veldig for at vi burde ta oss tid til å være stille sammen med Gud. Det gjør deg rett og slett glad. Mange tenker at det er kjedelig og ikke orker det. Men nå skal jeg forklare deg en av grunnene til hvorfor du bør gjøre det: Når du har tatt i mot Jesus i hjertet, så blir det plantet i deg ett frø av glede. Glede er en av åndens frukter. Det er kanskje ikke noe du har tenkt så mye over. Men når du bruker tid med Jesus, vil denne gleden få lov til å vokse fram. Når du leser ordet (bibelen) og vanner det ved å bruke tid med Jesus, vil gleden være en av de tingene som vokser fram på innsiden din. Jesus ønsker at du skal ha det godt og være glad og at dette skal være din styrke.

«Dette har jeg sagt dere for at min glede kan være i dere og deres glede kan bli fullkommen.» Joh 15,11

Jesus sa at han hadde en oppskrift på at gleden din skal bli fullkommen. Hvis du leser Joh.15, så ser du han beskriver seg som vintreet og oss som grenene. Når vi er i han. Vil vi bære frukt. Gleden er en av de fruktene og den blir fullkommen, dersom vi gjør det. Er ikke det  stilig, har du tenkt på det før??


Gleden gjør deg attraktiv

Har du opplevd kristne som er sure og innbitte, det har jeg. Og det er ikke tiltrekkende. Det er ikke disse menneskene som tiltrekker seg mennesker til Gud. Men de som er glade, gleder seg over livet og har positiv innstilling til mennesker rundt seg. De har frukt som er søt og god som de gladelig deler med de rundt seg.

Gleden er med å få deg mindre negativ. Gleden gjør deg attraktiv og tiltrekker deg mennesker. Gleden er den faktoren som gjør oss lykkelige.


Mitt ønske med denne bloggen er å gi fra meg det jeg selv har opplevd, jeg sier ingenting uten at jeg lever det ut selv. Jeg har veldig tro på at vi kan leve gode liv og ha det godt, selv om vi møter motstand og utfordringer. La gleden over livet slippe til.


Ha en veldig god dag, så sees vi snart igjen!


Ønsker du å få med deg neste innlegg, så følg meg på facebooksiden min Kristin L. Berge eller så finner du meg på instagram.