Må gå mot janteloven for å få selvtillit

Send meg en melding

Janteloven er noe som ligger i oss og som vi må gå imot, for å få mer selvtillit. Tanker vi har som er i tråd med Janteloven gjør oss usikre på oss selv. Å være usikker på deg selv er som å gå gjennom livet med bremser på.


HVA SIER JANTELOVEN

Janteloven sier at du ikke må tro at du er noe. Det er også mye sammenlikning i janteloven, se på dette; Ikke tro at du vet mer enn oss, ikke tro at du er mer enn oss og ikke le av oss. Så angriper Janteloven hvem vi er som menneske; ikke tro at du duger, ikke tro at noen bryr seg om deg og ikke tro at du kan lære oss noe. 

Det er hvordan vi nordmenn er lært opp at vi skal forholde oss til hverandre. Den er stikk i strid med hva bibelen sier at vi skal være. Bibelen sier at du skal være frimodig og sterk, du er unik, du har noe helt spesielt i deg, du har drømmer og en gudgitt hensikt. Dersom det du har i deg skal se dagens lys, må du kjempe mot janteloven og du må få den selvtilliten du skal ha for å utrett det du skal 👊. 

Les innlegget om 4 typer selvtillit  her.

Når du får den selvtilliten Gud ønsker å gi deg, da må du gå mot janteloven. Å ha sund og god selvtillit er noe vi skal ha og bør gå etter. Går du mot janteloven, så er du nødt til å gjøre det med selvtillit. Lar du janteloven styre deg, mister du selvtilliten din. 


Å HA SUND OG GOD SELVTILLIT ER Å HEIE ANDRE OPP OG FRAM

Ser vi på janteloven sier den oss at vi ikke må stikke seg fram og vi skal heller ikke heie andre fram. Den gir oss rett til å trykke andre ned, bare du ikke prøver å gjøre noe som skiller deg ut eller gjør noe som ingen andre gjør. Det jeg legger merke til er at vi sammenlikner oss hele tiden og liker ikke hvis noen «går forbi oss». Men det er ikke sånn vi trenger å ha det. For vi har alle vår egen plass her i verden, vi skulle vært mennekser som heier andre opp og fram.

Vi er utrustet med så forskjellige gaver og talenter, det finnes bare en av deg, så ikke bruk tid på å sammenlikne deg med andre.  Sammenlikner du deg alltid med noen som kan noe du ikke har talent for, vil du alltid gå rundt å føle at du ikke er god nok. Jeg har funnet ut at hvis jeg bare fokuserer på å være den beste utgaven av meg selv, så er det der jeg vil være. 

Janteloven er blitt endel av oss nordmenns måte å være på, skulle jo tro det lå i vår DNA. Vi må bryte med det, heie på oss selv og andre isteden.

Når du har sund og god selvtillit, da er det ikke noen som truer oss fordi de «går forbi oss». Vi heier hverandre opp og fram og er ikke misunnelige eller sjalu på andre. Vi dolker ingen i ryggen for å komme opp og fram. Etter Gud sine prinsipper vil han at vi skal ære han, sette han høyest og elske andre og heie på hverandre og få fram det beste i hverandre 🙌. 


REDD FOR Å FÅ FOR MYE SELVTILLIT

Jeg har gått fra å være usikker og ikke ha tro på meg selv til å ha sund og god selvtillit. Jeg hadde ikke tro på meg selv, derfor var det var vanskelig for meg å heie andre opp og fram.  Så vokste selvtilliten min så jeg løftet andre opp. Likte å få andre opp og fram, men klarte ikke å ha tro på meg selv.

Jeg viste at dersom jeg skulle være klar for alt det Gud har for meg, må jeg ha tro på meg selv. Jeg må ha selvtillit til å gjøre det. Jeg må kjempe for å styrke min selvtillit.  

Å få selvtillit er som å få en indre drivkraft som heier på deg.

Jeg må heie på meg selv så ingen tar det fra meg som bor i meg og som Gud har lagt i meg. Når selvtilliten min begynte å øke, kjente jeg at jeg ble redd for å få for mye selvtillit. Det henger sammen med at jeg har  sett mennesker som har så mye selvtillit og som trykker andre ned på sin vei, og der vil jeg ikke komme. De bruker albuer for å komme seg fram. Da sa Gud til meg "Kristin, hvis du alltid setter meg først og heier på andre, vil du aldri få for mye selvtillit."

«Den sunne og gode selvtilliten som får deg til å tørre å trø inn i det du skal. Den gir Gud ære og som løfter andre mennesker opp.»

Styrk din selvtillit

Det kan være at du er redd for hva andre vil si om deg. Begynn å kjemp for det som bor i deg, ikke de høye stemmene rundt deg! Kanskje noen har forventninger til deg som er for høye eller de strider imot det du er på innsiden, kjemp imot!

Det kan være godtroende gudfryktige mennesker som holder deg tilbake fra den du er. Dersom ikke mennesker uansett hvem de er, heier på det Gud har lagt ned i deg, så ikke hør på den stemmen og kjemp for det som ligger i deg!

Å få selvtillit er som en fugl som hele tiden har gått på bakken, så får den luft under vingene på fuglen så den kan fly. Da kommer den i sitt rette element.

Jeg har skrevet boka "Styrk din selvtillit", som kommer i begynnelsen av September "Les mer om boka her"

Jeg skal ha GRATIS kurs i «Styrk din selvtillit», 9.-20.Oktober, melder deg på kurs her.


Og husk å del gjerne innlegget andre 💞.