Selvtillit = Antijanteloven

Send meg en melding

Vi nordmenn må ikke la janteloven lure oss lenger. Den har ligget som ett dekke over hele landet og holdt oss nede fra å gjøre det vi er tenkt å skulle utrette. Jeg tror det er så mange drømmer og visjoner som er gått ned i graven på grunn av janteloven. 


HVA SIER JANTELOVEN

Janteloven sier at du ikke må tro at du er noe, ikke tro at du er mer enn noen, ikke tro at du er klokere enn noen og ikke finn på å innbill deg at du er bedre enn noen. Det er også mye sammenlikning i janteloven, se på dette; Ikke tro at du vet mer enn oss, ikke tro at du er mer enn oss og ikke le av oss. Så angriper Janteloven hvem vi er som menneske; ikke for at du duger, ikke tro at noen bryr seg om deg og ikke tro at du kan lære oss noe. 

Les gjerne innlegg om Janteloven her.

Det er hvordan vi nordmenn er lært opp at vi skal forholde oss til omverdenen. Vet du hva det er stikk i strid med hva bibelen sier at vi skal være. Bibelen sier at du skal være frimodig og sterk, du er unik, du har noe helt spesielt i deg, du har drømmer og en gudgitt hensikt. Dersom det du har i deg skal se dagens lys, må du kjempe mot janteloven og du må få den selvtilliten du skal ha for å utrett det du skal 👊. 

Les innlegget om 4 typer selvtillit  her.

ANTIJANTELOVEN=SELVTILLIT

Når du får den selvtilliten Gud ønsker å gi deg, da må du sparke janteloven ut. Å ha sund og god selvtillit er noe vi skal ha og bør gå etter. Går du mot janteloven, så er du nødt til å gjøre det med selvtillit. Lar du janteloven styre deg, mister du selvtilliten din. 


Å HA SUND OG GOD SELVTILLIT ER Å HEIE ANDRE OPP OG FRAM

Gransker vi janteloven ser vi at alt har med sammenlikning og ikke noen må stikke seg fram og vi skal heller ikke heie andre fram. Den gir oss rett til å trykke deg ned, bare du ikke prøver å gjøre noe som skiller deg ut eller gjør noe som er bra og som utretter noe. Det jeg legger merke til er at vi sammenlikner oss hele tiden og liker ikke hvis noen «går forbi oss». Men det er ikke sånn vi trenger å ha det. For vi har alle vår egen plass her i verden, vi kan bare være opptatt med å være oss selv fullt ut. Ingen tar din plass og du tar ingen andre sin plass. 

Vi er utrustet med så forskjellige gaver og talenter, det finnes bare en av deg, så ikke bruk tid på å sammenlikne deg med andre.  For eksempel sammenlikner du deg alltid med noen som kan synge fordi du vil synge, men ikke har talenter for det, vil du alltid gå rundt å føle deg mislykket. Jeg har funnet ut at hvis jeg bare fokuserer på å være den beste utgaven av meg selv, så er det der jeg vil være. 

Janteloven er ikke bare triste og nedbrytende ord, men blitt endel av oss nordmenns måte å være på, skulle jo tro det lå i vår DNA😳. Det gjør meg uvel og vi må bryte det og heie på oss selv og andre isteden. Hvordan kan noen gå fram å gjøre noe bra, dersom han/hun ikke går imot det janteloven sier at vi skal.

Når du har sund og god selvtillit som bibelen sier vi skal ha, da er det ikke noen som truer oss fordi de «går forbi oss». Vi heier hverandre opp og fram og er ikke misunnelige eller sjalu på andre. Vi dolker ingen i ryggen for å komme opp og fram. Etter Gud sine prinsipper vil han at vi skal ære han, sette han på plass nummer 1 og elske andre og heie på hverandre og få fram det beste i hverandre 🙌. 


REDD FOR Å FÅ FOR MYE SELVTILLIT

Jeg kan fortelle deg at jeg har gått fra å være på selvtillit nummer 4 (du finner linken til dette innlegget lenger oppe på siden), jeg hadde ikke tro på meg selv, derfor var det var vanskelig for meg å heie andre opp og fram. Jeg tror jeg dro andre også ned i dragsuget mitt, for hadde jeg det så kjipt så skulle ikke de løftes opp.  Så vokste selvtilliten min til jeg lå på nummer 3, der har jeg vært i mange år. Der godtok jeg min posisjon som ydmyk og løftet andre opp, for jeg begynte å bli kjent med Gud. Likte å få andre opp og fram, men klarte ikke å ha tro på meg selv.


Jeg viste at dersom jeg skulle være klar for alt det Gud har for meg, må jeg ha tro på meg selv. Jeg må ha selvtillit til å gjøre det. Jeg må kjempe for å være der og føle meg trygg der, for det er nokså nytt for meg. Jeg vil nok møte på mennesker og utfordringer som vil utfordre meg og selvtilliten min. Men jeg vet hva jeg må gjøre og jeg har lært meg å kjempe for det som er mitt. Jeg må kjempe for at ingen tar det fra meg som bor i meg og som Gud har lagt i meg for at det skal vokse fram til det det skal. Jeg må spille på lag med Gud, og han sier at jeg kan. Og det sier han til deg også 🙌.


Tidligere har jeg kjent at jeg faktisk er redd for å få for mye selvtillit, hva er det for noe tull. Jeg tror det henger sammen med at jeg ikke må tro at jeg er noe (kjenner du det igjen?), jeg har også sett mennesker som har så mye selvtillit og som trykker andre ned på sin vei til topps, og der vil jeg ikke komme. Det er noen mennesker som har satt seg i en posisjon som er høyere enn noen mennesker skulle være. 

«Du ikke trenger å være redd for å ha mye selvtillit, for den sunne og gode selvtilliten som får deg til å tørre å trø inn i det du skal. Den gir Gud ære og som løfter andre mennesker opp.» K.B.
DE SOM BRØLER HØYEST ER IKKE ALLTID DE SOM HAR SANNHETEN

Jeg tror selvtillit er noe vi må prate mye mer om og ikke bare gi de som brøler høyest sin rett. Så vi må tørre å stå opp for det vi tror på og har inni hjerte vårt. Se for deg David som skulle kjempe mot Goliat, Goliat hadde en stemme som skremte og som gjorde folk redde og han truet, men han eide ikke sannheten. Den eide David, han sa hvem er denne kjempen som prøver å yppe seg mot den levende Gud (1. Samuel 18). Og i frimodighet gikk David mot Goliat, hadde han ikke gjort det så hadde han heller ikke vunnet. Du har noen Goliater i livet som du må kjempe mot. Gud sier frykt ikke for jeg er med deg. (Jos 1,9). Gud er med deg og når du tør å gå, vil Gud gjøre sånn at du vinner.


LÆR DEG Å KJEMPE

Det kan være at du er redd for hva andre vil si om deg. Kjemp kampen og kjemp for det som bor i deg ikke de høye stemmene rundt deg, begynn å kjemp!

Kanskje er din Goliat at noen har forventninger til deg som er for høye eller de strider imot det du er på innsiden, kjemp imot!

Det kan til og med være godtroende gudfryktige mennesker som holder deg tilbake fra den du er, hvis ikke mennesker uansett hvem de er, heier på det Gud har lagt ned i deg, så ikke hør på den stemmen og kjemp for det som ligger i deg!

Du må lære deg å kjempe for det Gud allerede har lagt klart for deg å trø rett inn i. Er du med 🙋‍♀️.


Gud har så mye for deg min venn, jeg tror du kjenner det og har lyst til å slippe til drømmene som du kanskje har lagt lokk på. Jeg er på ingen måte perfekt, men det jeg er trygg på er at jeg har en med meg som alltid har rett. Jeg må bare lære meg å leve der Gud vil at jeg skal være. Jeg sier ja til det Han sier jeg kan 👊.


Nå håper jeg du ble litt oppmuntret, skriv gjerne en kommentar. Fikk du noe ut av det og traff det deg på noe vis?


Har du ikke har lest boka «Kampen foregår i tankene, kan du kjøpe den her,  for 228 kr her»

Dersom du vil melde deg på det gratis kurset jeg skal skal ha i «å lyttet til Guds stemme», 3. -7.MAI, så melder du det på e-maillisten min, nederst på bloggsiden.


Og husk å del innlegget med mange andre, tror det er mange som like det 💞.

Ha en super helg!