Finn balansen i ånd, sjel og kropp

Send meg en melding

I dag skal jeg prate om å ha balanse i livet mellom ånd, sjel og kropp. Det er å ta vare på kroppen er super viktig, husk at ånden er villig men kroppen er svak. Av og til merker jeg at jeg har så lyst til all verdens, men så er jeg så sliten og kroppen henger ikke med på alt jeg vil.  


VI GLEMMER AT KROPPEN ER TEMPELET FOR DEN HELLIGE ÅND

Hvis du er sånn som meg så er du super opptatt av å leve ett balansert og godt liv, du tar vare på de åndelige verdiene og er begynt å ta vare på tankene og sjelelivet. Men en ting vi ikke tenker på som en del av det hele, er å ta vare på kroppen vår. Kroppen er jo tempelet for den hellige ånd.


KROPPEN KAN BLI EN AVGUD

Jeg må bare være helt åpen og ærlig med deg, at det å skrive om kroppen er for meg å trø litt ut av komfortsonen. Ikke fordi jeg ikke prioriterer å trene og spiser sundt. Men jeg har faktisk hatt en gang i livet mitt hvor kroppen min hadde for stort fokus. Jeg var 20 år (husker du mange mørke tanker hadde jeg i den tiden, en helt annen person enn jeg er nå på mange områder.) På den tiden trente 17,5 timer i uka. Jeg har alltid elsket å trene og spise sundt og holde vekta osv. Men for meg i den tida, var det det som tok mye av tiden min, det var min nummer 1 ting å gjøre, jeg prioriterte trening over Gud, venner, familie, skole og jobb. Og der kan du se at det ikke var å ha balanse, jeg var helt ute av balanse og mer over på den andre siden av skalaen.


NÅR SYKDOM SLÅR KROPPEN UT

Så skjedde det at jeg bli gravid i en alder av 25 år og fikk bekkenløsning 😳. Treningen tok slutt fra den ene dagen til den andre. I tillegg til å få bekkenløsning så gikk jeg inn i en sykdomsperiode som varte i 4 år etter jeg fikk Jonatan. Jeg var helt utslitt, kroppen ville ikke samarbeide, så når jeg prøvde å jogge, så fikk jeg feber og måtte ligge. Jeg havnet i den motsatte enden av skalaen. Det var så utfordrende og ikke være der jeg ville være. Jeg som hadde bestemt meg for å komme i form fysisk så fort som mulig etter fødsel. Det er heller ingen god følelse å begynne å jogge etter 4-5 år uten, noen som kjenner seg igjen🙋‍♀️.


HVORDAN FINNE BALANSEN I HVERDAGEN

Jeg har nå ett mye mer sundt forhold til trening, hvis det er noen av dere som trener like mye som jeg gjorde før. Så trenger ikke det være galt, men det var ikke bra for meg at det var 1.plassen min.

I årene som kom søkte Gud, og fikk gjort om på prioriteringene mine, så ser jeg at det å ta vare på kroppen gjennom hva man putter i seg og trening i en eller annen form er utrolig viktig. Det gjør av vi blir mer istand til å gjøre det vi skal gjøre.


HVA PUTTER DU I DEG?

Jeg trenger ikke ha noen kostråd her for du vet akkurat hva du trenger å gjøre for å komme deg der du vil, ikke sant? Du begynte kanskje å få dårlig samvittighet bare jeg spurte deg? (Ikke få det, det fører ikke noe bra med seg). Hele samfunnet er der ute med råd og du vet hva som er bra for deg innerst inne. Og du vet gjerne også hva du gjør som ikke er bra for deg?

Det som er problemet mange ganger å få gjort det som du vet du må gjøre, ikke sant? Hvis du har lest noen av mine blogger så vet du at jeg er veldig opptatt av å gjøre de små endringene, at det gir store resultater i livet ditt. Det gjelder kroppen din også.


EN LITEN ENDRING KAN GI STORE RESULTATER

Nå skal jeg gi deg ett eksempel fra mitt liv. Jeg trodde jeg spiste sundt og trente greit. Men i høst når alt stod på med pappa som lå for døden og jeg hadde en overgang fra den ene jobben til den andre. Merket jeg at kroppen ikke spilte på lag, jeg var sliten og trøtt. Jeg klarte ikke å fungerer i jobben som jeg hadde gjort. Det var ting som økte på på jobb som gjorde at jeg måtte gire opp til 6 giret og så klarte jeg det ikke. Måtte gå til legen å finne ut av det. Jeg hadde for lite jern😳 .

Når jeg gradvis bygget opp jernlageret mitt, noe jeg holder på med enda. Så merket jeg at kroppen ble mer fornøyd, jeg måtte ta rette valg for helsa mi. Det var noen uker i høst jeg ikke klarte å gjøre annet enn å hvile. Jeg var nødt til å ta grep. Det var selvfølgelig ikke bare jernet som var problemet, jeg var inne i en sorg prosess og jeg var nok sliten av flere grunner enn det. Helsa påvirker hele oss og hvordan vi har det med kroppen vår påvirker hele den åndelige situasjonen og sjelen, men hva vi tenker.


ER DU OFTE SLITEN?

Har du merket at du kan ha mange mål for helsa di, men med en gang du blir sliten og trøtt så mister du motivasjonen? Jeg har vært der mange ganger. Jeg må ta grep i forhold til hva jeg spiser, så når kvelden kommer så skjønner jeg ikke vitsen med å være så flink lenger. Kjenner du deg igjen? Nå kommer mitt lille råd til deg, få deg nok søvn. Det er så viktig for alt. Når du har nok søvn, blir du ikke så fort irritert, du gir ikke opp på dine mål så lett, du har det bedre og kroppen og sjelen din har det så mye bedre.

Jeg hadde en periode i livet jeg ville ikke innrømme for meg selv at jeg trenger 8 timer søvn. Samtidig som jeg ville ha stilletid på morgenen, det det kunne ende med noen ganger var at jeg sovnet når jeg hadde stilletid, har du også gjort det noen ganger? Jeg måtte regne ut når jeg måtte legge meg for å få den søvnen jeg måtte, jeg tror det å få den søvnen vi trenger er noe av det vi ikke tar så nøye og noe som er noe av det viktigst. Vi trenger hele den hvilen for å være den beste utgaven av oss selv.

Rett før jeg skal ta situps, hvis noen lurte


BEGYNN Å BEVEG DEG

Jeg hadde bare lyst til å motivere deg litt på å komme deg i form i en eller annen form. Gjør det du liker å gjøre om det er å går tur, om det er å svømme, klatre eller trene på helsestudio så finn din greie. Kom deg ut av stolen du sitter for lenge i. Tenk på den følelsen du har etter at du har trent eller gått deg en god tur. Det gjør jo noe med sjelen, ikke sant😃. Du får det så mye bedre med deg selv og du kjenner at livet er bedre og du kommer inn i det å ha mer balanse i livet.

Her vil jeg ikke heller si deg akkurat hva du skal gjøre og noen av dere er sikkert superflinke, da er du nok bare enig med meg, ikke sant? Men for deg som trenger ett lite spark i rumpa, så bør du finne motivasjonen til å gjøre det du har tenkt er bra for deg. Begynn å gjøre noe som er bra for kroppen din, uansett hva det er.

Det står i bibelen at kroppen er tempelet for den hellige ånd. Så hvis jeg tar Guds ord seriøst, så er kroppen også noe jeg må ta vare på og glede deg over. Jeg ønsker å være der jeg er i stand til å gjøre det Gud vil at jeg skal. Ånden er villig, men kroppen stritter imot noen ganger!


INVESTER I DIN EGEN HELSE

Jeg er i 40-årene nå og jeg har kanskje 50 år igjen å leve😳, og jeg må ta valg i dag som gjør at jeg har det godt hele veien gjennom livet mitt. Jeg har snakket med mange som er i 50 årene og sier til meg, «jeg skal bare holde ut til jeg er pensjonist», så skal jeg gå av. Men hva med å gjøre det beste ut av det du har, så du faktisk kan gjøre hva du vil når du er i 60, 70 og 80 år. Det er ikke en selvfølge, det er ditt valg, jeg vet at mange har helseutfordringer, men du vet at det er noe du kan gjøre for at kroppen kan ha det bedre. Ikke sant?

Min venn jeg sier ikke det er dumt å hvile og slappe av, jeg brenner ganske mye for det også. For vi må ha nok søvn og hvile for å holde kroppen i god balanse. Men det jeg sier er at du må ut på tur, kanskje du kan få deg en turvenn. Kanskje du skal ta ett lite grep i dag, som gir deg gode resultater resten av livet ditt.


FINN BALANSEN OG FULLFØR LØPET

Vi skal fullføre løpet og så skal vi få seiersprisen av Jesus når vi når fram. Så da min venn, er det viktig at vi finner denne balansen mellom ånd, sjel og kropp. Husk at ånden er villig men det ofte er kroppen vi må jobbe med så vi orker å holde ut. (Mark 14,37-38)

Derfor skal vi holde på med alt det som det er meningen at vi skal fullføre så vil ikke jeg være den som er for trøtt og ikke orker. Jeg prioriterer å sove nok. Har du merket når du er trøtt er kroppen din enda svakere, bare det å få i seg nok søvn, er med å hjelper deg å ikke gi opp det sunne opplegget du er inni. Har du merket når du er trøtt og sliten går det fortere ut over de andre personene i familien. Når du er trøtt på kvelden, så bryr du deg plutselig ikke om å spise sundt og du begynner på chipsen, jeg har rett, har jeg ikke? Jeg kommer også der av og til. Men jeg må ha som mål og komme ut av det og ikke gi meg før jeg finner noe som fungerer for meg.


Er det noe av det jeg skriver som du er enig i? Er det ikke viktig å ta vare på kroppen også?? Skriv gjerne en kommentar.

Ha en nydelig helg💞.