Hva har Gud lagt ned i hjertet ditt?

Send meg en melding

Jo mer du blir kjent med Gud, jo mer blir du kjent med deg selv og det Gud har lagt ned i deg. Det syntes jeg er utrolig spennende. I dag skal jeg ta deg med litt tilbake i tid. For å forklare litt hvordan min reise med Gud har vært.


KORT OM MEG

Jeg er vokst opp i ett kristent hjem i Kristiansand, sammen med mamma, pappa og to eldre søstre. Det var naturlig for meg å tro på Gud, men jeg kjente han ikke personlig selv om jeg trodde på han. Jeg hadde en tid jeg var irritert på Gud og sa til han at «nå gidder jeg ikke følge deg når du er så fjern og ikke bryr deg». Men det gav meg en enorm tomhet inni meg, jeg lengtet etter noe mer.


Da jeg var 22 år valgte jeg å gi hele mitt liv til Gud, og sa til han at jeg ville finne ut av alt det han hadde for meg. Jeg viste det gikk an å høre Guds stemme, men hadde ikke lært det på denne tiden. Noen ganger i året kanskje kunne jeg fornemme noe som kanskje var fra Gud. Jeg hadde ikke lært om det hjemme eller fått undervisning om det.


VI DRAR TIL HAWAII

Men det med Gud trigget meg veldig og jeg hadde en enorm lengsel etter enda mer. I 2011 dro vi med familien (meg, Tarjei, Jonatan, Hanna og Naomi) til Hawaii for å gå på disippltreningsskole (bibelskole). Første uka der hadde vi undervisning om å høre Guds stemme, jeg forstod at det ikke var så vanskelig å høre fra Gud og jeg oppfattet at han pratet til meg. Han begynte å si hva han ville bruke meg til i framtiden og han begynte å si hva han hadde lagt ned i meg. Jeg forstod at dette er noe jeg kan lære meg opp i og bli bedre på.


BEGYNNER Å SKRIVE

Gud gav tanker til meg om å skrive ned det jeg opplevde. Det var dette året jeg for alvor begynte å skrive notater, jeg viste ikke at jeg hadde det i meg til å formidle på den måten. Men jeg ser nå at det er noe jeg elsker og noe jeg aldri har stoppet med etterpå.


Jeg forstod at jeg måtte søke det, for å få mer tak i mer av det med å høre fra Gud. Jeg måtte ville ha det for å få det. Og jeg søkte det av hele mitt hjertet. Jeg måtte øve meg. Jeg måtte prøve og feile. Jeg skrev ned alt jeg trodde kanskje kunne være fra Gud og så kikket jeg tilbake i notatene mine etter en tid og da så jeg ganske fort hva som var Gud og hva som var meg selv. Men jeg så Gud ledet meg og var med meg. Han ble personlig, jeg viste ikke det gikk an å være så personlig og nær til Gud.


NY FAMILIE

Det var en fantastisk tid på Hawaii for hele familien. Det knyttet oss sammen på en unik måte. Vi fikk mulighet til å komme helt ut av rutinene og det vante hjemme i Norge. Kom til Hawaiis palmer og strender. Vi fikk en ny familie, og det var klassen vår på DTSèn. De som gikk i klassen vår var fra 18 år og opp til 75 år, familier, par og single. Det var en helt nydelig samling av veldig forskjellige mennesker fra mange forskjellige land i verden. Vi begynte en reise sammen og ble ledet nærmere Gud i undervisning og når vi dro ut på outreach til Kina og Afrika.

Jeg elsker solnedganger og palmer


Det som bare skulle være ett halvt år, ble 3 år for vår familie på Hawaii. Det var med å forme oss som familie og enkeltpersoner og vi kunne vokse inn i det Gud hadde lagt ned i oss. Jeg begynte å bruke tid med Gud i stillhet, jeg lyttet og lærte. Jeg opplevde at Gud sa til meg at jeg skulle bli god på dette med å høre fra han og jeg skulle gi det videre til andre når jeg kom hjem til Norge.


Å SKRIVE BOK

Jeg viste at jeg skulle skrive bok lenge før vi dro til Hawaii, Gud hadde vist meg det i ett syn en gang. Selv om det virket helt umulig og jeg viste ikke hva jeg skulle skrive om, så viste jeg at det var noe Gud hadde for livet mitt. Hvis jeg satte meg ned og skulle begynne å skrive på noe, fikk jeg det ikke til. Men når jeg begynte å vandre sammen med Gud og lytte til han og lot han ta styringen, så ledet det meg inn i ny innsikt og nye forståelser på ting. Og det var det som begynte å skje på Hawaii, han sa jeg måtte begynne å skrive. Jeg begynte å skrive alt jeg opplevde og lærte.

Jeg lærte meg å flyte sammen med Gud, da gikk alt så mye lettere. Den første boka ble til da jeg hadde skrevet mine erfaringer, og kommet tilbake til Norge. En dag sier Gud, når har du det du trenger for å skrive boka. Jeg kunne samle alt jeg hadde notert ned og forme det til en bok.


Jeg ser nå at jeg har en evne til å formidle noe til andre gjennom undervisning og det jeg skriver, og det er noe Gud har lagt i meg, som jeg ikke var klar over at jeg hadde før jeg begynte å gå ut på det.

STILLETID

Derfor brenner jeg sånn for å ha stilletid, for du må være stille (oppmerksom) for å legge merke til hva Gud ha lagt i deg. Når du er stille, kan du begynne å tenke på ting som er viktig for Gud. Dersom du tar deg tid til å lytte, vil du se det fine og naturlige Gud har lagt ned i deg og som venter å få komme fram.


GUD BRUKER DEG DER DU ER NÅ

Gud forventer ikke at du skal være eller kunne mer enn der du er akkurat nå. Med dine styrker og svakheter, så kan han sette deg opp på dreieskiva si. Han er som pottemakeren. Og du er som en klump med leire. Hvis du lar han få lov til å forme deg slik han har i tankene, har han mulighet til å forme ett mesterverk.

Gud leder oss fra der vi er og videre der vi skal.

Han har lagt noe ned i akkurat deg, som bare er for deg. Han ser deg for akkurat den du er. Og det han ser er godt, han er så fornøyd med deg og lengter etter å vise deg enda mer av hva som ligger der for deg. Er du villig til å stole på Gud at han vil det beste for deg og har en utrolig fin plan for deg?


HVA KAN HINDRE DEG Å SE HVA GUD HAR FOR DEG?

Du må komme med et åpent sinn og et ydmykt hjerte, for å se det Gud har for deg. Dersom du ikke ser talentene han har lagt ned i deg eller du har feil tanker om deg selv, kan det hindre deg å motta det han har for deg. For eksempel hvis jeg hadde fortsatt å fortalt meg selv at jeg ikke kan skrive fordi jeg hadde lese og skrivevansker da jeg var liten, kunne jeg ha hindret meg selv i å få oppleve dette som Gud hadde for meg.


Dersom du skal se det store og fine Gud har planlagt for deg, må du strekke deg ut mot det han har for deg, og ville ha det. La han skape en lengsel i deg etter mer. Jesus har store planer, og tankebygninger må brytes så vi tenker slik han tenker. Livet kan bli begrenset, hvis vi bare tenker på den måten vi alltid har gjort. Gud vil hjelpe oss med å fornye tankegangen vår. Les gjerne Kampen foregår i tankene. https://www.kristinlberge.no/blogginnlegg/kampen-foregar-i-tankene-2

GUD HAR LAGT NOE NED I HJERTET DITT

Gud har en perfekt plan for deg. Du kan ikke kontrollere Gud med dine tanker og ord, for å få det som du vil. Men du kan tenke og snakke i samsvar med Guds vilje og plan for deg. Da vil hans vilje begynne å vise seg i ditt liv. Det er derfor tankene har så stor kraft.

Du kan lære deg å tro på ting som tankene ikke alltid er helt enige i. For eksempel hvis Gud sier at du er uendelig verdifull, kan du bestemme deg for å tro det selv om vi ikke er enig for øyeblikket. Hvis Gud sier han har store planer for deg, så begynn å tro det og begynn å tenke tanker som går i den retningen han har for deg.


Hvis du vil få med deg når jeg skrive blogginnlegg og nyheter fra meg, kan du legge igjen mailadressen din nederst på siden. Mitt mål med denne bloggen er å lede deg nærmere Gud og la deg finne sin Gudgitte hensikt med livet ditt.

Del gjerne med andre, som du tror vil like dette.


Ha en fantastisk dag 💞.