Hva betyr egentlig at kampen foregår i tankene?

Send meg en melding

I Oktober kom boka «Kampen foregår i tankene» ut. Det har vært en utrolig god respons og gøy at så mange har vært interessert i noe som er så viktig for oss alle. Det er mange som lurer på hva jeg mener med at kampen foregår i tankene. Derfor har jeg lyst til å forklare mer hva det er og betyr for meg og deg.

IKKE GODTA ALT DU TENKER

Vi er påvirket av omgivelsene rundt oss. Vi møter små og store utfordringer vi må gå gjennom. Vi opplever frustrasjoner og prøvelser. Du er kanskje mitt oppi noe akkurat nå. Hvordan skal du håndtere det? Du bør lære deg å vite hva som foregår i tankene dine. Du kan avsløre hensikten bak tankene du har, da kan du komme gjennom det du må på en god måte.

Du kan enkelt  finne ut hensikten bak tanken. Det er ikke bare de store prøvelsene jeg snakker om, det er også de hverdagslige hendelsene. La si at noen sier noe frekt til deg eller om deg, hvordan reagerer du i tankene dine? Tankene dine vil automatisk forsvare deg selv og du kan begynne å få hevntanker, tenke negativt om den andre og slike tanker fører til at du kan snakke nedlatende om denne personen. Hvis vi vil gjøre det bibelen sier så er ikke dette det som er rett å gjøre, for vi skal være raske til å tilgi og velsigne de som går imot oss.

Når du begynner å tenke slike tanker (noe jeg tror vi alle gjør til tider), så tenk om det er gode hensikter bak dem. Nei, det er faktisk ikke noe godt bak å tenke hevntanker, eller tenke nedlatende tanker. Så hva skjer da, du er i en kamp inne i tankene dine. Du kan velge det som er rett å tenke og du kan velge den du ønsker å være. Du trenger ikke å godta alt som ramler inn i hodet ditt, du kan velge å produsere gode tanker, men det kommer gjerne i konflikt med slik den menneskelige naturen vår ønsker å være. Du kan ikke styre hva den andre tenker eller sier, men du kan styre hvordan du tar dette på den måten som er til oppbyggelse for deg og dere. Du kan velge å tenke at «Jeg ønsker ikke å være på samme måte, jeg går i mot det onde med det gode.» Alt dette må du begynne å gjøre og praktisere i tankene.

«La deg ikke overvinne av det onde, men overvinn det onde med det gode.» Rom 12,21

Resultatet blir at du får ett mye bedre liv🙌 . Du kan lære deg hvordan du skal takle når det vonde kommer mot deg. Og du blir bedre på det etterhvert som du velger det som er rett.

Det er noe jeg brenner skikkelig for og mener alle burde vite mer om.


HVA SKJER OM DU BEGYNNER Å RYDDE LITT I TANKENE

Etter at jeg begynte å ta kamper opp i tankene, har det skjedd store endringer i livet mitt. Jeg har mye mer fred inni meg. Jeg er mer lykkelig og glad. Jeg har det bedre med mennesker rundt meg. Jeg er mer trygg på den jeg er og det Gud skapte meg til å være.

Når bekymringer og problemer kommer, så vet jeg hvordan jeg skal ta tak i det. Jeg har lært meg hvordan jeg kan motstå frykt, som noen ganger kommer å skremmer og gjør oss handlingslammet. Jeg har blitt en bedre utgave av meg selv. Alt dette kan du også få, dersom du begynner å tenke over hva som befinner seg i tankene dine og tar tak i det som ikke skal være der.


VI KAN PRODUSERE ONDE TANKER?

Hvordan håndtere du stress og motgang på en god måte? Hvordan takler du utfordringer livet fører med seg?

Du må vite at du produserer tanker som har gode hensikter, men du kan også ha tanker som har onde hensikter😳. Tro det eller ei, men vi får tanker som er egoistiske og som er med på å ødelegge relasjoner og som kan bryte deg selv ned eller andre ned.

Vi har noen ganger tanker vi ikke burde ha, og disse tankene må vi lære oss å kjenne igjen, for å gjøre noe med dem.

Se på dette Jesus sier

«Men Jesus så hva de tenkte, og sa: Hvorfor har dere onde tanker i hjertet?» Matt 9,4

Han sier også

«For fra hjertet kommer onde tanker...» Matt 15,19.

Jesus sine ord er sannhet og det betyr at vi noen ganger tenker ondt.

Du må lære deg at Gud snakker og kommer med gode tanker. Men du må også vite at du har en fiende som jobber mot deg og som vil ødelegge for deg, dette skjer også i tankene dine. Du kan lære deg å avsløre dårlige tanker som kommer. Så mange ganger ønsker vi ikke å tenke på djevelen finns og det er nesten så vi tenker at dersom vi ikke tenker på han, så er han ikke virksom. Men DET ER IKKE SANT. Vi må lære å kjenne fienden vår for å kunne bekjempe han og se hvordan han prøver å ødelegger for oss.


VI ER I KAMP

Hvordan kan du lære deg å kjempe? Hvordan gjør du det egentlig? Du kan lærer deg å forstå det som skjer i livet ditt, og komme gjennom utfordringer på en god måte. Se for deg at du står i en boksering og motstanderen din fortsetter å bokse på deg og bokser på deg. Du kommer deg ikke ut av ringen før du lærer deg å kjempe tilbake. Ikke la deg bli banket opp flere ganger. Men lær deg hvordan du skal ta rustningen på og kjempe for det som er godt.

Du må lære deg å avsløre hva som ødelegger for deg. Mange ganger tror jeg vi kristne er helt uvitende om hva som skjer. Så får vi det ene slaget etter det andre mitt i ansiktet og vi vet ikke hvordan vi skal slå tilbake. Men det kan du lære deg 🙌 . Det er ganske enkelt, du må bare være villig til å gjøre det som trengs.

Det er for at du skal komme deg fortere gjennom prøvelser og vanskeligheter og få ett godt liv. Dersom du ikke vet hva som skjer eller hvordan du skal håndtere det, vil du være i kampen mye lenger. Du skal lære deg å utkjempe kampene så du vinner dem.


Å TA HVER TANKE TIL FANGE

Du kan lære deg å rive ned tankebygninger som reiser seg opp mot deg, eller det Gud har for deg. Det er det som er å kjempe. Vi må lære oss å legge merke til hva vi tenker og ikke godta alt.

"Våre våpen er ikke fra mennesker, men har sin kraft fra Gud og kan legge festninger i grus. Vi river ned tankebygninger og alt stort og stolt som reiser seg mot kunnskapen om Gud. Vi tar hver tanke til fange under lydigheten mot Kristus." 2. Korinterbrev 10,4–5

Du kan ha en kamp i tankene, det vil si at du kan tenke fra to sider av en sak. La si at du står mitt i noe vanskelig, så sier tankene dine «dette kommer aldri til å gå». Men så sier Gud, «du kommer til å klare det».

Eller hva gjør du når noen irriterer deg skikkelig? Gjør du som bibelen sier at du skal gjøre: fortsette å være god, ikke bli sint, gjøre godt mot de som handler vondt mot deg? Vi er i sånne situasjoner ofte. Vi kan fort velger å bli sinte og handler mot de slik vi syntes de fortjener.


LA GUD KJEMPE MED DEG

Du kan ta kampen i tankene, velge det som er rett og så velger du tanker som er i tråd med det. Det kan være ydmykende og vanskelig å velge det rette. Når du velger det som er rett og går inn i kampen for det gode. Da heier Gud på deg og hjelper deg til å klare det. Det er da livene ditt endrer selv til det bedre. Det er da mennesker rundt deg ser at du bærer med deg noe som ikke andre har.

Det er ikke fordi vi er så flinke i oss selv, men vi kan gjøre det sammen med Gud. Så blir det lettere og lettere etterhvert som vi gjør det.

«Det er ingenting som kommer til å endres i livet ditt, hvis du ikke begynner å endre på tankene dine.» Kristin Berge

Tankene påvirker hvordan livet ditt blir. Det påvirker hvordan du har det med deg selv, hvordan du har det med Gud og andre. Der tankene dine går der vil hele livet ditt følge etter.

For å få kraft og autoritet til å kjempe kamper, må vi kle på oss rustningen og bruke den. Når vi er kristne er vi i stadig kamp mellom den menneskelige naturen, hvordan det er naturlig å reagere og det ånden vil. For å vinne denne kampen må vi velge det som ånden vil og det som vi vet er rett.


Du kan kjøpe boka her.

Du kan lese det 1.kapittelet av boka her.


Del gjerne med venner som du tror vil like dette💞.

Skriv gjerne en kommentar om du er enig med det jeg skriver. Er det noe du har lyst til å prøve ut?