3 ting du må huske på, når noen behandler deg dårlig?

Send meg en melding

Syntes du det er vanskelig å vite hva du skal gjøre når andre behandler deg dårlig? Har du kjent at det de sier er med på å trykke deg ned. Jeg har opplevd at mennesker behandler meg skikkelig dårlig. Men det tregner ikke påvirke hvem jeg er!

1. Vit hvem du er

Du bør vite hvem du er, for at det du opplever ikke skal trykke deg ned. Med det mener jeg at du bør vite og fortelle deg selv hva Gud sier om deg. Gud er fornøyd med deg og har skapt deg akkurat sånn som du er. Han syntes du er god, og Han elsker deg. Uansett hvordan det går og hva andre sier eller mener om deg, så er du ikke i nærheten av det de sier. De har dømt deg feil. Kanskje de har hatt fordommer mot deg. Men det er Gud som skal fortelle deg hvem du er. Du er verdifull og elsket 😃 .

Les også Trykker du deg ned i tankene?

Du kan velge å ha ett filter i tankene dine, som de vonde ordene må gå gjennom før du godtar det som er gjort eller sagt.  Kanskje dette filteret kan hjelpe deg å ikke ta det inn ov er deg det som blir sagt. Filteret er å tenke det Gud sier om deg uansett hva andre sier. Gud heier på deg og vil deg bare godt. Så når noen sier noe som går mot disse ordene, kan du beskytte deg med Guds ord. Memorer gjerne ett bibelvers som sier noe fint om deg.

2. Overvinn det onde med det gode

«La ikke det onde overvinne deg, men overvinn det onde med det gode!» Rom 12,21

Når noen går mot deg med det vonde, som sårer og skuffer og kanskje ikke er sant en gang? Da sier bibelen at vi skal be for dem og velsigne dem som gjør det. Det er ikke så naturlig gå gjøre det, men det hjelper å gjøre det og det gjør at uansett om de gjør kjipe ting med oss så kan vi velge å ikke gjøre det tilbake. Da går vi mot det onde med det gode.

Jesus sier at vi skal be for våre fiender og elske de som hater oss. Å elske de som går imot oss, betyr at vi skal gjøre det i tankene, ordenene og handlingene våre overfor denne personen. Dersom vi går imot på samme måte som de, da er ikke vi noe bedre. Vi kan ønsker å gjøre det gode, men det kan være utfordrende og vanskelig å få til og noen ganger får vi det ikke til.

Når jeg bruker stilletid med Jesus, gir han meg styrke dag etter dag. Det kostet mye å velge godhet mot noen som ikke er det tilbake, jeg må gå mot det det naturlige reaksjonen vil at jeg skulle gjøre og velge å gå mot det onde med det gode. Jeg er på ingen måte perfekt og jobber fortsatt med klare å velge det som er rett.  

Det å velge rett i slike situasjoner, har lært meg mye.  Når jeg gjør det gode når noen behandler meg dårlig, trodde jeg at de kom til å bli gode tilbake og at alt skulle bli fint. Men sånn er det ikke alltid. Jeg må legge ned lysten min på å forsvare meg eller ta igjen på noe vis (det kan være så vanskelig og noen ganger så urettferdig). Styrken min er i stillhet og tillit til Gud, som skal reiser meg opp og gi meg tilbake velsignelser for alt det vonde jeg noen gang har opplevd. Det er det som blir belønningen for at du velger det gode. Gud kommer til å belønne deg. Se på hva bibelen lover deg hvis du gjør det: 

Når dere gjør det Jeg har bedt dere om, blir dere i Min kjærlighet. På samme måte blir Jeg i Min Fars kjærlighet hver gang Jeg gjør det Han vil at Jeg skal gjøre. Dette har Jeg sagt til dere for at Min glede skal fylle dere, og for at gleden deres skal bli fullkommen. Joh 15, 11-12

Som resultat av å gjøre det gode, vil gi deg fullkommen glede 😃 .

Jeg vet at du også har opplevd en eller annen form for det jeg skriver om her, det kan være familie, venner, det kan være folk i menigheten, det kan være kollegaer eller naboer.

Jeg sier ikke at jeg alltid er helt uskyldige når noen går mot meg. Da må jeg roe ned tankene og la Jesus gi meg innsikt hvis det var noe jeg gjorde galt og gjøre noe med det.

Jeg tror hvis du klarer å velge rett når du inni deg kjenner at du ikke har lyst en plass. Da bli du formet og mer tålmodig og styrket. Du kan ikke vite hvorfor folk velger å behandler deg, men du kan velge det som er rett.

«..gled dere når dere blir utsatt for forskjellige prøvelser og vanskeligheter! Det fører nemlig til at dere blir mer tålmodige, og troens ekthet blir prøvd.» Jak 1,2

Når du har gått gjennom noe og valgt å velsigne og elske på tross av, så blir du en bedre utgave av deg selv.

Jeg ønsker å oppmuntre deg som står mitt opp i tøffe ting, hvor mennesker behandler deg dårlig. Av og til må jeg tenke på at til og med Jesus som bare var kjærlighet og gjorde bare godt, ble hatet og mishandlet og drept. Det var ikke de andre menneskene som hadde rett, men Jesus viste hvem han var og ba til og med Gud om å tilgi dem.


3. Ikke gjør det alene

Min anbefaling når du står mitt oppi noe utfordrende, er å ta Jesus med i det. Fortell han hvordan du har det og be om hjelp til å takle det.

En dag sa noen noe til meg som ikke stemte. Det viste seg at de ikke likte meg og sa noe stygt om meg. Jeg kjenner nå at jeg likevel klarer å være glad i de og velsigne de i hjerte. Når jeg vet hvem jeg er, velger det som er rett og har Jesus som hjelper meg, da går det an. Noen ganger tar det litt tid, men jeg slipper det ikke før jeg er der. Jeg kjenner at det ikke trykker meg så mye ned lenger. Jeg vet at for all den motstanden de gir meg kommer Gud til å velsigne meg tilbake.

Det betyr ikke at jeg tar de tett inntil meg. Jeg må noen ganger holde en avstand (på en høflig måte), så det vonde ikke tar tak i meg eller greier å holde meg nede. Noen ganger må vi bryte kontakten med noen.

Hvordan vi tar det er noe vi kan trene oss opp i å bli bedre på. Det virker helt vilt å elske noen som hater deg. Men når Jesus sier det så må det jo gå an. Jeg vet at hvis jeg prøver å klare det selv, vil jeg være sårbare og kan fort bli trykt ned. Men tar jeg disse prøvelsene sammen med Jesus, vil jeg komme seirende ut, til en mye sterkere og bedre utgave av meg selv.


Håper du er blitt oppmuntret til å ta de rette valgene når du står mitt opp i noe. Når du gjør det, kan du forvente på at Jesus kommer til å velsigne deg for det.


Ha en fantastisk dag.

Dersom du ønsker å få med deg når jeg poster andre innlegg her på bloggen min, så følg meg gjerne på facebooksiden min Kristin L. Berge eller på Instagram.

Gå heller ikke glipp av å meld deg som abbonement på e-postlisten min, da vil du få med deg når jeg har kurs eller andre spennende ting som skjer.