Hvordan kan du få det godt inni deg?

Send meg en melding

Det er meningen at vi skal ha det godt inni oss og være lykkelige. Når vi får det godt på innsiden, er vi mer istand til å være gode mot andre. Har vi det vondt inni oss, kan vi fortere såre mennesker rundt oss. Hvordan kan vi få det godt inni oss?

Omstendigheter

Det er så fort gjort å tenker, hvis jeg bare kunne forandre på omstendighetene så ville jeg hatt det bra. Kanskje du tenker at du skulle hatt mer penger, familie, barn, mann eller annen jobb, da ville du blitt mer lykkelig. Jeg tror det går an å finne det gode livet vi er ment å skulle ha, uten å leite i de ytre omstendighetene. Jeg tror det går an å få det så godt inni seg, uansett hva omstendighetene måtte komme med. Du kan ha indre ro, glede og fred inni deg, selv om ikke alt er på plass rundt deg. 

Da jeg vokste opp lærte jeg at vi ikke skulle ha fokus på følelser, og for all del ikke la følelsene styre livet mitt. Det var vanlig å tenke sånn på den tiden. Det er interessant, for Jesus sa noe helt annet. Kjærlighet er en følelse, ikke sant. Jesus sa at vi skal elske oss selv, Gud og andre. Vi leser om at størst av alt er kjærligheten, la den styre livet. Men gjør vi egentlig det? 


Finne kjærlighet på feil sted

Jeg har hørt at 95% av alle sanger som er laget, handler om kjærlighet. Likevel er det så mange som er ulykkelige og ikke har det godt inni seg. Kanskje leter vi på feil sted etter kjærligheten?


Fullkommen glede

Noe annet jeg syntes er interessant er at Jesus sa vi skal ha fullkommen glede inni oss. (Johannes 17,13). Har du fullkommen glede inni deg? Det er det samme som å si  at du har det veldig godt inni deg. Les også gjerne ett annet blogglegg "5 tips til å få mer glede inni deg"


En fred som overgår all forstand

Kan du tenke så deilig det er å ha fred inni deg. Da er du ikke den som krangler og kommer med splittelser, men du kommer med fred. Det er deilig. «Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.» Filipperne 4,7 Da kan det storme rundt deg og du kjenner på fred inni deg. Denne freden vil også passe på tankene og hjertet ditt. Det å bevare freden, er en måte å bevare hjertet på. 


Fyll deg med godhet og vennlighet

Tenk deg at du er fylt opp med godhet. Når noen viser deg godhet, det er en fin egenskap. Du liker når andre møter deg med godhet.  De er snille og vil deg godt. Når du selv er fullt opp av godhet, så er du god mot deg selv, og du er god mot mennesker rundt deg.

Vi verdsetter når andre mennesker er vennlige mot oss. Behandler deg som en venn. Da ønsker du gode relasjoner til folk rundt deg.  Det er godt å være så på plass inni deg at du er vennlig med de du møter. 


Når du har gjort noe skikkelig galt

Når du har gjort noe som er skikkelig galt, hvordan liker du at andre møter deg? Du liker hvis de tilgir deg, tåler feilene dine, at de ikke dømmer deg for det du har gjort og at de har tro på deg. Når du har fylt deg selv med overbærenhet og tålmodighet, er det akkurat det som skjer. Du begynner å se på mennesker, ser det beste i de og tror det beste om de. Du verdsetter mennesker så høyt at du ser forbi det gale. Tenk så fint å ha det sånn på innsiden. Det gjør at du ikke dømmer eller kommer med fordommer mot andre. Ikke noe ovenfra og ned holdning.


Du skal kjennes på frukten

Dette er bare noen av egenskapene til det bibelen kaller åndens frukt. Hvordan får vi mer av disse gode fruktene i livet? Jesus sa. Vi skal gå ut å bære masse frukt. Da var det dette han tenkte på, at vi skulle ha det godt på innsiden og dele ut av denne gode frukten til mennesker vi møter. 

Han sa også dere skal kjennes på frukten om dere har god frukt eller dårlig frukt. Kjenne etter om du har denne gode frukten i livet, den som gjør at vi får det godt inni oss og som gjør at vi er gode med de rundt oss. 


Jeg hadde råtten frukt

Jeg hadde masse råtten frukt i livet mitt, selv om jeg var kristen. Jeg dømte andre i tankene mine. Jeg hadde det ikke godt med meg selv. Jeg klarte ikke å elske andre, eller meg selv eller Gud. Når vi har råtten frukt, så kommer det til utrykk i det vi sier og det vi gjør. Dersom du har råtne tanker inni deg, vil dette være frukten du gir til andre rundt deg. Det går ut over deg selv og det går ut over de rundt oss. Sånn hadde jeg det i mange år, viste ikke om noe annen måte å leve på, eller hvordan jeg kunne gjøre noe med det. 


Hva er løsninga på å få det godt inni seg? 

Jesus sa jeg er vintreet og dere er grenene, bli i meg så blir jeg i dere. Den som blir i meg og jeg i han, skal bære mye frukt. Joh 15. Så hva betyr det å bli i han?

Det er når vi holder oss nær til Jesus, og lar han bli en del av livet vårt. Når vi lytter til han, og bruker tid med han. Lar hans ord få virke i oss. Da vil vi bære frukt. 

Jesus sa at vi skal være lys for andre, med det gode vi gjør mot andre mennesker. (Matt 5, 16).


Det kommer ikke av eget strev

Mange kristen strever i seg selv for å klare å leve riktig, det har jeg også gjort. Du prøver å lyse for mennesker i egen kraft. Det er på innsiden av oss det må skje en endring, ved å la Jesus komme med sin kraft i oss. La hans liv begynner å vokse fram i oss. 


Strenge kristne

Jeg kjenner mange venner som ikke lenger er kristne, fordi andre kristne ikke bar på denne frukten i livet sitt (inkludert meg selv 🙈 ). De ble ikke behandlet med forståelse,  elsket, ikke overbærenhet eller med godhet. Det var strenge kristne som kom med pekefingeren. I bibelen så er det disse menneskene Jesus er streng mot, for de legger byrder på andre, og der representerer ikke Jesus på en god måte. 

Jesus sa det er på frukten folk skal bli kjent med Gud og bli nysgjerrige på Gud. Da skal folk skjønne at Gud har sendt meg (Jesus)(Johannes 17,23). Det siste han sa før han døde var, for at de skal skjønne at du Gud har elsket dere(deg og meg) slik Han elsket meg(Jesus). Dette er hele budskapet til Gud, at vi forstå hvor mye Han elsker oss.


Hva må du gjøre da?

Har du fulgt med meg litt, så vet du at jeg brenner for å sette av stilletid sammen med Jesus hver dag. På den måten blir du kjent med han, han blir virksom i deg. Bli kjent med at han prater til deg og vil det beste for deg. Bli kjent med hvordan han leder deg i hverdagen. Når du bruker tid med Jesus vil fruktene vokse fram og de vokser ikke fram uten at vi gir livet til han. 

Les også gjerne: 7 grunner til hvorfor det er så viktig å bruke stilletid


Min historie

Da jeg gav hele mitt liv til Gud, var jeg hard inni meg. Jeg heiet ikke på andre, for jeg hadde det ikke godt selv. Jeg hadde det ikke godt inni meg og viste ikke hvordan jeg kunne oppføre meg på en god måte mot andre. Jeg hadde ikke onde hensikter, jeg fikk bare ikke kristenlivet mitt til å fungere. Det gav meg råtten frukt. Da jeg begynte å forstå dette med å lytte til Jesus og bruke tid med han. Ble jeg en bedre kone, kollega, venn, bedre mamma, bedre datter,  til og med klarer jeg å være god mot de som behandler med dårlige. Det betyr ikke at jeg er helt perfekt enda, det tror jeg kanskje ikke vi blir før vi kommer til himmelen, men jeg kjenner at Guds karakter vokser mer og mer fram i meg. 

Det å bruke tid med Jesus er å bli møtt av en som har alle disse gode egenskapene, det er hans karakter. Da vil denne gode frukten komme inn i livet vårt. Når vi lar hans liv påvirke vårt liv, vil vi handle med disse gode egenskapene, som springer ut av ett godt liv på innsiden. Ønsker du å se dette som ett webinar, så kan du finne det her på facebookgruppen Stepp Opp. 

Del gjerne med en venn. 


Ha en god julehøytid og husk på Jesus som døde for at du skulle ha dette gode livet med han.