Kjenner du på fordømmelse og skam?

Send meg en melding

Jesus kommer ikke til å fordømme oss, men likevel er det noe vi kan kjenne på og opplever at andre kan dømmer oss. Fordømmelse kan komme fra noen som føler seg bedre enn andre eller du kan selv kan kjenne på over noe du har gjort eller noen har gjort mot deg.


La deg rense av Jesus

Du kan være såret av kristne som setter seg i posisjon til å dømme. Da vil jeg si deg at det har de ikke rett til og du vil få begrunnelsen her. Jesus kan gjøre deg helt ren i brøkdelen av ett sekund, han kan rense deg og ser på deg som den reneste. Ingenting kan skille deg fra Hans godhet og sin kjærlighet til deg❤️. Han er der i det øyeblikket du vender hjertet ditt til Han.

Du bærer kanskje på noe tungt, noe du ikke tilgir deg selv for. Men ingenting er så stor at Jesus ikke kan ta den helt bort. Det verste synden du kan tenke deg vil Han også tilgi og glemme. Når han glemmer det, så er det ikke noe vi trenger å tenke på meg og ikke føle skam over lenger. (Salme 103,12). Når du legger det til Han, vil Han ikke fordømme deg, men ønsker å gjøre deg helt ren så du kan kjenne deg fri. Det er sånn Jesus er og fungerer. Jesus døde for at du skulle gå fri.

«For Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.» Joh 3,17

Ikke la andre dømme deg

Kanskje har du opplevd kristne som fordømmer deg for noe, kanskje er det noe du har gjort. Men de har ingen rett til det. Noen mennesker graderer synd og så har de en favorittsynd de elsker å anklage andre for, men det gjør ikke Jesus. Annen synd tillater de seg selv å gjøre, som å baktale. De kan lett å unnskylde seg selv for hva de selv har gjort, men så unnskylder de ikke det de ser andre gjør. Vi har alle syndet og vil fortsette å gjøre det, for vi klarer ikke å være helt perfekte. Jeg ber deg om å ikke dømme noen for det vonde de har opplevd eller noe de har gjort. Ingenting er noe Jesus ikke kan ta bort.


Ikke fordøm deg selv!

Fordømmer du deg selv for noe du har opplevd eller noe du har gjort? Dette er ikke meningen at du skal gå rundt å bære på det, eller la det tynge deg ned. Til deg som er midt opp i noe som tynger deg ned og som gir deg skam og fordømmelse, ikke gå rundt å ha det sånn. Jesus står der med åpne armer og møter oss der vi ikke strekker til. Han sier «jeg fordømmer deg ikke men jeg ønsker å slette det som har tynget deg og som holder deg nede». Han vil at du skal være fri fra all fordømmelse og løfte deg opp.


Når Jesus får rense deg er du ren

Til deg som har gått gjennom vonde ting og kjenner på fordømmelse, baksnakking fra andre og noen har til og med sagt rett til deg hvor galt det er det du har gjort. Du skal vite det at dette kan du legge hos Jesus og Han tilgir og glemmer. Du trenger ikke å dra fram igjen det som har vært. Når noen har sagt noe for å fordømme deg, så skal du ikke høre på dem mer. For når Jesus ikke fordømmer deg, hvem menneske har rett til å gjøre det? Når Jesus ser på deg som ren og rettferdig så er du det.

Det eneste du trenger å gjøre er å komme til Jesus og øse ut det vonde, del de mørkeste sidene med Jesus. Det er ingenting han ikke vet om deg uansett, men han ønsker å sette lys på det en liten tid ved at du gir det til Han og han tar det bort. Se på disse versene:

«dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.» 1. Johannes 1,9

Det betyr at når vi innrømmer det gale vi har gjort, tar  han det vekk så vi er helt rene.


Du trenger ikke gå rundt med fordømmelse

La Gud rense samvittigheten din og uansett hva du har gjort eller uansett hvilken fordømmelse du kjenner på, så er ikke det noe du trenger å bære med deg. Han renser det vekk, det er det som er de gode nyhetene til meg og deg. Når han har renser oss er vi helt rene. Hvis du da opplever at tankene vil fordømme deg, så kan du nekte å tenke det, ved å erstatte de tankene med Guds sannhet som er at han renser oss fra alt. Vi kan ikke få ugjort det som er skjedd i livet vårt, men vi kan sette en strek så det ikke skal plage oss mer, så vi kan gå videre uten at det tynger oss ned.

Når vi selv er renset, har vi ikke rett til å dømme noen andre, eller se ned på noen andre. La oss ikke gjøre det vanskelig for noen å komme helt inn i Guds nærhet. For det er ingen mennesker som er helt uten synd og ingen mennesker som derfor har rett til å fordømme og trykke noen ned. Vi er satt på jorden for å fortelle disse gode nyhetene til alle, så alle kan kjenne på frihet fra det som holder oss nede.

Du kan begynne på nytt i dag😃. Du kan i dag bli helt ren fra all dårlig samvittighet og fordømmelse. I bibelen står det: «Det er ingen fordømmelse for den som er i Kristus.» (Rom 8,1) Det betyr at hvis du kommer til Jesus og han renser deg, så ser han på deg som ren.


Les også: Trykker du seg selv ned i tankene?

og bevar hjertet framfor alt du bevarer


Del gjerne med venner.

Hvis du ønsker å få med deg hver gang jeg poster ett nytt innlegg, kan du gå inn på facebook å like siden min Kristin L Berge her


Ha en nydelig dag💞

K