Klarer du å tro det du ikke ser?

Send meg en melding

Det er ingen tvil om at troen vår er viktig. Jesus så på troen til menneskene han møtte. Tro er med å gjør en endring i livene våre og er med å forløse kraften til Gud. Vi får ikke mer enn vi har tro for.


VANTRO KAN STJELE MYE DU VAR MENT Å SKULLE HA

Vantro er det motsatte av å tro,  hvis du ikke tror det vil skje. Vi trenger å utfordre oss selv litt på tro. Tror du på alt som bibelen sier er sant? Vantro kan ta fra oss det vi var ment å skulle ha. La meg gi ett eksempel her, en person sier til seg selv «jeg hører ikke fra Gud». Han tror da ikke at han hører noe. Tror du denne personen vil  kommer til å høre noe fra Gud, dersom han forteller seg selv dette? Jeg måtte erfare dette i livet mitt og endre retning på hva jeg trodde på, før jeg ble mottakelig til å høre fra Gud. Jeg måtte begynne å lese hva bibelen forteller meg, at Gud kommuniserer med oss, og nå er jeg helt overbevist om at det er for meg. Og det var da jeg begynte å få etter min tro, jeg begynte å høre fra Han.  Jeg måtte får mer undervisning og mer kunnskap på det, og sammen med det økte troen min på det. Min tro endret seg fra å si til meg «jeg kommer ikke til å høre fra Gud i dag» til å si til meg selv, «Jeg hører fra Gud».

«Troen er en viktig kraft som utløser det vi har tro for.» K.B

HA TRO PÅ NOE DU IKKE SER

Se for deg en sommerfugl-larve som er inni kokongen. Når du bare tror det du ser, ser du bare en brun kokong. Det er dødt, det er fargeløst, det er trangt og mørkt. Det Gud ser i deg er den ferdige sommerfuglen som du er ment å skulle være. Han ser deg som sommerfulgen, en dag skal du kommer ut i ditt rette element. Der du kan fly fritt, der fargene dine er vakre, der du er helt unik og ulik alle andre. Du skal bli så mye mer enn du ser.

Men hvordan kommer du dit? Når ingen rundt deg ser det Gud ser, kanskje du selv har sett glimt inn i framtiden, noe du tror om deg selv som er mye større enn du kan tenke deg. Tenk når sommerfuglen ligger inne i mørket og kjenner på de harde veggene rundt seg, den vokser og kjenner det er trangt. Den har ikke sett verden rundt seg enda, som den egentlig er. Så ofte kan vi dømme andre mennesker ut fra hva vi ser. Vi ser hva de har utrettet i livet, hvordan de ser ut. Det som ligger der potensielt til å komme helt ut. Tror du på det du ikke kan se enda?

Du har kanskje en drøm som er for stor til at du ikke tørr å tror på den. Vi må passe på så vi ikke dreper troen på det som ligger i oss, og det kan hindre oss i se det skje i livene våre.


TRO VERSUS TVIL

Jeg merker at det som er litt vanskelig med tro, er at når det går en tid så kommer argumenter på det om det virkelig var Gud som sa det og jeg begynner å tvile. Og når vi begynner å tvile, da blir vi kastet hit og dit.

«..For den som tviler, ligner en bølge på havet, som drives og kastes av vinden.» Jak 1,6 Det står senere i de følgene versene at et slikt menneske kan ikke forvente å få noe fra Herren.

Du vil oppleve at det kommer tvilstanker. Det er så viktig å legge merke til når tvilen kommer snikende inn. Da må du minne deg selv hva som er Guds ord.

«Det er når du velger å tro på det Guds ord sier, at du begynner å utløser kraften i ordet.» K.B

Tvilen kan komme over oss, der vi virkelig trenger å stå fast i troen vår. Det kan være alle mulig områder i livet. Troen på deg selv.  Jeg må ta ett valg om å tro. Selv om det er så lite som ett sennepsfrø noen ganger, så er denne lille troen det som skal til for å utføre mirakler 🙌.

Jesus responderte ofte til menneskers tro og troen gav resultater. Han sa tro som ett lite frø, har kraft i seg til å flytte fjell. Har du noen fjell i livet ditt, som du gjerne ville ha flyttet på? Noe som står i veien for der du skal?

Troen blir forløst ved at du gjør det Gud sier. Når du går og tror uten å tvile i ditt hjerte. Hvis du opplever at Gud leder deg til å gjøre noe, så gjør det og si til deg selv jeg velger å tro at dette er Gud. Tvil er rett og slett tanker som kommer som er i strid med tro på det som er Guds ord. Så hvis Gud sier til meg at jeg skal bli en forfatter en dag, så vil jeg få tanker som er imot det. Men jeg må velge å tro på det han sier og gå på det. Hadde jeg ikke valgt å tro på meg selv og det som lå i meg, så hadde jeg ikke skrevet to bøker. Fordi jeg valgte å tro på Gud, og på det han hadde lagt ned i meg, så kunne jeg se at drømmer ble virkelighet.

Vi ser at noe av ordet Gud sår i oss, kan umiddelbart bli tatt av fienden. Hvordan gjør han det? Han gir oss tanker som sier at det ikke går, at det bare er tull. Jesus forklarer dette i Matteus 13,19: «Hver gang noen hører ordet om riket og ikke skjønner det, kommer den onde og røver det som er sådd i hjertet.» Derfor er det så viktig at vi studerer Guds ord og virkelig forstår hva det betyr for oss. Hvis ikke, kommer fienden og snapper vekk det lille vi har fått.


HA TRO PÅ  DRØMMENE DINE

Tenk deg et lite frø, du ser det ikke en gang, fordi det er langt under jorda. Det er mørkt og kaldt, den virkelige verden er ikke synlig enda. Men ligger det i god jord, så vil det vokse, og det vokser en god tid før det kommer til syne en liten spire. Så vil det vokser mange år før det utvikler seg til å bli ett stort tre som kan bære frukt. Å ha tro er å se på resultatet og tro på at det går an at dette frøet kan bli til ett tre. Du ser og heier fram treet i dette lille frøet.

Det samme gjelder drømmene og det du er designet for å gjøre. Pass på det, og velg å tro på det og det vil skje en dag.

Når du ser på deg selv som en brun mørk hard liten kukong, så skal du vite min venn at Gud ser mye større på deg. Han ser verdien i deg som ingen andre ser. Han ser hva han har skapt i deg, som er grunnen for at du lever. Han har skapt deg til noe helt spesielt. Av og til ser vi på våre begrensninger og så begrenser vi Gud for vi tror ikke på der vi ikke strekker til. Men Gud har aldri latt seg hindre av begrensninger som vi mennesker ser, han sier til deg at du får i livet etter det du har tro for. Han ønsker å velsigne deg. Han har så mye for deg at jeg tror ikke vi i vår kan fatte alt han har for oss. Jeg vil heller tro masse og få halvparten enn å ikke våge å tro og ikke få noen ting 😉.

Mange ganger så er vi så opptatt av livets mas og jag, at vi glemmer å gå etter det som er det viktigste av alt, å finne ut hva som er grunnen for at du lever. Hva er din hensikt, din gudgitte design over livet ditt?

Hvis du vil finne denne sommerfuglen i deg, så ikke se på det ytre eller på dine begrensninger. Men putt det lille du har av tro til han og la han utrette det han har tenkt 🙌.

Kjenn igjen når du kan få tanker som får deg til å tvile på det du tror ønsker å på. Vi kan få tanker som angriper det Gud har lagt ned i oss. Hvis Gud har gitt oss drømmer, vil vi oppleve kamp på dette området. Vi må være bevisste på tankene vi får. Er det vonde tanker som trykker ned og tar fra oss drømmene, da må vi lære å holde troen på det oppe.

Når pilene av tvil, anklager og fordømmelse kommer, kan det slokke troen. Vi må kjenne det igjen og stanser dem. Gå imot tvil med det du tror på.

Det ligger en vanvittig kraft i å tro på alt Gud har for oss. Det er derfor en av djevelens strategier er å angripe vår tro og gir oss tanker om tvil. Se på liknelsen om såmannen, ordet fra Gud som er sådd i oss.

"De ved veien er slike som ordet blir sådd i, men når de har hørt det, kommer straks Satan og tar bort ordet som ble sådd i dem". Markus 4,15


Håper du du likte innlegget mitt. Del gjerne med venner.

Hvis du vil få med deg mer av det jeg skriver kan du følge meg på facebooksiden og instagram.


Ha en nydelig dag.