Det du har fokus på blir større

Send meg en melding
Du kan havde i ett hull med gjørme

Jeg håper du har det bra, men noen ganger har vi det rett og slett ikke godt, ikke sant. Har du noen gang opplevd noe så du syntes skikkelig synd på deg selv? Kjent på det som kalles selvmedlidenhet. Det har jeg, mange ganger. Men jeg har lært at jeg ikke trenger å være der lenge.

Når du kommer der at du syntes synd på deg selv, ønsker selvmedlidenheten å dra deg ned i ett hull, jeg ser for meg ett hull med gjørme, der du sitter grubler over hvor vondt du har det. Hvis du ser for deg hele bilde, så er det vakker natur rundt sola skinner, fin natur og fuglene synger. Men midt i bilde står du og går midt i gjørmehullet, du kommer ikke videre for du ser bare ned på den driten du står i. Du ser ikke lenger det fine som er rundt deg og du kommer deg ikke videre.

Når du er der at du ikke ser noe annet enn det som gjør så vondt og at det er så ille for deg. Jeg skjønner at du kan være oppi veldig forferdelige ting, men jeg vil bare si til deg at når tiden er inne må du komme deg opp. Hvis ikke er det den gjørma som blir livet ditt. Det jeg har lært, er at når jeg tillater meg å syntes synd på meg selv, så kommer jeg ikke videre. Hvordan kommer du ut av dette hullet når du har ramlet oppi?

Ikke tenk at alt rundt deg må forandre seg for at du skal få det godt

Når du opplever at omstendighetene rundt deg utfordrer deg, er den letteste måten å reagere med å synes synd på oss selv. Vi kan fort tenke at alt rundt meg må forandre seg, for at jeg skal få det godt igjen. Selvmedlidenhet fører ikke med seg noe godt. Du kan velge å ta rette valg. Du skal vite at Gud er med deg og velsigner deg, så når negative tanker kommer og du synes synd på deg selv, kan du gå imot dem.

Få tankene bort fra deg selv.

Ikke legg deg ned og lid enda mer, hvis du opplever en vond hendelse. Reis deg opp, tenk: «Dette skal ikke trykke meg mer ned.» Gud vil hjelpe deg, men du må ville ut.

Den beste måten å klare å komme ut av selvmedlidenhet er å begynne å tenke på andre enn deg selv. Begynn med å hjelpe andre personer. Få tankene bort fra deg selv. Vår menneskelige natur vil så gjerne være egoistisk og tenke på oss selv hele tiden, men det beste vi kan gjøre for oss selv er faktisk å tenke hva kan jeg gjøre for noen andre i dag. Og husk, det er alltid andre som har det verre enn deg.

Les: "Når det vonde skjer"

Hvordan skal vi greie å glemme det vonde som har skjedd?

Det menneskelige er å tenke: "Jeg vil ikke glemme» eller «Jeg har det så vondt inni meg akkurat nå.» Vi kan ikke alltid hindre det som skjer i livet vårt, det vonde bare skjer, men du kan velge å ikke la det ta gleden fra deg. Det er helt sant.

Du kan velge å ta kampen i tankene, selv om det er vanskelig. Det er en kamp du bør ta. Jeg tror av hele mitt hjerte at dette er et mektig våpen du kan bruke. Ting tar tid å lege. Noen ganger klarer vi å klatre opp, men etter litt tid så ramler vi ned igjen, for det er så vondt. Da må vi velge å klatre ut igjen, ved å få fokus på andre enn oss selv. Hvorfor skal du gidde å gjøre det kan du tenke? Det er for at du selv skal få det godt og komme deg videre.

Det du har fokus på blir større

Når du og meg går rundt å bare tenker på det som er vondt og forferdelig, så er det det som får fokus i livet. Det er det vi prater om til andre og det er det som styrer  hvordan livet vårt utvikler seg. Det å klare å snu tankene, til å se på de positive du har rundt deg, finn noe å være takknemlig for. Det er alltid noe å være takknemlig for.

Ha en god innstilling

Du kan bestemme deg for å gå ut av selvmedlidenheten, gang på gang. Du kan oppleve vonde ting, men du kan velge å ha god innstilling. Du kan nekte å la det trekke deg ned. Be velsignelser over personer som prøver å trykke deg ned, jeg vet at det er utrolig vanskelig, men det fungerer og du vil få det så mye bedre. En slik innstilling gjør at du komme deg raskere ut av det. Fienden kan være på deg og prøve å dytte deg ned med sine negative tanker. Du kan bestemme deg for å bli god til å kjempe mot disse kampene og ikke gi deg.

Ønsker du å lese 1.kapittel av «Kampen foregår i tankene», så er det tilgjengelig her.


Dersom du har lyst til å få med deg når jeg skriver mine ukentlige innlegg, så kan du følge meg på instagram eller gå inn på facebooksiden min å følge: Kristin L. Berge, her poster jeg de innlegg fra bloggen så du lett kan komme inn å lese.


Ha en veldig god uke.