Tenk over hva du tenker

Send meg en melding

Jeg har gått fra å ha ett kaotisk og stressa indre liv, til å få fred og harmoni. Det er ikke tull. Jeg anbefaler alle jeg kjenner å ta en liten opprydning når det gjelder hva som foregår i tankene. Hva mater tankene dine deg med? Du kan bestemme over hva du vil tenke. Ikke bare godta alle tankene som kommer inn som dine egne.


HVA TENKER DU OM DEG SELV?

Når jeg har ryddet opp i tankene mine, er jeg er blitt mer lykkelig. Det har så mye med hvordan jeg har det inni tankene mine. Hva jeg aksepterer av tanker og hva jeg tar vekk som jeg ikke vil tenke.

Tanker jeg ikke godtar om meg selv er: kritikk av meg selv, fordømmelse og skam. Jeg har måttet snu janteloven i tankene. Jeg trodde ikke jeg hadde særlig verdi. Jeg elsket ikke meg selv. Jeg hadde vanskelig for å elske andre også.

Jeg har snudd tankene til å tenke i tråd med sånn som Gud tenker om meg. Jeg tenker at Gud har en hensikt med mitt liv, den skal jeg finne. Jeg er verdifull og det skal jeg tro på. Jeg er elsket, derfor elsker jeg meg selv og liker meg selv. Jeg aksepterer ikke tanker som ikke er i tråd med det bibelen sier om meg.

Tanker som har endret seg om andre er at jeg skal elske alle mennesker. Jeg kan få tanker som ikke er i tråd med at jeg elsker de, jeg beklager men jeg er ikke perfekt og ikke alltid kommer det gode tanker om andre🥺 . Da kaster jeg denne tanken ut og erstatter de med positive gode tanker, som er slik Gud tenker om de. Jeg ønsker tanker som fører til gode relasjoner, ikke splittelse og dårlige relasjoner. Når jeg har tanker som ikke er i tråd med å bygge relasjoner og eller får lyst til å baktale noen. Så begynner jeg å jobbe med meg selv, har en indre dialog og velger tanker som er det beste for denne personen. Ja, det er vanskelig. Men hvis du også prøver dette, så vil det være med å forme deg til ett bedre menneske 🙌 .

HVILKE TANKER HAR DU MOT DE SOM IKKE LIKER DEG?

Til og med når noen ikke liker meg, ønsker jeg å like og heie på de tilbake, det er jo det bibelen sier at vi skal, ikke sant. Jeg hørte en dag at en person mente jeg hadde vært stygg mot henne. Når jeg hører sånn, så er det ikke godt, jeg kan fort legge meg under og syntes synd på meg selv. Jeg kan tenke tanker som går i mot denne personen. Men jeg har lært meg å ikke gjøre det, nå skal du høre. Det som skjedde var at jeg gikk til Gud med en gang og sa, "hjelp meg så ikke dette ødelegger dagen min eller gleden min. La ikke dette sette meg ut. Jeg vet at det hun har sagt påvirker omgivelsenene og de som lytter på henne tror kanskje på alt hun sier. Jeg har ikke kontroll på det hun sier, og om hun velger å ikke like meg resten av livet. Sannheten fra min side er at jeg har ville henne godt så lenge jeg har kjent henne, jeg ser også at hun har med seg sår som gjør at ting kan være utfordrende og tøft for henne. Jeg har ikke gjort det hun sier og jeg velger å tenker gode tanker om henne tilbake, vil at hun skal ha det beste livet som hun kan ha. Jeg ber deg om å velsigne henne og hjelpe mine tanker".

Jeg får selvfølgelig vondt når jeg får hører sånne kommentarer. Hadde jeg begynt å tenke i feil retning, kunne det ha ødelagt uka mi og måneden min. Jeg vet at jeg har handlet rett overfor henne og jeg er lei meg for at hun ikke ser det som har vært inni mine tanker overfor henne. Det hun velger å gjøre har jeg ikke kontroll på. Jeg må bare jobbe med mine tanker sånn at ikke dette skal ødelegge for meg og hvordan jeg forholder meg til henne. Ser du hvor en liten hverdagslig hendelse kan få tankene våre til å resonere seg i en positiv retning eller en negativ retning? Vi må lære oss å velge rett tanker.


HVA TENKER DU OM DINE NÆRMESTE

Noe som er veldig viktig for meg er tanker for mine nærmeste. Tarjei ,ungene og andre som står meg nær. Så det jeg ønsker å være og tenke er gode tanker som fører til gode relasjoner i familien, tanker som framhever hvor mye jeg elsker de og tanker som bygger opp ikke bryter ned.

Så kommer hverdagen og tanker kommer som jeg ikke vil ha. Jeg kjenner igjen de tankene som er med på å ødelegge relasjoner. Relasjoner er det viktigste vi kan ta vare på. Kommer det noen tanker som er med på å ødelegge for min relasjon til mine nærmeste, da tar jeg tak i den, kaster jeg den ut og begynner å tenke at jeg elsker de og vil ikke at slike filleting skal komme i veien for relasjonen.

Dette har jeg gjort i årevis nå og jeg kan anbefale det på det sterkeste. Nå er det ikke så mye jobb lenger, jeg er mer lykkelig og jeg er i mye mindre grad med på å trykke stemningen ned hjemme. Greier du å se hvor viktig det er å være klar over hva du tenker?


HVORFOR BLIR DU MER LYKKELIG AV Å TENKE RETT?

Når du får en livsstil der du konstant velger rette tanker, så vil du få det mye bedre med deg selv og med de du har rundt deg. Følelsene vil følge etter det du tenker, visste du det. Det er ikke mange år siden jeg ble klar over dette og syntes det er super spennende. Så når jeg tenker positivt og oppbyggende tanker, så går følelsene mine gå den veien. Jeg får det utrolig mye bedre inni meg på alle måter.

Når du tar kontroll på tankene, selv om det er en kamp mange ganger, så blir det lettere og du vil få resultater i å få det så mye bedre med deg selv😃. Er du klar for å prøve det ut du også?Dersom du er ny her på bloggen min og ønsker å få med deg når jeg poster noe neste gang, så kan du følge meg på Instagram eller på siden min på Facebook.Håper du ble inspirert av dette.

Del gjerne med noen du tror vil like dette💞.