Tenk positivt med vilje

Send meg en melding

Tenk positivt med vilje

Å tenke positivt vil gjøre at våre ord og handlinger blir positive. Og det vil være med å snu livet ditt til noe bedre.

Jeg tenker ikke alltid positivt, noen ganger kan jeg tenke negativt om de jeg er glad i til og med. Jeg har lært meg at jeg ikke trenger ikke godta alt jeg tenker. Jeg kan velge å ta en negativ tanke og kaste den ut. Det gjøres ved å erstatte tankene med positive tanker.

Det er fort gjort å tenke en negativ tanke, ikke sant? Vi kan henge oss opp i små bagateller. Jeg prøver å holde meg unna tanker som er skadelig for relasjonene jeg har til de rundt meg. Jeg kjenner de igjen og jeg ønsker ikke at disse tankene skal ødelegge for meg og de rundt meg.

Å tenke positivt får irritasjon til å slippe taket

Å være irritert vil føre til en sur kommentar og ikke noe bra for relasjonene rundt oss. Hva gjør du når du blir skikkelig irritert på noen? Du kan velge at dette ønsker du ikke å tenke. Hvis jeg for eksempel blir irritert på Tarjei, snur jeg på tankene til å fokusere på det positive om han, som er at han er en fantastisk mann og jeg elsker han. Jeg begynner å tenke på det positive med han isteden for den lille irritasjonen. Når jeg begynner å tenke positivt med vilje, så forsvinner irritasjonen, og etterhvert slipper den taket.

Vi kan lære oss å tenke positivt om folk og situasjoner med vilje. Det vil jeg anbefale å gjøre, det er skikkelig effektivt og du får det mye bedre inni deg.

Du kan velge og tenke positivt om utfordrende personer

Vi har alle personer i livet som er utfordrende, disser personene kan vi velge å tenke positivt om med vilje. Bibelen utfordrer oss på det. Vi kan velge og gjøre det selv om det koster.  Det er utfordrende, for de fortjener det ikke alltid. Men det å velge det som er rett, det som Guds ord sier vi skal gjøre. Når du begynner å gjøre det vil du se at dette er det beste for deg.

Hvorfor skal vi tenke positivt om alle? Vi kan tenke at de fortjener ikke min godhet.  Se hva Jesus sa:

"Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør vel imot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere....Om dere nå elsker dem som elsker dere, hva lønn har dere da? ..Vær da fullkomne, likesom deres himmelske Far er fullkommen." Matt 5,45-48

Jeg tror ikke denne formen for kjærlighet kommer helt av seg selv, eller at det er noe vi ønsker å gjøre naturlig. Vi må velge riktige tanker og så vil handlingene følge.

Du trenger ikke godta alt du tenker. Noen ganger kommer det nedbrytende tanker om andre i tankene våre. Det er super viktig å lære å rydde opp i tankene innimellom. Tenk over hva du tenker og hva du ønsker å tenke. Hvem ønsker du å være?

"For som han tenker i sin sjel, slik er han" Ord Sp 23,7

Så når du bestemmer deg for at du vil være postitiv og handle i kjærlighet til andre, så er det i tankene overfor andre personer du må begynne. Er tankene dine i tråd med den du ønsker å være? Ønsker du å handle godt på tross av utfordringer fra den andre? Da er det det som foregår i tankene dine du må veie litt oppmerksomhet. Jeg syntes det er skikkelig stilig at vi kan velge det vi ønsker å tenke.

Den hellige ånd vil gi oss små innskytelser

Den hellige ånd vil hjelpe deg og gir deg en innskytelse, når du sier eller tenker noe som ikke du burde. De små innskytelsene kan vi bli flinke på å lytte til.

Tidligere når jeg kjente på slike innskytelser, hørte jeg ikke på dem. Jeg kunne registrerte at dette ikke er greit, men jeg gjorde ikke noe med det. Det er en fantastisk hjelp hvis vi lærer å lytte til de små innskytelsene. Les gjerne: 10 tips for å lytte til Guds stemme.

«Du klarer ikke å endre deg, dersom du ikke klarer å endre på tankene dine.»K.B

Snu fokus fra negativ til positiv

Hvis du tenker deg en person som har 95% gode egenskaper og 5% dårlige. Hva legger du merke til med den personen? Er det det som er bra eller det som er dårlig? Når vi henger oss opp i den ene tingen som ikke er bra blir den stor inni tankene dine. Derfor vil jeg oppmuntre deg til å tenke på det positive med denne personen med vilje. Les gjerne: Det du har fokus på blir større.

Gud vil at vi skal elske de rundt oss. Hvordan kan du elske dersom du går rundt å teker negativt om dem?

Det er utfordrende men det hjelper

Det er skikkelig utfordrende å skulle tenke positivt om noen som gjør kjipe ting mot deg. Dersom du prøver å gjøre det noen ganger, vil du se at det går lettere. Så min oppmuntring til deg i dag er å legge merke til om du tenker noen negativt. Dersom du gjør det, ta tanken til fange og erstatt med gode tanker overfor denne personen. Da vil du se positive resultater i livet ditt.

Noen ganger er det irriterende vanskelig å tenke positivt med vilje, jeg vet det. Men det er verd det!

Del gjerne med personer du tror vil like bloggen min.