Trykker du deg selv ned i tankene?

Send meg en melding

Tanker styrer LIVET vårt, hvordan vi blir som mennesker og hvordan vi har det i livet. Det vi tenker er det vi sier ut og det vi gjør. Dette avslører hvem vi er på innsiden. Vi kan velge å ta imot tanker som er bra for oss og velge vekk det som ikke er bra for oss. Ja, det stemmer, vi trenger ikke å godta alle tankene som kommer til oss.

Se på disse versene i bibelen

«..bli forvandlet ved at deres sinn fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode..» Rom 12,2
Begynn å tenke godt om deg selv

Er du en person som tenker godt om deg selv eller trykker du deg selv ned i tankene? Hvis du gjør en liten tabbe, snakker du deg selv ned i tankene da? Er du skuffet på deg selv. Eller er du ikke fornøyd med det du presterer?

Jeg opplevde noe her en dag, jeg sa noe jeg ikke burde ha sagt. Jeg har virkelig jobbet med meg selv i mange år og virkelig kommet langt i forhold til hvor jeg var. Jeg prøver å ha en høy standard på hvordan jeg behandler personer rundt meg. Likevel kom det, akkurat som det bare presser seg ut og der står jeg og har gjort det og kan ikke trekke det jeg har sagt tilbake. Jeg kunne ønske at det gikk an å suge ordene tilbake, men igjen så stekker jeg ikke til og er ikke god nok.

Hva gjør jeg da? Jeg kjente en enormt dårlig samvittighet, jeg kjente meg dårlig og jeg tenkte «hvordan kan jeg gjøre det». Jeg gikk hjem mens tankene bombarderte meg i hodet. Jeg fikk  nedlatende tanker til meg, og det ødelegger for meg. Jeg måtte reflektere over det som skjedde. Jeg forstod at jeg trykket meg selv ned i tankene. Jeg måtte si til meg selv "STOPP Kristin, nå må du slutte å trykke deg selv ned på denne måten". Greit det var ikke det smarteste å si det jeg hadde sagt og jeg kan ikke trekke det tilbake. Jeg hadde allerede fått tilgivelse som jeg hadde spurt Gud hundre ganger. Jeg måtte sette en strek, la det passere.

Gud prøver å løfte oss opp, mens vi kan trykker oss ned

Jeg vet at når jeg feiler og har fått tilgivelse så er jeg ren. Gud kommer aldri til å ta det fram igjen eller holde det mot meg (selv om mennesker eller jeg selv kan gjøre det). Da trenger ikke jeg å fortsette å trykke meg selv ned på denne måten. Jeg kunne snu tankene ved å tenke, nå er jeg ferdig med det, nå skal jeg ikke ødelegge mer av kvelden min med dette. Jeg gir det til Jesus og så hjelper Han meg å ikke si sånn mer. Punktum. Du har kanskje opplevd skuffelser og nederlag som du tar inn over deg og føler at du svikter deg selv og de rundt. Ikke vær for hard mot deg selv!

Ta deg tid til å reflekter over hva du tenker

Det er viktig å stoppe opp og reflektere over hva vi tenker. Hadde ikke jeg gjort det denne dagen, hadde disse tankene bare fortsatt og trykke meg ned. Men ikke lenge etter jeg avslørte at dette har ikke noe for seg og er bare med på å trykke meg enda mer ned. Da snudde det, da slapp den dårlige følelsen og tankene roet seg ned.

Du bør ikke godta alle tankene du får. Du kan ha kontroll over det du tenker og kan velge rette tanker. Å gjøre dette vil ha store positive konsekvenser for livet ditt. De tankene du ikke vil ha, kan du la være å tenke på og det vil endre deg til det bedre.

Ikke tillat å trykke deg ned i tankene

Det du tenker er med på å peke hvor livet ditt er på vei. Er du en som snakker deg selv ned? Da vil jeg be deg om å gjøre noe med det i dag. Kanskje du skal bruke de neste ukene på å rette opp i det du tenker om deg selv. Ikke tillate deg å tenke negative tanker om deg selv. Det fører ikke noe godt meg seg og vil bare trykke deg ned. Begynn heller å behandle deg godt i tankene.

Du kan begynne å HEIE PÅ DEG SELV. Begynn å like deg selv? Du bør være venner meg deg selv. Tenk gode tanker om deg selv.

Dette sier Gud om deg :

«Hvor dyrebare dine tanker er for meg, Gud! Hvor veldig er summen av dem!» Salg 139, 17-18
Du kan begynne å se på deg selv slik Gud ser deg

Da Gud skapte deg og begynte å former deg i din mors mage, sa han det er godt. Han er så utrolig fornøyd med deg. Han har dyrebare tanker om deg, tanker, til framgang og håp. Ikke til ulykke. Han har flere tanker om deg enn det er sandkorn, han kjenner deg så mye bedre enn du kjenner deg selv. Hvis han liker deg, har du faktisk lov til å like deg selv. Begynn å sette pris på deg selv og tenk gode tanker om deg selv. Når du har gjort dette litt, vil følelsene dine si seg enig med tankene dine og du begynner å like de selv mye bedre. Ett resultat av dette er at andre vil begynne å like deg bedre også.


Dersom du er ny på bloggen min, kan du gå inn å følge siden min på Facebook her, da vil du få neste innlegg jeg poster.

Hvis du vil høre historien min, det jeg driver med, kan du bli med i en facebookgruppe som heter Stepp Opp her, der har jeg jevnlig undervisning og sendinger som vil oppmuntre deg.

Du må heller ikke gå glipp av gratis kurs jeg skal ha "Styrk din selvtillit som jeg skal ha til høsten, så følg med", bli med på maillista mi her.

Del gjerne med noen du ønsker å velsigne i dag💞.