10 grunner for å lytte til Guds stemme

Send meg en melding

For 11 år siden lærte jeg å lytte til Guds stemme. Jeg måtte lære det. Det var ikke noe som kom av seg selv. Jeg har vært kristen hele livet og men hadde ikke lært hvordan det var. Jeg måtte få kunnskap om det og lære meg hva som skulle til for å komme der. Jeg fikk undervisning om det og begynte å praktisere det inn i livet mitt.

Jeg begynte å kjenne igjen når Gud prøvde å kommunisere med meg. Han begynte å si meg hva burde gjøre for å lære å høre fra han. Det forundrer meg enda at det går an å høre så lett fra Gud og likevel er det så mange som ikke har fått taket på det. Jeg tror vi nordmenn trenger med undervisning på dette området.

I dag skal jeg gi deg 10 grunner for at du burde lytte til Guds stemme. Har du begynt på denne reisen å lytte til han, så tror jeg du blir inspirert til å fortsette.


1. Du lærer å være leda av Gud.                                               

Du kan la Gud lede deg i livet ditt. Bibelen er Guds ord, men Gud ønsker også å lede deg inn der du skal. Gud ønsker å gi deg råd inn i livet ditt, se på disse versene:

«Jeg vil gjøre deg vis og lære deg den veien du skal gå, jeg vil la mitt øye hvile på deg og gi deg råd.» Samle 32,8

Jeg elsker å lese bibelen og den gir oss mange gode råd om hvordan vi skal leve, men den sier hvilken skole du bør gå på eller hvilken jobb du bør søke på. Gud vil lede deg inn i detaljene i livet ditt, slik at du får det best mulig. Når du lærer dette begynner kristenlivet å bli utrolig spennende. Bibelen er helt full av mennesker som hørte fra Gud på forskjellige måter. Se gjerne introduksjonskurs som jeg har på facebookgruppen min Stepp Opp her.

Stilletiden min med Jesus kan se sånn ut


2. Du vil kjenne sannheten. 

«Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri.» Joh 8,32

Den hellige ånd er det som gjør det mulig for oss å kommunisere med Gud. Han kalles også sannhetens ånd. Så han vil gjøre kjent for deg sannheter du ikke enda har forstått, og for min del har dette vært høyest personlige ting som gjelder meg, som han har ønsket at jeg skal se og forstå om ting. Det er mange som søker å finne sannheten i livet, og Jesus er veien, sannheten og livet (Joh 14,6). Han ønsker å sette oss fri der vi har hatt en låst tankegang eller hatt med oss noe fra fortiden som ikke har vært godt. Han kommer å setter lys på slike ting, for at du skal få det godt inni deg. Hvis du lærer å lytte til Gud vil han vise deg sannheten.


3. Åndens frukt begynner å komme til syne i livet ditt

Noe av det fineste jeg vet med å kjenne Gud personlig, er at jeg ser at jeg blir forvandlet litt og litt til ett bedre menneske. 

Jesus sier i Johannes 15 at vi skal kople oss på han, så vi kan bære masse frukt. Denne frukten han pratet om er glede, kjærlighet, godhet, tålmodighet, fred og selvkontroll. Det blir resultatet inn i livet vårt, og skal være tegn på at vi lever nær til Jesus i livene våre. Dette er frukt som gjøre at vi er bedre mennekser, for disse egenskapene hjelper oss å være gode i relasjonene vi er i.  Dette vil vokse fram i livet vårt når vi forstår at vi kan ha en tett relasjon med Jesus og lytter til han på innsiden vår.


4. Det vil beskytte deg mot farer

Når du kjenner Guds stemme, kjenner du også igjen når du står for ett valg om det er rett valg eller ikke. Det er en måte han leder deg og beskytter deg fra farer og det som ikke er bra for deg. Jeg har opplevd det selv, jeg har har vært på jobbintervju og trenger å vite hva jeg skal velge der og da. En gang fikk jeg mulighet til å velge mellom to jobber og jeg trodde egentlig den ene var den beste for meg, men så kjente jeg inni meg at det var den andre jeg skulle velge. Jeg opplevde at Gud gav meg fred for å velge denne og det viste seg å være det rette valget. 


5. Jesus tar vekk fordømmelse

«Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus.» Rom 8,1

Når jeg har blitt kjent med Jesus personlig og latt han komme med sine tanker om meg, så har jeg merket at han ikke vil at jeg skal ha noe skam eller dømme meg selv for det som har gått galt i livet, eller på de områdene jeg ikke strekker til. Han har alltid en løsning og er villig til å vise meg hva som er best for meg. Han glemmer det som ligger bak, så kan vi strekke oss sammen mot det som ligger foran. Du trenger ikke lenger kjenne på noe skam eller fordømmelse, det er deilig. Jeg blir kjent med hvem Gud er og hva han har gjort for meg. Han hjelper meg også å hvile i at dette er sant og han hjelper meg å ta det helt inn over meg. 


6. Du vil utvikle deg som menneske

Det som jeg har sett når jeg ser tilbake på livet mitt, er at hjertet mitt har gått fra å være trist og mørkt. Jeg var hard og stengte folk ute for jeg var redd for å bli avvist. Det som har skjedd når jeg hører fra Gud er at han har gitt meg ett mykt hjerte. Det har ikke skjedd over natta. Det har vært en lang prosess, han har lært meg hvordan jeg elsker meg selv og andre. Han har lært meg å  være ydmyk for hans meninger. Det har gjort at jeg har det så godt inni meg. 


7. Du vil få det godt på innsiden

Glede på innsiden gir en god følelse av lykke. Den komme ikke av å eie flere ting eller når omstendighetene endrer seg sånn som du vil. Du kan få det godt på innsiden når du kjenner igjen Guds stemme og lytter til han. Da kan du ha det godt på innsiden selv om du gå gjennom tøffe ting også.

Les også: Tips til hvordan du kan få mer glede i livet. 


8. Du vil kjenne fred

Fred er åndens frukt og vil komme til utrykk i livet ditt hvis du begynner å bruke tid sammen med Gud og lytte til det han sier. Jesus kaller denne freden, fred som overgår all forstand. Når det stormer rundt oss kan vi kjenne på en enorm fred inni oss. Jeg har selv opplevd å være i en skikkelig storm, jeg måtte gjennom noe skikkelig tøft og kjente på kamp og store utfordringer. Når jeg tok meg tid til å være stille og lytte til Gud, kjente jeg på denne freden som bekreftet at de valgene jeg tok i denne tiden var riktige. 


9. Bekymring og frykt blir mindre dominerende

Jeg tror alle mennesker blir utsatt for bekymringer og frykt. Det er ikke det at vi ikke vil oppleve at det kommer inn i livet vårt. Men du vil lære deg hvordan du skal håndtere det. Han sier kom til meg med bekymringene dine, du må lære deg å gi de fra deg til han. Når du lyttet til han vil du lære det å stole på han er det tryggeste du kan gjøre.

10. Du får mot til å gjøre alt du er ment til å gjøre

«Vær frimodig og sterk for jeg er med deg». Josva 1,9

Jeg tror det er meninger av vi skal ha en trygg og god selvtillit. Det var ikke noe jeg hadde tidligere. Jeg var sjenert, jeg var minst av tre søstre, jeg hadde ikke tro på meg selv, jeg likte ikke meg selv en gang. Dette begynte Gud å jobbe med hos meg. For det første sier han det han har for oss, og så gir han oss alt vi trenger for å gjennomføre det.


Nå håper jeg du har fått med deg noen av grunnene til at det er viktig å lære seg å lytte til Gud. Det  finnes mange flere. Jeg tror det er mange kristne som ikke har lært det enda. Mitt hjerte brenner etter å lære dette videre. Jeg skal i Mars ha kurs «Å lytte til Guds stemme.»  Les mer om kurset her.


Jeg hadde vært kristen hele livet uten å vite at det er mulig å ha det sånn, men når jeg lærte det så er det ingenting jeg heller vil, enn å holde meg nær til Gud og lytte til hans råd. 


Del gjerne med en venner som trenger å få med seg dette innlegget💞 . 

NB! Gå ikke glipp av intro-kurs i å lytte til Guds stemme, jeg skal i 5 fredager ha 12 minutters undervisning om hva det er. Bli med på facebook gruppa Stepp Opp her og få med deg intro-kurs.