10 grunner for at du bør lære deg å lytte til Gud

Send meg en melding

For ti år siden lærte jeg å lytte til Guds stemme. Ja, jeg måtte lære det. Det var ikke noe som kom av seg selv. Jeg har vært kristen hele livet og men hadde ikke lært hvordan det var. Jeg måtte få kunnskap om det og lære meg hva som skulle til for å komme der. 

Jeg fikk undervisning om det og begynte å praktisere det. 

Gud begynte å si meg ting inn i framtiden. Han begynte å si meg hva burde gjøre for å lære å høre fra han. Han sa også at dette var noe jeg skulle lære bort til andre. 

I dag skal jeg gi deg 10 grunner for at du burde lytte til Gud. Har du begynt å lytte til han, så håper jeg dette vil inspirere deg uansett. 


1. Du lærer å være leda av Den Hellige Ånd.                                               

Du kan la Gud lede deg i livet ditt. 

«Jeg vil gjøre deg vis og lære deg den veien du skal gå, jeg vil la mitt øye hvile på deg og gi deg råd.» Samle 32,8

Tror du at bibelen er sann? Da kan du stole på det som står i dette verset; at Gud ønsker å lede deg og vise deg den veien du skal gå. Vi kan få mange gode råd og tips fra bibelen, men Gud er personlig. Han vil lede deg inn i detaljene i livet ditt, slik at du får det best mulig. Når vi lærer dette begynner kristenlivet vårt å bli utrolig spennende. 

Stilletiden min med Jesus kan se sånn ut


2. Du vil kjenne sannheten. 

«Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri.» Joh 8,32

Den hellige ånd er det som gjør det mulig for oss å kommunisere med Gud. Han kalles også sannhetens ånd. Så han vil gjøre kjent for deg sannheter du ikke enda har forstått, og for min del har dette vært høyest personlige ting som gjelder meg, som han har ønsket at jeg skal se og forstå om ting. Igjen vil jeg si at vi skal lese bibelen og det anbefaler jeg på det varmeste, men det er noe med å kjenne sannheten om livet vårt personlig. Han ønsker å sette oss fri der vi har hatt en låst tankegang eller hatt med oss noe fra fortiden som ikke har vært godt. Han kommer å setter lys på slike ting, for at du skal få det godt inni deg. Hvis du lærer å lytte til Gud kan sannheten komme til deg. Du klarer å se hva du har trodd på som er løgn. 


3. Åndens frukt begynner å komme til syne i livet ditt. 

Noe av det fineste jeg vet med å kjenne Gud personlig, er at jeg ser at jeg blir forvandlet litt og litt til ett bedre menneske. 

Jeg kan se andre som tjener Gud har gjerne en sterk gave til å tjene han men det hjelper ingenting hvis vi ikke lar de gode fruktene vokse fram livet vårt. De gode fruktene er godhet, fred, kjærlighet, tålmodighet, glede og selvkontroll. Dette vil vokse fram i livet vårt når vi forstår at vi kan ha en tett relasjon med Jesus. 

Les gjerne blogginnlegget: "Inn i Guds nærhet" her. 


4. Det vil beskytte deg mot farer. 

Når du kjenner Guds stemme, kjenner du også igjen når du står for ett valg om det er rett valg eller ikke. Det er en måte han leder deg og beskytter deg fra farer og det som ikke er bra for deg. Jeg har opplevd det selv, jeg har har vært på jobbintervju og trenger å vite hva jeg skal velge der og da. En gang fikk jeg mulighet til å velge mellom to jobber og jeg trodde egentlig den ene var den beste for meg, men så kjente jeg inni meg at det var den andre jeg skulle velge. Jeg opplevde at Gud gav meg fred for å velge denne og det viste seg å være det rette valget. 


5. Jesus tar vekk fordømmelse. 

«Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus.» Rom 8,1

Når jeg har blitt kjent med Jesus personlig og latt han komme med sine tanker om meg, så har jeg merket at han ikke vil at jeg skal ha noe skam eller dømme meg selv for det som har gått galt i livet. Han har alltid en løsning og er villig til å vise meg hva som er best for meg. Han glemmer det som ligger bak, så kan vi strekke oss sammen mot det som ligger foran. Du trenger ikke lenger kjenne på noe skam eller fordømmelse, det er deilig. Jeg blir kjent med hvem jeg er når han lever i meg og har gjennopprettet alt det gale jeg har gjort og kommer til å gjøre. Han hjelper meg også å hvile i at dette er sant og han hjelper meg å ta det helt inn over meg 🙌. 


6. Du vil utvikle deg som menneske. 

Det som jeg har sett når jeg ser tilbake på livet mitt, er at hjertet mitt har gått fra å være trist og mørkt. Jeg var hard og stengte folk ute for jeg var redd for å bli avvist igjen. Det som har skjedd når jeg hører fra Gud er at han har gitt meg ett mykt hjerte. Det har ikke skjedd over natta. Det har vært en lang prosess, han har lært meg hvordan jeg elsker meg selv og andre. Han har lært meg å  være ydmyk for hans meninger. Det har gjort at jeg har det så godt inni meg. 


7. Du vil få en enorm glede på innsiden. 

Glede på innsiden gir en god følelse av lykke. Den komme ikke av å eie flere ting eller når omstendighetene endrer seg sånn og sånn. Du kan få det godt på innsiden når du kjenner igjen Guds stemme og lytter til han. 

Les også: Tips til hvordan du kan få mer glede i livet. 


8. Du vil kjenne fred. 

Både glede og fred er åndens frukt og vil komme til utrykk i livet ditt hvis du begynner å bruke tid sammen med Gud og lytte til det han sier. Jesus kaller denne freden, fred som overgår all forstand. Når det stormer rundt oss kan vi kjenne på en enorm fred inni oss. 

Jeg har selv opplevd å være i en skikkelig storm, jeg måtte gjennom noe skikkelig tøft og kjente på kamp og store utfordringer. Når jeg tok meg tid til å være stille og lytte til Guds kjente jeg på denne freden som bekreftet at de valgene jeg tok i denne tiden var rette. 


9. Du kan leve uten bekymring og overvinne frykt

For å si det sånn, så tror jeg alle mennesker blir utsatt for bekymringer og frykt. Det er ikke det at vi ikke vil oppleve at det kommer inn i livet vårt. Men du vil lære deg hvordan du skal håndtere det. Han sier kom til meg med bekymringene dine, du må lære deg å gi de fra deg til han. Dette er jeg blitt flinkere på, når noe kommer opp, er jeg nokså kjapp til å gi det til Gud. Dette kommer så naturlig for alle de som ha lært seg å leve tett på Han.

10. Du får mot til å gjøre alt du er ment til å gjøre. 

«Vær frimodig og sterk for jeg er med deg». Josva 1,9

Jeg tror det er meninger av vi skal ha en trygg og god selvtillit. Dette er ikke naturlig for alle mennesker. Det var ikke noe naturlig for meg. Jeg var sjenert, jeg var minst av tre søstre, jeg hadde ikke tro på meg selv, jeg likte ikke meg selv en gang. Så du kan si jeg hadde ett dårlig utgangspunkt. Men også dette har Gud begynt å jobbe med hos meg. Han sa hvis du vil alt jeg har for deg så må du ha selvtillit. Jeg sa ja jeg vet det, men hvordan får jeg det? Han begynte å vise deg 4 typer selvtillit og hvordan jeg må gjøre for å få denne selvtilliten eller motet som bibelen snakker om. 

Les gjerne: 4 typer selvtillit. 


Nå håper jeg du har fått med deg noen av grunnene til at det er viktig å lære seg å lytte til Gud. Det  finnes mange flere. Jeg tror det er mange kristne som ikke har lært det enda, og vet ikke hva de skal gjøre for å lære det. Mitt hjerte brenner etter å lære dette videre. Jeg skal i høst ha kurs «Alt du trenger å vite for å lære å høre Guds stemme.» (Hvis du ikke vil gå glipp av det, kan du skrive en personlig melding til meg og melde deg på). Mer informasjon etterhvert. 


Jeg hadde vært kristen hele livet uten å vite at det er mulig å ha det sånn, men når jeg lærte det så er det ingenting jeg heller vil, enn å holde meg nær til Gud og lytte til hans råd. 


Del gjerne med en venner som trenger å få med seg dette innlegget💞 .