Når Gud får lov til å lede

Send meg en melding

I dag vil jeg fortelle litt om min reise sammen med Gud. Da jeg begynte å lytte til Gud i hverdagen min, begynte også mitt åndelige liv å vokse. Jeg har vært kristen hele mitt liv og søkt han av hele mitt hjerte. Likevel savnet jeg noe mer! Gud var absolutt tilstede i livet mitt før, men noe endret seg. Når jeg lærte hva det ville si å lytte til Gud, ble det en drastisk endring i livet mitt. For det var ikke før jeg lærte å lytte til Han, at jeg skjønte hva det ville si å være leda av Han. 

Jeg visste ikke det var mulig å høre fra Gud på denne måten. Men jeg undervisning om dette da vi var på bibelskole på Hawaii. Jeg begynte å erfare at Gud konkret prøver å veilede meg i hvordan jeg lever livet mitt. Han ønsker at jeg skal ha det beste livet jeg kan ha. 

I begynnelsen var det spennende å erfare at de går an å høre fra Gud og veldig gøy når jeg kjente igjen hva som var han. Men jeg forstod ganske fort at Gud sin lengsel etter å kommunisere med oss er mye større enn vårt ønske om å lytte til han. Jeg lærte at Jesus virkelig ønsker å være en del av livet vårt og han vil vise oss alt han har for oss. Han begynte å vise meg det han hadde for meg. Jeg ble mer åpen for at han kunne vise meg det han ønsket. 

Gud ønsker å ha tid sammen med oss som en god venn, så vi kan bli kjent med han. Han ønsker å vise oss at han er en venn som bryr seg og som gir sitt liv for at vi skal ha det bra. Vi kan være kristne hele livet og gå glipp av dette, men vi kan også stoppe opp og virkelig gripe det vist vi vil. 

GUD SOM PARTNER OG FØLGESVENN

Gud er blitt en partner og følgesvenn gjennom alt. Han leder meg i stort og smått, og i medgang og i motgang. Jeg har lært meg at alt handler om at jeg stoler mer på Han, så kan han stole mer på meg. Jeg erfarer at mye handler om tro, når jeg tror at det virkelig er Gud som prøver å lede meg på innsiden, så kan han betro enda mer til meg. Dette resulterer i at vi har ett tillitsforhold. Han ønsker å betro hemmeligheter til alle sine barn, men er du mottakelig for det som er fra Gud? Lytter du? Og har du lært deg å kjenne igjen det som er fra Han? Og ikke minst har du lært det at det lønner seg å gå på det han sier til deg? Det var det jeg begynte å lære for 11 år siden.

Det var ikke før jeg begynte å høre fra han at jeg begynte å trø inn i min Gudgitte hensikt med livet mitt. Jeg hadde flere ganger tidligere fått noe fra Gud, som at jeg hadde sett for meg ei bok i mitt indre eller så at jeg en dag skulle stå på en scene. Det som hindret meg å komme dit, var at jeg ikke viste med sikkerhet at det var Gud, jeg hadde ikke selvtillit nok, og jeg viste ikke hvordan Gud kunne lede meg. Når jeg begynte å lytte til Gud regelmessig, kunne vi ta små steg i riktig retning sammen og det var det som var løsningen. 

Når jeg har stilletid og aktivt lytter om han ønsket å si noe, så opplever jeg at jeg blir minnet på det som er viktig for meg i livet akkurat her og nå. Han gir meg råd, som jeg har mulighet til å gjennomføre, og sånn begynte vi i det små. Han kommer ikke med store visjoner med en gang. Men tilliten bygget seg opp og jeg forstod at når han leder og jeg går, så får jeg bekreftelse på at det er han etterhvert som jeg går på det han sier.


HVOR HAR DET LEDET MEG?

Det ledet meg først tilbake til Hawaii, det ble vi i 3 år. Så ledet han meg til å skrive to bøker. Etterhvert som jeg lar meg lede dag etter dag, merket jeg når tiden var inne for å begynne å skrive blogginnlegg. Jeg visste når tiden var inne for å si opp jobben min og gjøre mer av det han hadde lagt som drømmer i hjertet mitt. 

Jeg merket at etterhvert som jeg vandret med han, ble troen min sterkere. Troen på han og på han i meg, plutselig skjønte jeg hva Jesus prater om i Johannes 15, om i bli i han så bli han i oss. Når jeg går med Gud på denne måten, så styrker han meg på innsiden. Han har tatt tak i sider med meg som trengte helbredelse og så har vi jobbet oss gjennom mange sår og ting som har vært utfordrende for meg. Det har gjort meg til en fri person på innsiden.


FRA USIKKER TIL SELVSIKKER
Fra Damer i Byen Krisiansand 1.Mars

Den ene tingen som har skjedd med meg er at jeg har gått fra å være usikker til selvsikker. Det skjedde ikke over natten og det var ikke før i 40 årene at tiden var inne for at jeg skulle styrke min selvtillit i større grad enn jeg hadde hatt. Det er så personlig Gud er. Han vet hva vi trenger og han vet også veien til å få komme dit. 

Jeg var en sjenert jente i oppveksten, som ikke hadde tro på meg selv. Jeg elsket ikke meg selv. Jeg syntes så lite om meg selv, at jeg mange ganger ikke likte den personen jeg var. Akkurat det brydde Jesus seg om, han kom inn i livet mitt og hjalp meg å rive ned tankebygninger som hadde ødelagt for livet mitt. Han hadde lyst å vise meg den Kristin han hadde skapt meg til å være. En dag opplevde jeg Jesus sa til meg «Hvis du skal inn i alt jeg har for deg, må du ha mer selvtillit.» Jeg visste at når han sier sånn, så er dette veien det går, hvis jeg er villig til å bli med. Jeg ønsket mer selvtillit, for jeg hadde kjent hvor mange ganger den lave selvtilliten min hadde hindret meg, eller jobbet imot meg. Nå har jeg i lang tid jobbet med min egen selvtillit og den er sterkere enn noen gang. Jeg ønsker å hjelpe andre med å få tro på seg selv. Gud som leder oss på innsiden, og det er ikke komplisert, det er bare å ta ett seg av ganga, så kommer vi akkurat der vi skal være. 

Når jeg begynte å få mer selvtillit, så var jeg litt redd for å få for mye. Så jeg sa dette til Jesus. Men han svarte meg bare ved å si «Så lenge du gjør det du gjør for å løfte meg og andre mennesker opp, så kan du ikke få for mye selvtillit.» Det er helt sant, jeg har merket at jeg trengte selvtillit, for å stå på og nå ut til flere. Så blir man ikke sånn ovenfra og ned person, så lenge jeg gjør dette for Gud for å løfte andre opp. Jeg elsker å se andre mennesker bli løftet opp, og komme på den plassen de skal være. Ønsker du mer undervisning om å få selvtillit kan du bli med i facebookgruppen Stepp Opp her.


GUD LEDER MEG

Jeg får så mange gode tilbakemeldinger fra folk som leser bloggen, som leser bøkene og som tar nettkurs. Det er for meg ett bevis på at Gud virker i meg. Hvis det jeg gjør kan lede noen andre til det gode livet jeg har sammen med Gud, så er det verd det. For det har gjort meg hel og jeg kjenner på en tilfredshet over å være akkurat der jeg skal være i livet mitt. 

Jeg merker hvordan Gud det siste året har ledet meg videre. Jeg begynte i høst med nettkurs i det å lytte til Guds stemme. Det mange personer har fått praktiske råd og tips til hvordan de skal begynne å praktisere det inn i livet sitt. Jeg gir en grundig innføring i temaet, jeg går innom alt det er viktig å være klar over for å kunne praktisere det inn i livet sitt. Så får jeg tilbakemeldinger på at folk begynner sin vandring sammen med Jesus. 

Gud har skapt meg og deg til å utrette noe i livet og jeg er klar for å bli med på alt han har. Jeg vet at en av mine hovedoppgaver i livet er å lede folk inn i Guds nærhet.

Jeg har fått lov til å være med på ha en gruppe mennesker som jeg veileder og underviser for regelmessig. Mentormedlemskap, det er personer som jeg holder tett til mitt bryst og vi kan vokse sammen. Dette er noe jeg elsker å holde på med, jeg hadde aldri kommet på en sånn ting av meg selv, men fikk tanker fra Gud om å starte dette opp. Jeg får ukentlige tilbakemeldinger hvor fornøyde de er og at de får undervisning de aldri før har hørt, selv om de har vært kristne hele sitt liv. De har fått større lyst til å lese i bibelen, de lærer å lytte til Jesus og være leda i livet.


HELT TIL SLUTT

I Mars starter jeg nytt kurs i «Å lytte til Guds stemme», noe jeg tror er en mangelvare her i Norge. Det er mange som elsker Jesus, men vet ikke hvordan de skal lytte til hyrden og ledes av han. I kurset får du 10 timer med undervisning i temaet, du får manual i posten som handler om alt vi går gjennom, du får 5 uker ha kontakt med meg og oppfølging så du får det inn i ditt liv. La ikke denne sjansen gå fra deg. Jeg vet ikke når jeg skal ha kurset neste gang, kan være en stund til. Meld deg på eller les mer om kurset her.