Du er uendelig verdifull

Send meg en melding

Det er fort å sammenlikne seg med andre. Du kan tenke «Så bra de gjør det» eller «jeg skulle ønske jeg var sånn». Jeg tror vi gjør det hele tiden uten å tenke over det. Min venn, prøv å lær deg å være fornøyd med den du er. Det er så befriende å tenke "jeg trenger ikke være som han eller henne, for Gud har skapt meg akkurat som jeg er".

Å elske deg selv

Er du ikke helt fornøyd med deg selv eller skulle ønske at du hadde mer av de andre talentene. Å elske deg selv, vil få fram den beste versjonen av deg. Vær din egen bestevenn isteden for din fiende. Legg merke til hvordan du snakker til deg selv i tankene. Begynn å snakk fint til deg selv, begynn å heie på deg selv og ha gode tanker om deg selv.

Har du mange som du sammenlikner deg med, disse tankene kan du nå kan få lov til å slippe taket på. Ta deg tid til å tenke om det er noen du har sammenliknet deg litt ekstra med og ønsker å være som og kanskje misunnelig på. La disse tankene få slippe og si til deg selv at "jeg er uendelig verdifull", med mine svake sider og sterke sider. Jeg har lært meg å sette pris på den Gud har skapt meg til å være, selv om jeg så ofte ikke stekker til slik jeg vil. Hvis du vil at andre skal godta deg og like deg, må du begynne å like deg selv. Godta dine svakheter og framelsk dine styrker.

Vi må lære oss å ikke sammenlikne andre, men heller ikke sammenlikne oss selv. Trykker du deg selv ned på grunn av at du også vil ha det på den eller den måten. La de tankene også gå, si til deg selv «jeg er ikke som han/henne og det er helt greit».


Finn dine styrker

Fokusere å dine styrker. Du kan glede deg over dine streke sider. Husk dette, Gud gjorde ingen feil da han skapte deg: 

"Da jeg bare var et foster, så dine øyne meg. I din bok ble de alle oppskrevet, de dagene som ble fastsatt da ikke én av dem var kommet. Hvor dyrebare dine tanker er for meg, Gud! Hvor veldig er summen av dem!" Salme 139, 16-17

Når du lærer å være den Gud har skapt deg til å være, vil du like deg selv bedre og ha det bedre i livet ditt. Jeg sier ikke at sammenlikning ikke vil dukke opp noe mer. Det jeg prøver å si til deg er at ikke strev med å være lik på de andre, men finn dine kvaliteter. Ikke alle skal stå på plattforma og synge, det er iallefall ikke mitt talent, men jeg kan undervise. Tenk på månen og sola, de skal begge skinne på hver sin måte, til ulik tid og på forskjellig måte. Sånn er det med oss. Skinn på den måten du skal skinne.


Liker du deg selv?

Kanskje må du se på hvordan Gud ser på deg. Da Gud planla og lagde deg i din mors mage, tenkte han på alt han har lagt ned i deg. Alle talentene du har. Hva som gjør deg unik. Og så sier han at det er godt, han er så stolt av deg. Og han lengter etter å se at du finner ut mer av det som ligger potensielt til å bli oppdaget inni deg.

Hvis du skal klare å elske andre bør du begynne med å elske deg selv. Ser du på deg selv slik Gud ser deg eller legger du bare merke til der du ikke strekker til? Det kan jeg fort gjøre, jeg må mange ganger si inni meg, ja ja så var det enda en ting jeg ikke kan. Men jeg vil finne det jeg har talenter på og det skal jeg bli skikkelig god på. Jeg tror dette er super viktig, for å finne hensikten med livet ditt.

Se også dette blogginnlegget: «fra drøm til virkelighet».

Ikke prøv å være noen andre enn deg selv. Det er så nydelig å kunne elske fram det unike i våre barn. Når de kan være fornøyde med den de er og ha det godt med den de er. Det er det jeg tror Gud tenker når han ser på oss, han tenker «Jeg har gitt henne alt hun trenger for å være lykkelig og ha det godt og kunne oppnå alt det hennes hjerte ønsker».


Gud vil det beste for deg

Jeg har lært meg at Gud vet mer om meg enn jeg selv vet.  Jeg kan stole på at han vet hva som er best for meg. Hver gang jeg gjør det, ser jeg han har mitt aller beste i tankene. Han ønsker at du skal vokse som menneske å finne ut av alt han har lagt ned i deg. Han ønsker at du skal verdsette det han har lagt ned i deg. At du er takknemlig for at du er den du er. Når du er god nok for han og da må du lære at du er god nok for deg selv og andre rundt deg.

Det du liker å gjøre er ofte der du har talenter

Hvordan finner du ut hva Gud har lagt ned i deg? Jeg tror endel ganger må vi prøve og feile. Det du ønsker og liker å gjøre er noe Gud har lagt ned i deg og det er helt unikt for hver enkelt av oss. Jeg klarer ikke å være som den eller den, men det er helt greit. Jeg elsker å skrive og elsker å studere bibelen og bøker. Jeg elsker å lede andre til å finne sin hensikt med livet. Tidligere kunne jeg få dårlig samvittighet av å bruke for mye tid på det. Men nå ser jeg på det som nyttig for meg og det jeg skal. Jeg elsker å tilegne meg nye ting og lære å utvikle meg selv og ikke minst lære videre det jeg har lært.

Jeg ønsker så inderlig at du skal finne det som ligger tilgjengelig i deg. Ikke se ned på deg selv fordi du ikke er som noen andre. Prøv å ikke sammenlikne deg. Lær deg å finne dine styrker. Jeg tror ofte det er så enkelt at Gud vil at vi skal gjøre det vi liker å gjøre. Vi finner gjerne det ut ved å finne ut hva vi absolutt ikke liker å gjøre.

Når det gjelder å like vind er meg og mannen min Tarjei helt forskjellige, for jeg skulle gjerne hatt det vindstille hele tiden. Tarjei derimot følger med på hvor sterk vinden er og hvilken retning vinden kommer fra, han tenker jo mer vind jo bedre. Det er fordi han elsker å kite. Selvfølgelig har Gud skapt han sånn. Når han får kite er det noe Gud har lagt der så han kan nyte livet mer.

Elsk fram de unike i ande

Vi bør begynne å elske fram det som er lagt ned i mennesker rundt oss også, framelske det unike med dem. Da vil de like seg selv bedre og du vil like dem bedre.

Det som er bra for andre trenger ikke å være bra for deg. Du kommer til å kjenne en enorm glede når du finner det unike som Gud har lagt ned i deg, det kan godt være du har funnet ut av mye allerede. Jeg tror Gud liker å overraske oss, at han alltid har mer som vi ikke har sett enda, mer vi kan utfordre oss på og utvikle oss på. Vi må bare lære oss at vi ikke trenger å sammenlikne oss.

Håper du er fornøyd med deg selv. La det som ligger i deg kommer fram til sin fulle rett. Da vil du skinne og du vil like deg selv for den du er.  Ett resultat av det er at andre også vil like deg bedre, for de ser ektheten i den du  er.


Dersom du er ny på bloggen min, så kan du følge siden min på facebook her eller instagram her, da vil du få med deg når jeg poster neste innlegg.

Ha en nydelig dag💞.