2021: året med gjennombrudd

Send meg en melding

Når jeg ser tilbake på 2021 så kjenner jeg en enorm takknemlighet for alt jeg har fått oppleve. Allerede i 2012 viste jeg at 2021 kom til å bli bra. Da jeg satt i undervisning på Hawaii i Desember 2012 skjedde det noe, som man kan se på som en bagatell eller man kan se at Gud har sin finger med i livet vårt. Jeg  skulle bare skive en overskrift i notatene mine og så klarte jeg å skive de siste årstallet feil. Jeg skrev 2021 isteden for 2012, byttet rundt på tallene. Jeg kjente i samme øyeblikk at det var noe med det årstallet. Jeg lyttet inni meg for å se om Gud ønsket å si noe, og jeg opplevde at han sa at noe spesielt kommer til å skje i 2021. Han sa ikke mer, men jeg viste på ett eller annet vis ville det skje ett gjennombrudd eller noe spesielt i 2021. Jeg husker jeg tenkte, det er jo så lenge til. Men tanken om at noe skulle skje i 2021 slapp ikke taket. Når året begynte kunne jeg kjenne at jeg hadde en forventning til dette året mer enn tidligere.

Nå skal jeg fortelle deg noe av det jeg har fått oppleve sammen med Gud i 2021. Hva som har skjedd med det jeg driver med og hvordan Gud har åpnet nye dører for meg. Jeg hadde tatt ett radikalt valg i 2020 om å slutte som avdelingsleder og gå ned til 60% stilling på natt som sykepleier. Slik at jeg har mer tid til det jeg opplever Gud har lagt på hjertet mitt. 

FRA USIKKERHET OG INN I SELVTILLIT

2021 var det året jeg har fikk gjennombrudd når det gjaldt selvtilliten min. Jeg fikk en tiltale av Gud om at hvis jeg skal inn i alt det han har for meg, så må jeg ha selvtillit. Jeg visste jeg trenger mer av det. Jeg begynte å få innsikt i hva jeg måtte gjøre for å øke min selvtillit. Det har resultert i ett helt studie i dette emnet, som til høsten i år vil komme ett nettkurs i. Der jeg ønsker å lære fra meg hvordan det går an å gå fra usikkerhet til selvtillit. Det har vært en utrolig reise for meg og jeg var ikke klar over hvor viktig det er å ha selvtillit i livet. Jeg var heller ikke klar over hvor usikker jeg var på meg selv. Jeg trengte mer trygghet og tro på meg selv Jeg har ikke heller vist hvordan jeg skulle gripe tak i det og vokse i det. 
Jeg lærte at selvtillit er som en indre drivkraft som får oss til å nå langt. Hvis du ser for deg ett fly, så trenger det drivstoff for å komme seg opp i luften og komme seg til andre steder. Det samme gjelder selvtillit for oss mennesker. Den er med å bærer deg og heier på deg så du kan nå steder, der du ikke trodde var mulig å komme. 
Les gjerne om de 4 nivåene av selvtillit her.


NETTKURS

Jeg begynt å få tiltale fra Gud om at jeg skulle ha nettkurs og viste ikke hvordan jeg skulle gå fram eller hvordan det skulle skje. Jeg jobbet med innholdet og alt var klart, jeg viste bare ikke hvordan det kunne bli ett nettkurs eller hva jeg skulle gjøre med det. Så jeg sa til Gud at du må hjelpe meg å sende meg noen som kan hjelpe meg, jeg er nødt til å ha noen å forholde meg til, så jeg vet hvordan jeg skal gå fram. 

En dag i April skjer det at Tone Dalhaug tok kontakt, vi kjente hverandre ikke da. (Det har forresten utviklet seg til ett spennende vennskap). Hun sa hun hadde sett hva jeg holdt på med på sosiale medier og sa vi holder jo på med noe av det samme. Hun lurte på om jeg kunne du tenke deg å være med på ett nettkurs jeg skal ha i Mai. 

Jeg visste at nå svarer Gud meg på det jeg trengte for å komme i gang med nettkurs. Vi gjennomførte ett kurs om var super vellykket «Å leve i Guds ledelse» og jeg kjente at dette kan jeg jo få til selv. Det endte med at jeg på høsten startet mitt første nettkurs i «Å lytte til Guds stemme». 

FRA NETTKURS TIL VEILEDNING I GRUPPE

Da det første kurset nærmet seg slutten, kjente jeg at Gud sa til meg at de er ikke ferdige. Noen av de som tar kurset ønsker å bli fulgt opp videre. Dette kom nokså uventet på meg, og jeg måtte be over det og kjente at jeg trodde dette var noe Gud hadde lagt i hjertet mitt som jeg skulle gå på. Jeg gjorde det, og den siste dagen med undervisning åpnet jeg opp for at noen kunne fortsette å være i en gruppe med meg, hvor jeg følger dem opp i hvordan det er å leve med Gud i hverdagen. Her kommer jeg med undervisning i gruppa 2.hver uke og jeg tar opp ulike temaer som jeg merker er utfordrende eller som jeg kjenner kan være til nytte å gå litt inn i dybden på. Dette har vært utrolig givende og det har gjort meg om mulig enda mer avhengig av Guds ledelse i det jeg gjør. Jeg får også ukentlige tilbakemeldinger fra folk i gruppa som syntes det hjelper dem videre.


FRA BLOGG TIL WEBINARER

Jeg hadde i ett par år nå blogget og skrevet med jevne mellomrom innlegg. Jeg har tatt opp temaer jeg brenner for blant annet: hvordan ha relasjon til Jesus, å lytte til han, hvordan en selv kan utvikle seg som menneske og å finne det som er lagt ned i deg. Jeg brenner veldig for disse temaene og er nok det jeg har tatt med meg inn i det nye jeg holder på med, bare det har ett litt annet utrykk. 

Jeg begynte å få tanker om å skulle undervise om disse temaene, og ideen kom om å starte en gruppe på facebook som jeg kunne komme innom å undervise om aktuelle temaer. Jeg ønsker å si det, ikke bare skrive det jeg brenner for. Dermed startet jeg noe som heter Stepp Opp. Der har jeg fått en enorm god respons. Jeg kjenner jeg elsker å undervise og opplever at jeg når ut til mennesker på en unik måte her. Jeg opplever også at folk få mer mulighet til å bli kjent med meg og det jeg brenner for. Så på 4 måneder var det kommer 550 personer som ønsker å følge denne gruppen. 

Er du ikke med i Stepp Opp kan du bli med her, (helt gratis).


Å LYTTE TIL GUDS STEMME ER Å VANDRE MED HAN

De siste ti årene har jeg lært å lytte til Guds stemme. Jeg var sammen med familien på Hawaii på bibelskole hvor vi lærte at dette er mulig og dette er meningen av vi kristne skal lære oss. Jeg bestemte meg for å lære det og bli god på det. Det jeg opplever er at Gud begynner å si ting inn i livet mitt, at jeg skal bli god på dette og at jeg skal reise tilbake til Norge å lære det videre til andre. Det har tatt med meg på en spennende reise, der jeg ser at det er ikke bare er det å høre fra han som er det han ønsker. Men det at vi blir kjent med han personlig og forstår at han er i livet vårt og vil lede oss i hverdagen. Nå lever jeg ut denne drømmen. Jeg søker Guds ledelse og jeg er villig til å gå der han leder meg og jeg kan ikke tenke meg noe mer spennende liv enn det. Det har gjort at jeg har fått blitt kjent med mange nye folk, jeg har fått lov til å hjelpe folk å komme ut i frihet, og hjelpe folk til å komme helt inn i Guds nærhet der de kan hvile og kjenne at han taler. Det er så fint å se at folk som har vært kristne lenge eller kort, kan komme helt inn i Guds nærhet og oppleve at han er virkelig. At han bryr seg om alle sidene med livet ditt og han ønsker at du skal ha det beste livet du kan ha. 


INDRE HELBREDELSER

Jeg har enda en ting som er stort som har skjedd i livet mitt dette året, som resultat av at jeg lyttet til Gud og gjør det han sier. Jeg opplevde at han ville at jeg skulle ta ett kurs med Käthe Annbjørg Kristoffersen, i indre legedom og traume-terapi. Ikke viste jeg at jeg fortsatt hadde ting med meg som ikke var helt legt enda. Hvor jeg merket at Gud med sin kraft har kommet inn å gitt legedom og gjort meg meg enda mer fri på innsiden.

Så har jeg blitt ledet til personer som har trengt hjelp til det samme og jeg har kunnet få lov til å hjelpe med sår de har inni seg, der de kan kjenne Jesu kraft som kan hjelpe de i frihet. Noen ganger så lærer vi oss å leve med de skavankene vi har på innsiden, men jeg kjenner at Gud vil at vi skal bli satt i fullstendig frihet. Han ønsker at vi skal være kristne som har det godt med oss selv så vi kan representere han på en god måte. 

Les gjerne innlegget om å få det godt på innsiden. 


Som du skjønner så har 2021 vært ett helt spesielt år for meg. Jeg opplever at det var ikke bare en skrivefeil jeg hadde i 2012. Men at Gud virkelig forberedte meg til tjente Han. Jeg er så takknemlig for dette livet jeg har og jeg ønsker at du også har det godt i livet ditt. Jeg håper du kjenner Gud personlig, hvis ikke vil jeg råde deg til å begynne å få forventning til Jesus i 2022. Det er når vi har forventning til Gud at ting begynner å skje i livet vårt. Så isteden for å ha mange nyttårsforsett, kan du ha ett som går foran alt annet. «Jesus, la ditt liv bli enda sterkere i mitt liv. La meg kjenne deg bedre enn jeg noen gang har kjent deg.» Denne bønne kommer Jesus til å elske og svare deg på. 


Ha en fin uke videre😃 .