Ord kan ødelegge eller gi liv

Send meg en melding

Ord du hører har mye å si på hvordan du har det. Hva som er blitt snakket over livet ditt, kan føre til liv eller ødelegge noe inni deg.  

«Tungen har makt over død og liv.» Ords 18,18

Ord kan være med å forme hvem du blir som mennesker, i en god retning eller en dårlig retning. Ord kan være det som bygger opp og gir håp og liv i drømmer. Men ord kan også bryte ned og ødelegge og drepe den personen du egentlig er.


DET ER SÅ VANSKELIG Å IKKE BLI SÅRA OVER TING SOM BLIR SAGT

Du har sikkert også opplevd det at noen ord fra personer går rett inn og stjeler noe fra deg. De trykker deg ned og stjeler gleden og livet som er inne i deg. Hvordan kan vi egentlig verne oss mot vonde ord som blir sagt til oss?

Noen ganger kan det lureste du gjør er å trekker deg litt unna personer som er med på å trykke deg ned og stjele fra deg det som ligger inni deg og som skal få lov til å vokse fram. Noen ganger er det beste å gå ett sted du kan være for deg selv og ta det opp med Gud. Sannheten finnes alltid hos Gud. Han kan være din oppmuntrer og veileder, jeg går til han med en gang noen har sagt noen ord som stjeler eller trykker meg ned.

Det gjør så vondt når noen snakker og dreper noe som jeg har lyst at skal vokse fram inni meg. Hvordan verner jeg freden, gleden og positiviteten som finnes inni meg, for jeg vil ikke at det skal bli tatt fra meg. Jeg må tenke over ordene som er sagt. Mange ganger blir noe sagt ut fra egoistiske hensikter, at de ikke tenker over det de sier. Ofte er det personer som er blitt såra, som sårer andre personer.

Slike ord bestemmer jeg meg for at jeg ikke vil høre på eller la påvirke hvem jeg er. Jeg vet at det ikke er lett, for noen ganger stikker det og gjør skikkelig vondt. Jeg tror bare det er så viktig å bestemme seg for at du ikke skal la det ødelegge for deg. Selv om det gjør vondt i begynnelsen, så vil det fortere slippe taket. Du må velge å la det gå, dag etter dag, til det slipper helt taket på deg. Da har du klart noe som er så viktig å lære seg her i livet. Og du vil få erfare at det å klare dette, gir glede og det bevarer deg på innsiden og gjør deg sterkere.

Når du hører ord mot deg som går på å trykke ned verdien av hvem du er, skal du velge å ikke ta det til deg.  Det kan være ord om at du ikke har gjort noe godt nok, eller burde ha gjort det annerledes. De er kanskje oppgitt på at du ikke gjør det på deres måte. Ikke la det ødelegge hvem du er.


MEN ORDENE HAR JO ALLEREDE SÅRET MEG, HVA GJØR JEG DA?

La håpets Gud som ser, hører og forstår deg bedre enn noen andre komme med sin beskyttelse av hjertet ditt. Les gjerne bibelvers om hva Gud syntes om deg og bruk tid med Jesus så dette får plante seg dypt i deg. Jesus sier: «Du er verdifull, jeg har framtid og håp for deg. Jeg har skapt deg akkurat på den måten du er og setter pris på den du er. Jeg har planer for deg og som himmelen er over jorden er mine tanker over dine tanker. Jeg har fredstanker ikke ulykkestanker.» Når du får ord mot deg som ikke er i tråd med det Gud sier om deg, så velg å ikke høre på de.

Hvis noen er skuffet over at jeg ikke gjør det sånn eller sånn, så må jeg tenker om jeg har handlet slik som er riktig i situasjonen, dersom jeg har gjort så godt jeg kunne, så er det godt nok for Gud😃 .

Dersom du blir misforstått av mennesker, så har ikke det innvirkning på hvor bra du er. Hører du nedlatende ord om deg, så er det ikke de ordene som definerer deg, for du vet hvem du er og du får bekreftelse når du er sammen med Gud. Han har skapt deg sånn som du er. Han heier på deg. Han beskytter deg så du ikke blir skadet av ord som prøver å bryte deg ned.


BESKYTTE DET SOM ER I DEG.

Du har ett ansvar for å beskytte det som er inni deg. Og du bør ikke la mennesker som sier noe uten å ha tenkt seg om, trykke deg ned. Av og til kan det være lurt å holde seg unna disse personene hvis det er mulig, til du er trygg nok på deg selv til å vite hvem du er. Når du vet hvem du er, så vet du at det er ingenting noen kan si eller gjøre for å ta vekk det. Det vil gjøre deg sterk.


ORD SOM BYGGER OPP, GIR LIV OG GLEDE

Når rett ord blir sagt til deg, kan det være med å gi deg mot og styrke til å gjøre det du skal gjøre. Det er med og styrker deg og gir deg håp om noe bedre. Det er disse personene det er viktig å ha i livet ditt.

Gode ord har også kraft, til å bygge opp andre, skaper liv og glede og bringer fram den beste versjonen i andre. Tenk på det, du kan være med å vekke liv i drømmene andre har, du kan løfte opp andre med dine ord og heie på de så de holder ut det tøffe de må gjennom.

For ett par uker siden fikk jeg høre noe vondt som noen hadde sagt om meg, jeg kjente det gikk rett inn i hjertet mitt og stakk litt. Det gjorde vondt. Heldigvis for at jeg vet hva jeg måtte gjøre. Jeg tenkte gjennom det som var blitt sagt, og tenkte dette hadde hun ingen rett på å si, det stemmer ikke med den jeg er og hva jeg har gjort. Jeg sa bare inni meg til Gud, "Nei, dette skal ikke ta gleden min fra meg i dag". Dette som kommer imot meg nå er ikke rettferdig, det er vondt akkurat nå, men jeg skal gå videre og ikke la det ødelegge for meg. Jeg vet hvem jeg er og hva Gud har skapt i meg. Jeg har handlet i godhet, jeg kjenner ikke meg selv igjen som hun beskrev meg og derfor velger jeg å ikke høre på disse ordene. Når disse tankene prøver å snike seg inn igjen, sier jeg bare til meg selv «Nei, dette skal ikke ta gleden min eller drømmene mine.  Måtte kjempe noen runder, så kjente jeg at sannheten sank inn. Og gleden var ikke tatt fra meg😃.

Mitt lille råd til deg i dag, er å ikke la mennesker eller omstendigheter ødelegge for det fine som ligger i deg.


Del gjerne med venner💞.

Er du ny på bloggen min, så kan du gå inn å like siden min på facebook eller instagram.


Ha en nydelig dag.