7 ting du bør vite om selvtillt!

Send meg en melding

Har du noen ganger tenkt på det, hvorfor noen har mer selvtillit enn andre? Det er så naturlig for de med selvtillit å ta nye utfordringer, det er ingenting som stopper dem. 

Jeg tror det er mye som virker inn på om vi har mye eller lite selvtillit. Noe har med personligheten vår, om vi er sjenert eller utadvendte, men noe er også hva vi har tillært oss fra omgivelsene. 

Skulle du ønske at du noen ganger hadde mye mer selvtillit? Hva med å prate med noen du har lyst til å prate mer, men ikke har mot til å gjøre det? Hva når det er noen utfordringer og oppgaver du egentlig ønsker å gjøre, men så slår motet ditt deg ut, så du trekke deg. Da skulle du hatt selvtillit, ikke sant.

1. Selvtillit hjelper folk opp og fram

Det er ingen tvil om at selvtillit hjelper folk opp og fram. Det er som en indre motor som hjelper og heier på deg. De som har selvtillit, gjør det de skal og gjør det som de ønsker. De lar seg ikke stoppe av tanker som forteller de at dette kommer ikke til å gå. 

De med liten selvtillit, prøver å manne seg opp. Kommer det bare en hindring eller en kommentar som er enig med den dårlige selvtilliten deres, så trekker de seg. Det er ikke noe god plass og være. 

2. De som har mye selvtillit overser det de ikke er gode på

Vi kan ha noen områder i livet der vi har masse selvtillit for det er noe vi er gode på og noe vi mestrer, da øker selvtilliten. Det jeg har erfart er at de med naturlig mye selvtillit fokuserer ikke på de negative sidene med seg selv, de bare overser dem. Er ikke det fint, ville ikke du likt å gjøre det mye mer? Mens de med dårlig selvtillit, har fokus på de negative sidene ved seg selv, det er med å hindrer dem å gå videre. 

Selvtillit er som en indre motor. Du kan også se på selvtillit som vinden, som får fugler til å fly. Du kan se for deg en fugl som går rundt på bakken, uten evne til å fly for den stoler ikke på vinden. Jeg tror vi mennesker er her på jorda for en hensikt og jeg vet at Gud sine tanker for deg er så mye større enn dine egne (Jes 55, 8-9). Se for deg at du bare går rundt med dine egne tanker og begrenser deg selv til å gå, som en fugl på bakken. Når Gud begynner å legge drømmer og ideer inni deg så er det gangs stort sprang fra å gå på bakken til å fly oppe i lufta. Så hvordan komme du opp i lufta? Hvordan kan du lære deg å fly, eller å stole på at det Gud legger i hjertet ditt er mulig for deg å oppnå? Jeg må ha tro på det, selvtillit eller mot til å gjøre det. 


3. Det er meningen at du skal få mot nok til det du skal

Hvorfor er det så viktig med selvtillit? Når Gud spør noen som ikke har selvtillit, som ikke har hatt store tanker om seg selv. Da må du har selvtillit til å klare å tenke det Gud tenker om deg. Det er meningen at du skal få mot nok til å gjøre det du skal. Noen ganger er det Gud legger i hjertet ditt så skremmende og stort at du kan skyver de vekk. Selvtilliten vår snakker oss ned, for den er ikke på vår side enda. Vi trenger å øke vår selvtillit til å våge å gjøre det Gud sier at vi skal gjøre.


4. Selvbilde påvirker selvtilliten

Jeg hadde naturlig ikke mye selvtillit da jeg vokste opp. Jeg var den eneste av søstrene mine som var skikkelig sjenert. Jeg hadde ikke lett for å bli kjent med nye mennesker. Jeg hadde ikke tror på meg selv, dette påvirker selvbildet mitt veldig mye.

Når selvbildet ditt er bygget ut fra hvordan du speiler deg i andre og det ikke nødvendigvis bra, da blir ikke selvtilliten bra. Bilde du har av deg selv, påvirker troen din på deg selv. Hvis ingen har heiet fram det som bor i deg, så er det ikke så lett å heie på seg selv, ikke sant? Men du har en far i himmelen som heier på deg og ser akkurat hva han har skapt i deg. Han vil at du skal få luft under vingene og fly inn i det han har for deg 🙌 .

Det mennesker rundt deg ser i deg, påvirker mye hva du ser i deg selv. Hvis du skjuler det som finnes inni deg, og de bare ser lite, er det ikke rart at du oppfatter at de ser lite i deg. Jeg må forklare hva jeg mener her, jeg hadde lese og skrivevansker da jeg var liten. Jeg fikk høre av lærere og andre, "hva skal det bli med henne?» Jeg trodde virkelig at jeg ikke var noe og at jeg ikke kom til å bli noe. Inni meg kjente jeg det annerledes enn mennesker sa, jeg viste innerst inne at jeg har noe med meg som skal fram, men hvorfor er det ingen som ser dette? Det er ikke lett å se storhet i noen som lukker seg inne, som stenger drømmene sine inne, som er vant med å mislykkes. Det kan resultere i at de ikke våger å feile en gang til. Du kan komme inn i ett vondt spor, allerede fra du er liten. Jeg skjønner at mennesker rundt meg ikke så det som bodde i meg. Jeg speilet meg i hva andre så i meg og selvbilde er lavt og elendig. 


5. Gud ser mer enn oss

En dag jeg satt i benkeraden i kirka, hører jeg Gud si til meg «en dag skal du opp på scenen» og i samme møte kommer det en dame bort til meg og bekrefter akkurat dette. Gud ser det som bor i oss. Da Gud sa det til meg, trodde jeg det ikke. Selvtilliten min avviste det med en gang, men da hun damen kom å se det til meg, begynte det å rører noe i meg. Kanskje det er Gud som prøver å lede meg til noe.

Tidligere i år sa Gud til meg «hvis du skal oppnå alt Jeg har for deg, så trenger du enda mer selvtillit». Det er en av de gangene jeg vet at Gud har rett, men jeg vet ikke hvordan jeg skal komme meg der. Jeg vet også når Gud sier sånne ting til meg, så er det fordi det er på vei. Jeg begynte å ta imot det han hadde for meg og jeg opplever å få mer selvtillit til å stå mer på. 

Det å få selvtillit er noe av det deiligste som har skjedd. Jeg må bare si at de som naturlig alltid har hatt selvtillit, de har en gave med seg som tjener til deres fordel og som er med og løfter de opp og de vet ikke hvor heldige de er. Jeg kjenner at når jeg står for en utfordring som selvtilliten tidligere har vært så dårlig at jeg har trekt meg eller ikke gjort med full styrke, nå har snudd seg til min fordel. Jeg vet også at dette er ett området jeg skal hjelpe andre, å få mer selvtillit.


6. Det er meningen at vi skal ha sund og god selvtillit

Jeg kan reise meg opp og gjøre alt Gud sier jeg skal gjøre og det med god og sunn selvtillit. Sliter du med å ha dårlig selvtillit på noen områder? Lær deg å vokse i selvtilliten din. Ikke la selvtilliten trekke deg tilbake, men skaff deg selvtillit så du kan reise deg opp og være selvsikker og ha tro på deg selv. Det er det du er designet til å være.  Nå tenker du sikkert, «det er lett for deg å si, du vet ikke hvordan jeg har det!». Jeg vil bare oppmuntre deg min venn. Gud har skapt deg til å være trygg på deg selv, at du kanskje ikke er der helt enda betyr ikke at du ikke kommer der. Ikke gi deg, på det som er meningen at du skal ha.


7. Gud har tro på deg

Jeg vet hvor ufattelig det er når jeg er sammen med Gud og han sier til meg at «du skal skive en bok", jeg husker jeg tenkte det er helt vilt, det kan ikke stemme, det kan ikke være Gud som sier det til meg. Så kom det om igjen og om igjen og jeg kjente at dette er for meg, jeg har bare ikke tro for det enda. Jeg har jo noe å komme med. Hvis Gud sier det, så vil jeg gjøre det. 

Gud elsker å se denne forvandlingen i folk. Han elsker å overrasker folk som ikke har tro på seg selv og lar Han begynne å jobbe i dem. Det er så mange som dropper ut for de tror ikke de har riktig utseende, eller riktig kjønn, eller riktige posisjoner og utdanning til det. De ser ikke at Han har fullstendig kontroll og Han vet hva Han har skapt i dem vet hva de er designet til å gjøre.

Jeg ønsker å oppmuntre deg i dag, og si at du kan få mye mer selvtillit enn du har nå. Hvis du er som meg og mangler selvtillit på områder du kunne ønske du hadde det, så er det mulig  å få det. Mange jeg møter nå, kan ikke forstå at jeg noen gang har vært usikker på meg selv og hatt det sånn som jeg har beskrevet over. Så jeg vet hvordan det er å ha så lite selvtillit og jeg vet hva det vil si å ha det. Ikke godta å bare gå på bakken, når det er meningen at du skal fly. 

Husk å meld deg på e-potlisten, hvis du vil ha med deg når jeg skal ha kurs om dette.

Følg meg gjerne på facebook her,

eller på Instagram her.

Han en fantastisk sommerdag