4 nivåer i din relasjon til Jesus

Send meg en melding

For å forstå hva det vil si å ha nær relasjon med Jesus. Kan vi dele det inn i 4 nivåer. Du vil lett kunne plassere deg selv hvor du er. Denne undervisningen har jeg lånt fra Donna Jordan, som underviste oss om å lytte til Guds stemme på Hawaii (da vi tok bibelskole der). Jeg syntes det er en grunnleggende og viktig forståelse av hvordan vi kan ha en nær relasjon til Jesus. 


1. Akademiske nivået:

Det er når du har en kunnskap om Gud. Du har hørt om Han. Du kan kanskje mye eller lite om han. Det er det du har lært bibelen og God i bibelen. For å få deg til å forstå dette nivået så kan du sammenlikne det med å vite noe om en kjendis, du kjenner de ikke personlig, men vet kanskje nokså mye om de ut fra hva du har lest og hørt om de. Dette nivået beskriver hva du vet om Gud i hode, men du kjenner han ikke personlig.

For meg var dette i hovedsak meg fra jeg var 0-18 år, jeg vokste opp i ett kristen hjem, gikk i kirka og på søndagsskolen og leste i bibelen. Jeg kunne endel om Gud, men viste ikke at han var personlig og nær til meg. 


2. Lunken. 

Dette er når du tror at Gud finnes, men du lever verken for eller i mot han. Du har ikke Jesus som herre i ditt liv. Du er verken varm eller kald. Du tror på Gud og du vet at han finnes. Dette sier Jesus i en åpenbaring til Johannes i åpenbaringen: 

"Men du er lunken, ikke varm og ikke kald. Derfor skal jeg spytte deg ut av min munn. Du sier: «Jeg er rik, jeg har overflod og mangler ingenting.» Men du vet ikke at nettopp du er elendig og ynkelig, fattig, blind og naken....La det bli alvor og vend om! Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid. Han med meg og jeg med han». Joh.Åp. 3.15-22

Jeg har ofte tenkt at Jesus er litt streng her. Jeg tror han prøver å gjøre poenget sitt tydelig. Vi kan ikke gå rundt å si at vi er kristne, når vi ikke har Jesus som Herre i livet vårt. Vi lever absolutt i en tid der vi tror vi er rike, har overflod og mangler ingenting, eller sagt med mine ord vi trenger ikke hjelp av Jesus. Mange velger å ikke leve etter hans standard, de ønsker å leve for seg selv. Dette er å være lunken. 

Dette var meg fra jeg var 18 til 22 år. Jeg var helt overbevist om at Jesus og Gud fantes. Jeg hadde opplevd Den hellige ånd så sterkt på noen møter at jeg kunne ikke benekte dette. Likevel var jeg skuffet på Jesus, jeg følte han var fjern og ikke nær. Jeg husker til og med jeg sa til han. Nå gidder jeg ikke følge alle dine regler, jeg vil leve som jeg selv vil. Jeg var ikke mot han, men levde heller ikke for han. Dette er noe Jesus ikke synes noe om, han sa det er bedre at du er varm eller kald enn at du er lunken.


3. Sulten på mer, tørst. 

I dette stadiet vokser du stadig med Jesus. Du har valgt å ha Jesus som Herre i ditt liv. Du lever helhjertet for Han. Du har satt Jesus som sentrum av ditt liv. 

"...sto Jesus fram og ropte: «Den som tørster, skal komme til meg og drikke! Den som tror på meg, fra hans indre skal det, som Skriften sier, renne elver av levende vann." Joh 7,37, 38

Når du er i dette stadiet vil du oppleve at kristenlivet fungerer. Du kjenner at du kan drikke av en kilde inni deg og har det godt med Jesus. Du skjønner at Jesus vil det beste for deg og har ikke noe problemer med å leve for han. 

Dette var meg da jeg var 22-33 år. Jeg var lei av å leve for meg selv, og kjente på en tomhet på innsiden som gjorde at jeg til slutt tok ett valg om å følge Gud helhjertet. Jeg ønsket å oppnå alt det han hadde for meg og bli mer kjent med han. Jeg hadde det godt og lengtet etter alt det han hadde for meg.


4. Nært vennskap med Gud: 

Da har du Jesus som Herre i livet og du begynner å vandre med Gud. Det vil si at du begynner å ta han med deg i hverdagen. Det er når du lytter til han og gjør som han sier. Jesus sa: dere er mine venner dersom dere gjør det jeg anbefaler (Joh 15). Det er når vi gjør det han sier til oss, at vi viser at vi vil være han venner. Det er når ingenting betyr mer enn å behage Gud. Det er når du elske Han og handler på din kjærlighet til Han. Det er ikke fordi du må, men det er fordi du ønsker det. Du har innsett at Han er det aller beste for deg. Han kan begynner å utvikle ett personlig vennskap til deg. Det en toveis-kommunikasjon. En relasjon som vokser jo mer tid dere bruker sammen.

Dette er meg fra jeg var 33 år. Jeg begynte å lytte til Gud og gå på det han sa til meg. Jeg begynte å vandre meg Jesus i hverdagen og la han prege livet mitt mer og mer. 

Klarer du å plassere deg inn i hvilket nivå du er i? Jeg tror du klarer å sette inn akkurat i hvilket nivå du er på i din relasjon til Gud. Det som er så spennende med Gud er at du ikke trenger å føle deg dårlig eller nedvurdere deg selv fordi du kanskje er helt på plass enda. Alle har vi mer å lære hele tiden. Men jeg håper dette skal få deg til å innse at det er mer, det er ett spennende liv med Gud vi kan søke og finne. 

Så dersom du ønsker å få en nær relasjon med Jesus, så kommer du til å få det. Jeg vil gjerne hjelpe deg videre. Om du er i begynnelse av din prosess med Gud eller er på siste nivå her og ønsker å lære mer og utvikle deg mer, så er det fult mulig. 

Jeg ønsker å informere deg om at jeg skal ha ett kurs som starter i September. Der jeg går gjennom alt du trenger å vite for å å lære å lytte til Gud i hverdagen din. Jeg opplever så mange mennesker som lengter etter dette og ønsker å lære mer om dette. Derfor har jeg de siste årene utarbeidet ett omfattende kurs. Jeg har jobbet mye med det, og jeg tror virkelig du får stort utbytte av det. Vil du lese mer, kikk inn på linken: 

Informasjon om kurset "Alt du trenger å vite om å lytte til Guds stemme"

Del gjerne dette innlegget med en venn!