4 nivåer i vår relasjon til Jesus

Send meg en melding

For å forstå hva det vil si å ha nær relasjon med Jesus, kan vi dele det inn i fire nivåer.  Dette vil hjelpe deg å få en grunnleggende forståelse av hvordan det går an å ha en relasjon til Jesus.

1. Akademisk nivå

Du vet mer eller mindre noe om Gud. Du har hørt om Han. Du kan kanskje mye eller mindre om han.

Det er som at du vet hvem kong Harald er, kjenner han ikke personlig men vet kanskje nokså mye om han ut fra hva du har lest og hørt om han. Dette nivået beskriver hva du vet om Gud i tankene, men du kjenner ikke Han personlig.

For meg var dette i hovedsak meg fra jeg var 0-18 år, jeg vokste opp i ett kristen hjem, gikk i kirka, på søndagsskolen og leste i bibelen. Jeg kunne endel om Gud, men viste ikke hva det betydde at han kunne være personlig og nær meg.

2. Lunken

Dette er når du tror at Gud finnes, men du lever verken for eller i mot han. Du har ikke Jesus som herre i livet ditt. Du er verken varm eller kald. Du tror på Gud, at han finnes og du ønsker å komme til himmelen. Dette sier Jesus i en åpenbaring:

«.. du er lunken, ikke varm og ikke kald... Du sier: «Jeg er rik, jeg har overflod og mangler ingenting.» Men du vet ikke at nettopp du er elendig og ynkelig, fattig, blind og naken....La det bli alvor og vend om! Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid. Han med meg og jeg med han». Joh Åp 3.15-22

Jeg har ofte tenkt at Jesus er litt streng her, han vil at vi skal ta dette på alvor. Jeg tror han prøver å gjøre poenget sitt tydelig. Vi kan ikke gå rundt å si at vi er kristne og så tro at vi skal få alt vi ber om. Vi lever absolutt i en tid der vi er rike, har overflod og mangler ingenting, eller sagt med mine ord vi trenger ikke hjelp av Jesus. Å være lunken betyr at du ikke ønsker å leve etter hans standard, vi ønsker å leve for oss selv. Jesus ønsker å si at han har ett enda bedre liv for oss, om du hører etter at han snakker til oss. Han vil ha en relasjon med deg.

Dette var meg fra jeg var 18 til 22 år. Jeg var helt overbevist om at Jesus og Gud fantes. Jeg hadde opplevd Den hellige ånd så sterkt på noen møter at jeg kunne ikke nekte for min tro på dette. Likevel følte jeg at Jesus var fjern og ikke nær. Jeg valgte å leve som jeg selv ville.

3. Sulten på mer, tørst

I dette stadiet vokser du stadig med Jesus. Du har valgt å ha Jesus som Herre i ditt liv. Du lever helhjertet for Han. Du har satt Jesus som sentrum av ditt liv. Dette sier Jesus i bibelen:

"Den som tørster, skal komme til meg og drikke! Den som tror på meg, fra hans indre skal det, som Skriften sier, renne elver av levende vann." Joh 7,37, 38

I dette stadiet vil du oppleve at kristenlivet fungerer. Du kjenner at du kan drikke av kilden inni deg og har det godt med Jesus. Du skjønner at Jesus vil det beste for deg og har ikke noe problemer med å leve for han.

Dette var meg da jeg var 22-33 år. Jeg var lei av å leve for meg selv, og kjente på en tomhet på innsiden som gjorde at jeg til slutt tok ett valg om å følge Gud helhjertet. Jeg ønsket å oppnå alt det han hadde for meg og bli mer kjent med han. Jeg hadde det godt  med Jesus, men lengtet etter mer.

4. Nært vennskap med Gud

Da har du Jesus som Herre i livet og du begynner å vandre med Gud. Det vil si at du begynner å ta han med deg i hverdagen. Det er når du lytter til han og gjør som han sier. Når ingenting betyr mer enn å behage Gud. Det er når du elske Han og handler på din kjærlighet til Han. Det er ikke fordi du må, men det er fordi du ønske. Du har innsett at Han er det aller beste for deg. Du begynner å utvikle ett personlig vennskap til deg. Det er ett kjærlighetsforhold, begge veier.

Dette er meg fra jeg var 33 år. Jeg begynte å lytte til Gud og gå på det han sa til meg. Jeg begynte å vandre meg Jesus i hverdagen og la han prege livet mitt mer og mer. Det var når jeg begynte å drikke kaffe med Gud på morgenene og ha stilletid med han.

Jeg tror du klarer å sette deg inn i hvilket nivå du er på i din relasjon til Gud. Det som er så bra med Gud er at du ikke trenger å føle deg dårlig eller nedvurdere deg selv fordi du kanskje er en plass du ikke ønsker. Gud ser til hjertet ditt og ønsker å ta deg videre til enda mer med han.

Jeg vil si til deg at det å utvide tankene mot noe du vil inn i, er der du begynner for å komme der. Du oppnår ikke noe dersom ikke du har begynt å tenke det i tankene. (Les også om å tenke positivt med vilje). Så dersom du ønsker å få en nær relasjon med Jesus så kommer du til å få det.

Følg meg gjerne på facebooksiden min Kristin L. Berge eller instagram.

Ha en nydelig dag 💞