Få resultater av stilletiden med Jesus

Send meg en melding
Stilletid kan se forskjellig ut

Det å bruke stilletid forbinder vi ofte med å be og lese bibelen. Stilletiden min har utviklet seg til noe mye mer enn det. Når vi får taket på det å ha stilletid, vil vi forstå hva Gud har lagt ned i oss, vi begynner å forstå at han leder oss, vi begynner å lytte til han og vi vil utvikle oss sammen med Jesus.

HVA BETYR "Å BLI I JESUS"?

Hva mente Jesus da han sa «Bli i meg, så blir jeg i dere.» (Joh 15). Når vi er stille og lar vår oppmerksomhet være på at han er med oss og i oss og ønsker å hjelpe oss. Da begynner vi å forstå det han mente med dette. Vi må ta ett valg på å bruke tid med han. Vi må ganske enkelt sette av tid og være med Jesus.

Johannes kapittel 15 er kanskje det kapittelet jeg har studert mest i hele bibelen. Gud er vingårdsmannen, Jesus bli betegnet som treet, vi er grenene som skal bære frukt. Gud passer på at vi bærer frukt, han passer på at når vi er begynt å bære noe frukt så beskjærer han oss så vi kan bære enda mer. Jesus er treet, som gir greinene næring. Men hva betyr det egentlig dette inn i våre liv?

Målet med å kople oss på Jesus, er at vi skal bære frukt. Frukten er blant annet godhet, fred, overbærenhet, tålmodighet, glede, kjærlighet og trofasthet. Dette får mulighet til å vokse fram i oss når vi bruker tid med Jesus. Selv om bibelen forteller oss at vi er helt nye når vi tar imot Jesus, så betyr ikke det at tankene og livet vårt er helt utviklet enda. Det er meninga at vi skal være gode eksempler i verden. Vi skal bære disse gode fruktene, for de gir en smakebit av hvem Gud er. Så hvis vi går rundt å oppfører oss dårlig, så er det det inntrykket andre får av kristne og Gud og det er ikke interessant.

Jeg tror det er viktig at vi forstår at det ligger noe i deg som frø, som ikke kommer til å bli frukt uten tid med Jesus. Frukten blir ikke til uansett hvor mye vi selv prøver å lage den. Men når du bruker regelmessig tid med Jesus, er ingenting umulig for deg og du kan utrette det du er ment å gjøre. Dersom du ikke bruker tid med Jesus, vil livet Han har for deg ikke komme til sin rett. Hans liv kommer ikke i oss og vi kan ikke bære hans frukt.

Hvis du er som meg, så har du lyst til å finne ut alt som Gud har lagt ned i deg, din gudgitte hensikt. Da bør du investere tid med Han og bli kjent med Han.


Hans ord må få virke i deg

Når du bruker tid med Jesus og la hans ord få virke i deg, det er da himmelens rike kan begynne å vokse fram på innsiden vår. Vi må rett og slett ta oss tid til å være med han. Ikke skyndte oss gjennom bibelen, men ta ett og ett vers og la det synke inn, tro det og begynne å leve det ut. Da vil du begynne å produsere  masse frukt i livet ditt.

Guds ord må få virke i oss. Når Jesus sier at han vil at ordet skal få bli i oss, tror jeg han mener at vi skal leve ut det han sier. Se hva Jesus sier:

«Dersom dere blir i meg, og mine ord blir i dere, da be om hva dere vil, og dere skal få det.» Joh 15, 7

Kjenner du at dette vil du bli bedre på? Jeg også. Bestem deg for å sette av tid og sted og bare begynne å gjøre det. Gjør du dette, er det ingenting som kan stoppe det Jesus har lagt ned i deg. Du kan nå alt og utrette alt han har lagt ned i deg.


Din glede blir fullkommen

Jesus sa, hvis du bli i meg og jeg får bli i dere, det betyr at du tar deg tid til å være med Han, da skal din glede skal være fullkommen. Det er ikke snakk om å gjøre oss fortjent til noe, men det handler om å være med han og la hans ord få virke i deg.

Tid vi bruker på sammen med Jesus vil gjøre at du blir god, vennlig, kjærlig, tålmodig, uten fordømmelse, du får fred og blir trofast. Da vil du være lys for mennesker rundt deg. Jeg er så takknemlig for at det går an og at det virker. Det er ikke tomme ord, men Gud utretter det han sier, hvis vi begynner å gå på det.

Les også: Hvordan få enda mer glede i livet.


Hvorfor er noe som er så enkelt så vanskelig?

Mye skjer hele tiden. Det kan være vanskelig og kreve viljestyrke for å klare å sette av tid og vanskelig å være stille. For å få det til må du planlegge, bestemme deg for når og hvor, hvis ikke blir det ikke noe, ikke sant? Det er som når du skal begynne å trene, du gjør det ikke hvis ikke du tenker og planlegger tid og sted inni tankene dine.

Mange jeg prater med sier, det er så vanskelig for det er ingenting som skjer. Men heller ser du ikke hvordan ett tre vokser når du står å ser på det. Det samme skjer med deg. Når du bruker tid med Jesus vil du vokse og utvikle deg. Du vil finne visdom og innsikt. Du vil vite hva som er rett og velge når du har valg i livet. Det vil gi vekst i sin tid. Du vil begynne å bære frukt.

I min stilletid med Jesus har jeg alltid med meg kaffJesus sa gå inn på rommet og lukk døren, for oss betyr det slå av mobilen og varslinger. Ta med deg en god kopp kaffe eller noe annet du liker.


«Men du, når du ber, da gå inn i lønnkammeret ditt og lukk din dør, og be til din Far som er i lønndom. Og din Far, som ser i det skjulte, skal lønne deg i det åpenbare.» Matt 6,6

Hvordan fungerer stilletiden med Jesus?

Vær oppmerksom på at Han er det i deg og prøver å lede deg fra innsiden. Han har vært der hele tiden og viser deg neste steg og gir deg råd. Har du ett valg du skal ta nå, han vil gi deg fred for det som er det riktige.

Har du noen gang brukt tid med Gud og så dukker tanker opp om en person som har gjort deg noe dumt? Det er ikke tilfeldig, da er det her du skal begynne. Gud vil kanskje at du skal tilgi denne personen derfor tenker du på han. Ånden din vil hjelpe deg å forstå det Guds Ånd vil. Da begynner du å forstå hva det vil si at Jesus er i deg og virker gjennom deg. Du blir oppmerksom på det som er viktig for deg å gjøre.

Eller når du er stille, så kommer det kreative ideèr til jobben din, ikke vær så overrasket på at Gud kan gi deg de mest kreative ideène.

Tiden du investerer med Jesus blir til ett liv der du vandrer med Han. Du vil etterhvert vite hva du skal velge, du blir leda fra innsiden. I løpet av dagen vil du kjenne hva som er rett og galt. Du kjenner plutselig at du skal oppmuntre noen eller ringe til noen. Jesus er så personlig at han ønsker å være med i hverdagen din.


Hvordan kommer du i gang?

Finn den tiden på døgnet som passer best for deg om det er på morgenen, mitt på dagen eller på kvelden det er forskjell fra person til person. Er lurt å bestemme seg for en tid som du kan få en vane på å sette av hver dag. Du må bestemme deg for at i morgen begynner jeg. Bestem deg for sted og klokkeslett.

Finn ett sted der du slapper helt av, der du liker å være når du hviler. Om det er senga, en deilig sofa, stol eller kanskje når du går tur i skogen. Gjør det som er mest naturlig for deg. Begynn å lytt til Gud og bli leda av han fra innsiden. Jeg står opp tidlig på morgenen, sitter i en stol i stua og har alltid med meg kaffe.

Les også: Å lytte til Guds stemme

Kan være utfordrende å være stille

Det er utfordrende å være stille, tankene kan være kaotiske og de ville bare tenke på alt mulig annet enn Jesus. Gjør du det noen ganger vil du kjenne at stillheten og freden kommer. Da åpner du opp for visdom og innsikt som ingen andre kan gi deg.

Dette er lenge siden jeg begynte med det, jeg har lært meg å roe tankene ned mye fortere. Du vil lære det hvis du gjør det igjen og igjen. Jeg har funnet det så verdifullt å være tilgjengelig dersom han ønsker å si noe eller vise meg noe.

Når du står foran vanskelige avgjørelser, kan du går inn på den hemmelige plassen din med Gud og la deg berøre av Han gir deg fred for det du skal velge. Og gir deg tanker, inn i livet ditt der du er akkurat nå. Når du trenger det løfter Han deg opp. Han kan også advare deg på noe du ikke bør gjøre. Hvis du ikke tar deg tid til å være stille vil du heller ikke lære deg at Jesus leder deg fra innsiden.

Når du bruker stilletid sånn som dette, vil du alltid være trygg på at du er på rett sted til rett tid. Jesus vil gi deg råd og gjøre dine siter rette står det i Ordspråkene. Jeg tror av hele mitt hjerte at Gud har en hensikt med livet ditt og at du kan leve tett på Han og være leda av han i hverdagen. Håper du ble oppmuntret. Skriv gjerne en kommentar under om dine tanker om dette.


Dersom du er ny på bloggen min kan du gå inn å følge meg på facebooksiden min eller instagram. Da vil du få med deg neste gang jeg poster noe.

Del gjerne med venner.