5 ting som gjør stilletid så verdifull

Send meg en melding

Jesus døde for deg for at du skal ha evig liv, men også for at du skal ha det godt mens du lever.  Jeg tror vi må lære å være stille og ha tillit, for å ta imot det Gud har for oss.

«I stillhet og tillit skal min styrke være.» Jes 30,15

1. JESUS ER DER

Jeg setter meg ned og er stille, jeg forventer at Jesus er der i det øyeblikket jeg bruker tid med Han. Når jeg er der i stillhet og tillit åpner jeg hjertet opp for at han kan si det han ønsker å si. Minne meg på ting som er viktig at jeg bli minnet på. Ikke bare det, jeg vet at når jeg gjør dette vil jeg bli styrket, jeg åpner opp for en kraft som bare Jesus kan gi meg.

Jesus sa «Men du, når du ber, da gå inn i lønnkammeret ditt og lukk din dør, og be til din Far som er i lønndom. Og din Far, som ser i det skjulte, skal lønne deg i det åpenbare.» Matt 6,6

2. DEN BESTE UTGAVEN AV DEG SELV

Du er satt i denne verden til å gå ut og bære mye frukt. God frukt betyr gode gjerningene som blir resultatet av å leve nær til Jesus. Når du bruker tid med Jesus vil din ånd vekkes opp, så du blir oppmerksom på Guds ånd. Hvis du gjør det vil resultatet bli: kjærlighet, glede, fred, tålmodighet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse (Gal 6,22). Er det ikke fantastisk😃 🙌.


Mange mennesker, gir opp å være stille fordi ikke hører Guds stemme med en gang, men jeg er fult overbevist om at når du bruker tid med Gud i stillhet og åpner hjertet ditt for han. Begynner han å rense deg og forme deg slik han har tenkt at du skal være.


Se for deg at du er som en leirklump, som mesteren vil lage noe helt spesielt ut av. Når du lar han slippe til (for du har fri vilje til å slippe han inn eller ikke). Så begynner han. Når du kjenner mer og mer at du kan stole på hans godhet og kjærlighet til deg, vil du kjenne at du åpner enda mer opp for det han har til deg. Han ønsker at du skal bli den beste utgaven av deg selv.


3. IKKE BARE FOR OSS SELV MEN FOR ANDRE

Vi skal ikke bære frukt for å bare ha det godt selv. Det for å dele ut med andre mennesker, de andre du møter i livet skal kjenne deg igjen på frukten. Alle fruktene har en fellesnevner og det er at de vil det bringe gode relasjoner til de rundt deg. Jesus er næringen vi trenger for å leve et godt liv.

Et godt tre kan ikke bære dårlig frukt, heller ikke kan et dårlig tre bære god frukt. Matt 7,18

Vi må være gode på innsiden for å bære god frukt. Og for å vokse i godhet på innsiden må vi være koplet på Jesus. Vi må være i den kjærligheten han gir oss og fornye tankene etter hans ord. Da gjør vi det han anbefaler oss. Derfor kan vi ikke tenke dårlig og handle godt, eller tenke godt uten at handlingene dine blir gode.

Når du er i Jesus og han er i deg, vil det naturlig strømme kjærlighet ut til andre mennesker og til deg selv. Guds kjærlighet er ren, rettferdig, uten bebreidelse og tvers gjennom god. De som kommer til Gud, merker kjærligheten hans og får del i den når de begynte å tro på hans ord.

Jeg elsker dere på samme måte som Gud, Min Far, har elsket Meg. Bli i Min kjærlighet! Når dere gjør det Jeg har bedt dere om, blir dere i Min kjærlighet. På samme måte blir Jeg i Min Fars kjærlighet hver gang Jeg gjør det Han vil at Jeg skal gjøre. Joh 15,9–10 (Hverdagsbibelen)

4. DET GIR LIV

Livet ditt sammen med Jesus kan sammenliknes med en gren med mange druer. Jesus sier at vi er som grener som bærer masse frukt. Vi er koblet på ham som er treet, som vi får næringen fra. Til og med kristne kan leve uten nærheten til Jesus. De som en tørr kvist på bakken som er avskåret fra treet og fruktene kommer ikke til syne i livet deres.

Jesus beskriver livet uten ham og med ham. Vi kan ha et åndelig liv som er like dødt som den greinen som ikke er koblet på treet, eller vi kan være kristne som produserer frukt. Når du bruker stilletid med Jesus vil du bli oppmerksom på Gud Ånd som er i deg. Det vil gi deg liv og fred, og du vil produsere masse frukt. Jesus sa:

Bli i meg, så blir jeg i dere. Slik som greinen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare hvis den blir på vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt hvis dere ikke blir i meg. Joh 15,4

Både pinnen som er tørr og er kuttet av treet, og den greinen som er på treet, representerer begge kristne. Det er bare at den ene har forstått viktigheten av å komme nær til Jesus.

Når du holder oss nær til Jesus og tar imot det han har for deg, bærer du mye frukt og andre vil se merke det på deg. Det betyr at du blir mild, god, rask til å tilgi og uten fordømmelse overfor andre. Du blir en person som folk liker å være med. Gud vil så gjerne at vi skal forstå den rikdommen som ligger i dette. Fruktene i våre liv er for å hjelpe andre.

Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør. Matt 5,16

5. BEVISSTHET JESUS I MEG

Du kan være en god kristen uten å bruke stilletid. For meg blir jeg mer bevist at han er i meg og jobber i meg og gjennom meg når jeg tar meg tid til å være stille med han. Jeg har gjort dette i mange år og kjent at denne kraften er virkelig og at det gir ett fantastisk liv.

Er du enig med meg🙋.. Skriv gjerne en kommentar.

Del gjerne innlegget med andre.

Ha en nydelig dag💞.