GUD ER MED GJENNOM PRØVELSER OG SYKDOM

Send meg en melding

Det kan være du tenker at vår familie ikke har vært gjennom noen ting, alt virker så fint og flott. Men vi har vært gjennom endel faktisk, i dag skal jeg fortelle om Jonatan som er mitt eldste barn og utfordringer vi har møtt på som familie. Han er den i familien som har vært gjennom alvorlige sykdommer.

NÅR JEG VAR GRAVID MED JONATAN

Historien til Jonatan startet med at jeg ble gravid. Jeg var 7 måneder på vei da vi oppdaget på ultralyd at noe var galt med Jonatan, han hadde ventrikler inni hode som vokste. Det betydde at væsken som drenerer fra ryggsøyle og opp i hode og ned igjen, ikke drenerte så godt tilbake til ryggsøylen hos Jonatan. Han stod i fare for å måtte bli tatt ut før tiden og operere i hode. Det var første gang jeg var gravid og skulle ha mitt første barn jeg var 25 år og dette kom som ett sjokk på meg. Vi ba folk i menigheten be for hele situasjonen . Meg og Tarjei måtte inn med fly til Oslo for å finne ut veien videre. Vi kom inn til Oslo og fikk en spesial lege på dette til å skulle ta ultralyd igjen, for å sjekke tilstanden. Det var mange tanker som raste gjennom hode akkurat da. Vi følte oss så små og hjelpeløse. Hun tok spesial ultralyd på  hode på Jonatan i 20 minutter uten å si noen ting til oss. Til slutt så snur hun seg til oss og sier, jeg skjønner ikke helt hvorfor dere er her, for jeg finner ingenting galt med dette barnet. Det hadde skjedd ett mirakel 🙌 . Jeg kunne føde helt normalt og Jonatan var helt frisk da han kom ut. 

JONATAN FÅR FLÅTTBITT

Da Jonatan var 4 år, og jeg hadde termin med Hanna (på dagen faktisk). Det var en deilig sommerdag og Jonatan kom løpende inn og smilte til meg og jeg så at ansiktet hans var skeivt. Når han smilte til meg begynte jeg å grine, for jeg skjønte at noe var fryktelig galt. Det var rett inn på sykehuset med han og han måtte ta masse prøver og de fant ut at han hadde hjernhinnebetennelse som var forårsaket av flått. Flåtten hadde vi ikke sett noe til. Men heldigvis for at han fikk det skjeve smilet sitt, hvis ikke hadde vi kanskje kommet til å behandle han for sent. Han fikk en hestekur av antibiotika og i løpet av sommeren var han helt seg selv igjen. Igjen takket vi Gud for hans beskyttelse og at det som var så alvorlig og kunne gått så galt gikk fint til slutt. 

JEG BLIR FRISK NÅR HANNA BLIR FØDT

Hvis du lurer på hvordan det gikk med fødsel oppi det hele. Jeg fødte to dager etter at Jonatan var lagt inn. Jeg syntes skikkelig synd på Tarjei, for han hadde nesten ikke sovet disse to dagene, han var først med Jonatan på sykehuset og Tarjei sov på gulvet ved siden av han. Så når de kom hjem, begynte veene mine å bli så store at jeg måtte inn. Jeg selv hadde hatt 4 år med sykdom, utmattelse. Jeg hadde vært utslitt og lå på ett energinivå som lå på 1-2 hver eneste dag, hvis 10 er normal energi til en gjennomsnitts person. Det som skjer med meg oppi alt det som skjer med Jonatan, er at når jeg har født Hanna, så er jeg helt frisk🙌 . Jeg har mer energi enn jeg har hatt på 4 år, og i dagene etter merket jeg at jeg orket og gjøre mer og mer og ble ikke sliten. Det var fantastisk å kunne ha overskudd og klare å ta seg av familien vår, som virkelig trengte meg akkurat nå. 

Jonatan og meg

JONATAN OPRERER BORT MANDLENE

Det stopper ikke der, da Jonatan var 5 år merket jeg at han ble tynnere og tynnere han var andpusten av å spise en skive, jeg tok dette opp med legen og jeg sa jeg tror han har så store mandler at de er i veien for han når han spiser. Legen var enig, og han fikk operasjon til å fjerne mandler, og etter det kunne han spise helt normalt. Igjen takket vi Gud for at han hadde vært med gjennom dette🙌 . 

PLUTSELIGE MAGESMERTER

Da Jonatan var 7 år og var på skolen, fikk han plutselige magesmerter. Lærerne ringte til oss, og da Tarjei kom lå han og krøllet seg i garderoben, for han hadde så vondt. Da var det rett inn på sykehuset igjen, og vi ba igjen til Gud om at han skulle være med gjennom dette. Og det var han. Jonatan hadde betent blindtarm og den var i ferd med å sprekke da, de fikk operert den ut. Ikke lenge etter var Jonatan helt frisk igjen og løp rundt som alle andre barn🙌 . 

MISJONSTUR TIL GHANA

Da Jonatan var 9 år, var vi stab på bibelskole på Hawaii og skulle på misjonetur til Ghana. Vi hadde alle tre barna med oss og jeg hadde fått høre av besteforeldre at dette kanskje ikke var så lurt å gjøre, siden vi hadde tre barn. Jeg sa til Gud "du må være med og beskytte oss på denne turen og beskytte barna spesielt, jeg stoler på deg og vet at du vil at vi skulle dra på denne turen". Så la jeg til «Hvis det er sånn at noen av barna blir syke, så la meg få symptomene. Så jeg skjønner det.» Vi hadde vært i Ghana i nesten 2 måneder og skulle dra fra Thema og ned til kysten for å ha noen dager fri før vi dro tilbake til Hawaii. Da skjedde det, når vi hadde pakket oss ut av huset vi bodde og skulle en siste tur i kirka. Jeg fikk feber og hadde smerter i kroppen, jeg klarte ikke gå inn i kirka og lå i bakerste sete i bussen. Mens jeg lå der ble jeg minnet på bønnen jeg hadde hatt. Jeg tenkte, ett av barna mine er syke, vi må til legen å finne ut av dette. Vi klarte å oppsøke en lege og vi tok alle malaria test. Den som hadde Malaria var Jonatan (ikke meg). Igjen strømmet det tanker gjennom hodet, hva vil skje med Jonatan og hvordan kan vi fortelle dette til besteforeldrene? Hva skal vi gjøre nå? Vi begynte å be igjen og følte oss hjelpeløse. Det som skjer er at alle tok kur mot Malaria, og Jonatan ble helt frisk og var fortsatt helt uten symptomer. Så han hadde hatt Malaria uten at det påvirket han noe som helst, det var Gud som beskyttet🙌 . Det var bra at jeg hadde fått disse symptomene den ene dagen, så vi fant ut av det før det hadde fått utvikle seg noe. 

Vi har en Gud som er med og som hjelper oss, ikke alltid slipper vi unna med sykdom og plager, men han er med oss gjennom det. Han helbreder i dag også og han hjelper oss å ta gode avgjørelser og han elsker når vi stoler på at han er med gjennom alt. 

Les også gjerne 3 ting du må huske på når du har sykdom.

Les gjerne Når det vonde skjer


Ha en nydelig dag!


Følg gjerne siden min på facebook hvis du vil få beskjed når jeg poster noe nytt. Eller følg meg på Instagram.