5 ting du bør vite om Den hellige ånd

Send meg en melding

1. Du kan få det Jesus hadde

Jesus sa han ville gi oss Den hellige ånd, som skal være med oss og i oss. Se på det Jesus sier:

"... de skal være ett, slik vi er ett: jeg i dem og du i meg, så de helt og fullt kan være ett…»  Joh.17,22-23

Av og til sa Jesus noe så rett ut og så enkelt, men likevel kan vi gå glipp av å få det til å bli en det av livet vårt. Hvordan er det å være ett med Gud? For å forklare det best mulig så er din ånd smeltet sammen med Den hellige ånd når du har tatt imot Jesus. Illustrert kan du tenke deg ett halvt glass vann og når du tar imot Jesus heller du ett halvt glass til med vann oppi og vannet blander seg til ett. Det samme gjør ånden vår med Guds ånd.


Jesus sa vi skulle få det samme som han og Gud hadde. Han hadde relasjonen til Gud på innsiden. Men hva betyr det for deg og meg. Det betyr at vi har den Hellige ånd tilgjengelig på innsiden og kan kommunisere med han som Jesus gjorde med Gud. Han sa jeg kan ikke gjøre noe av meg selv bare det jeg hører eller ser min far gjøre (Joh 5,19 og Joh 5,30).


Det beste jeg kan gi deg er eksempler fra mitt eget liv, men det jeg vil at du skal vite er at Den hellige ånd er tilgjengelig for deg også. Han venter på at du skal bli oppmerksom på han og at han prøver å lede deg i hverdagen.


2. Din personlige hjelper

Han er så personlig og så oppriktig interessert i alt du gjør. Han kan ofte bli oppfattet som fremmet og mystisk. Men det er jo Han som er den delen av Gud som gjør at vi blir ett med Gud. Han er en del av oss, når vi har sagt ja til Jesus i hjerte.


Den hellige ånd har alle de gode egenskapene Gud har, god, omtenksom, kjærlighet, oppmuntrer, hjelper, vår forsvarsadvokat og han har en rik og herlig arv til deg (Hebr. 1,18).


3. Den hellige ånd er i deg

Jesus sa at Guds rike er så lett tilgjengelig for oss, så nært er det (Luk 10,9). Men hvordan får du det? Jo, du må forstå hvordan det fungerer og så kan du begynne å teste det ut i livet ditt og så blir du bedre og bedre på det.


Her er ett eksempel. Jeg har vært kristen hele mitt liv, når jeg ba eller søkte Gud i oppveksten så jeg for meg at han ikke var personlig eller nær. Les gjerne https://www.kristinlberge.no/blogginnlegg/4-nivaer-i-var-relasjon-til-jesus. Men da jeg fikk mer kunnskap på hvordan Den hellige ånd er i meg, kunne jeg komme til han på en annen måte. For han er ikke bare oppe i himmelen og hvis jeg roper på riktig måte så kommer han og lytter. Nei, han er der i det sekundet mine tanker vender seg til Gud er han der og vil kommunisere og hjelpe meg i alt jeg går gjennom.

Stilletid med Jesus og kaffe


Jeg er veldig glad i stilletid med Jesus. Les også: https://www.kristinlberge.no/blogginnlegg/stilletid-med-jesus For det var da jeg lærte å være stille jeg skjønte at det finnes ett liv der inne i meg som Gud ønsker å vise meg. Han ønsker å lede meg til å ta de rette valgene i hverdagen min.


Jeg kunne begynne å lytte til Gud om det var noe han ønsket å si den dagen og etterhvert begynte jeg å lære meg dette på ordentlig Les gjerne https://www.kristinlberge.no/blogginnlegg/10-tips-for-a-lare-a-hore-guds-stemme.


4. Lytt til ånden

Stilletiden gjorde meg mer og mer trygg på at Den hellige ånd viser meg ting i min ånd. Jeg skal prøve å forklare så enkelt at du forstår. Vi har en ånd i oss. Det er den vi skal ha med deg til himmelen. Det er den som gjør oss i stand til å kommunisere med Gud. I vår ånd er Gud personlig tilstede ved Den hellige ånd. Det betyr at du kan finne svar og ledelse inni deg selv. Alt blir selvfølgelig ikke åpenbart med en gang, men litt og litt, det du trenger å vite vil du få vite hvis du søker det.


Nå skal jeg gi ett eksempel med en situasjon jeg var oppi her en dag. Jeg hadde kjent det i flere dager at jeg skulle gå bort til ei å si unnskyld for måten jeg hadde gjort noe. Jeg kjente akkurat som en liten innskytelse på innsiden.


Jeg kjente at Den hellige ånd ville jeg skulle gå bort å si unnskyld for måten jeg hadde håndtert det og jeg gjorde det. Når vi gjør det vi blir ledet til på innsiden, lærer vi å bli ledet av Den hellige ånd i hverdagen.


Vi kan så fort overhøre den viktigste stemmen av alle og bare gjøre sånn som vi selv syntes er best. Men Gud vil at vi skal være opmerksomme på hans ledelse på innsiden vår.


Kjenner du kanskje når du blir stille at du burde si unnskyld til noen? Eller kanskje du tenker  mye på noen, at du kjenner du skal ringe til de? Det kan godt være Gud som leder deg til det. Kanskje du kjenner at du skal gi noe til noen. Eller kanskje du skal si noe oppmuntrende til noen. Om du skulle finne ut at det ikke var Gud i ettertid har du ikke tapt noen ting på å være god mot noen, ikke sant? Men dersom det er God vil du finne det ut når du prøver og feiler.


5. Den hellige ånd leder deg

Hvis du er oppmerksom på at Den hellige ånd er i deg og vil lede deg. Og hvis du er villig til å ydmyke deg og være lydig i de små tingene, da vil du kjenne at livet blir utrolig spennende og Gud kan lede deg i enda større ting😃.


Hvis du lærer deg å bli leda av Den hellige ånd på innsiden, da produserer du den gode frukten i livet ditt. Det er sånn du ser om noen lever nær Gud eller ikke. De gode fruktene er glede, fred, overbærenhet, godhet, kjærlighet og selvdisiplin. De kommer av å være med Gud og gjøre det han sier. Jesus sa så mange ganger ikke bare vit det, men gjør det jeg anbefaler (Joh 15,14-17).


Mitt råd er når du tenker på noe som er ut i fra kjærlighet, godhet, overbærenhet eller noe som bringer fred så er dette uansett å følge Guds hjerte. Så vil du etterhvert se at det faktisk er Den hellige ånd på innsiden som minner deg på alt Jesus har sagt. Dette sa også Jesus:


«..Den Hellige Ånd, som Faderen skal sende i mitt navn, han skal lære dere alle ting, og minne dere om alt det som jeg har sagt dere.» Joh 14,26


Han (Den hellige ånd) lytter, forstår og Han snakker tilbake til deg. Han ønsker å være din personlige hjelper, venn, i oppturer og nedturer. «les også det med å lyttet til Gud stemme»


Det er så naturlig og det er meningen at vi skal være ledet, mange tror at det å høre fra Gud skal være vanskelig. Han er med deg og prater og gjør bevisstheten din klar over ting han ønsker du skal vite.


"Og den som elsker meg, skal min Far elske. Ja, også jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham." Joh. 14,21


Jesu liv var å kommunisere med sin Far og gjøre det hans vilje. Det samme har Jesus gjort tilgjengelig for oss🙌.


Håper du fikk noe du kan ta med deg inn i hverdagen din. Del gjerne med venner.


Så sees vi snart.