Fall til ro og kjenn at Gud er med deg

Send meg en melding

Dersom vi kristne hadde forstått verdien av å komme til Jesus og roe ned tankene og lytte til ham, da hadde vi gjort det mye oftere. Da ville vi gradvis blitt den beste utgaven av oss selv, latt hans liv få vokse fram i oss. Disiplene forandret seg ikke med en gang de ble kjent med Jesus, men det skjedde over tid. De måtte bruke tid med Jesus, bli kjent med ham og la ham forvandle hjertene og tankene deres. De lærte hva som var riktig og satset alt på det de lærte.

Du kan bestemme deg for å følge det du tror Gud sier til deg. Da vil livet ditt begynne å forandre seg til noe mye bedre. Jeg sier det du tror kanskje Gud sier til deg, for hvis du er i opplæringen av å høre fra Gud, så vil du være usikker til du begynner å gå på det han sier. Det er sånn du får erfaring på at han er der, prater til deg og så gjør du det du blir minnet på.

Gud legger tanker, drømmer og ideer ned i deg, er det ingen som kan hindre deg i å utføre det (bare du selv faktisk). Vi må passe spesielt godt på hjertet og det som er plantet der. Gud vil minne deg på det som trengs å jobbes med i hjertet ditt. Godta det han minner deg på og ta imot forvandlingen han kommer med.

Les gjerne mitt mest populære innlegg så langt: «bevar hjertet framfor alt»

Når du roer tankene ned, vil Gud komme å gjøre deg oppmerksom på ting

Mange liker ikke å være stille, for da dukker problemene opp, og de vil de ikke bli minnet på. Mange gjør seg opptatt med alle mulige ting for å slippe å tenke på det som plager dem. Når vi bruker tid i stillhet med Gud, og det dukker opp noe, er det viktig å ta tak i det. Kanskje kjenner du på at du sa noe som ikke var greit til noen, kanskje du kjenner at du burde be om unnskyldning noe. Når du kjenner på sånne små innskytelser, så ikke hold igjen, gjør det du kjenner er rett, det kan være utfordrende og av og til får stoltheten vår litt utfordring. Men du vil kjenne hvor godt det er å begynne å gå på det du vet er riktig.


Ikke nøl med å gjøre opp med noen du har en konflikt med, mens du ennå har muligheten. Ta initiativet og ikke vent for lenge. Matt 5,23–24

Vi kan ha uoppgjorte ting i livene våre. Den hellige ånd vil minne oss på det, slik at han kan gjøre noe med det. Derfor er det viktig at vi legger merke til når vi blir minnet på å gjøre opp med noen vi har gjort noe mot eller tilgi noe noen har gjort mot oss. Å tilgi noen det de har gjort, betyr ikke alltid at vi skal gå til dem, for mange ganger vet de ikke engang at de har såret oss. Men vi kan ha en innstilling i hjerte som ønsker å tilgi. Når vi roer ned tankene, kan det hende at du tenker på noe noen har gjort mot deg. Da er det kanskje Den hellige ånd som ønsker at du skal tilgi denne personen. Det kan være utfordrende og vanskelig, men når vi blir minnet på sånne detaljer i stilletiden vår, så er det for det er med å hindre oss å gå videre.


Å LEVE I JESU NÆRHET

Jeg tror det å leve i nærhet til Jesus er det viktigste vi kan gjøre. Vi vil se at karakteren vår vokser sammen med kjennskapen til ham. Vi har valgt det beste hvis vi lytter til Gud og gjør hans anbefalinger. Da vil vi få et godt liv som han har tenkt at vi skal ha. Et stort steg i riktig retning er når vi innser feilene våre og ydmyker oss og ønsker å gjøre det rette. Gjør noe med det med en gang vi blir klar over det, gå til Gud med det og la ham hjelpe oss.

Vil du lese mer om hva det vil si å leve i Guds nærhet, anbefaler jeg boka: «Inn i Guds nærhet.»


OVERBEVISNING ER IKKE FORDØMMELSE

Å bli overbevist om noe som bør rettes på, er ikke det samme som fordømmelse. Når vi har en nær relasjon til Jesus, blir du glad for denne rettledningen, for det er bra for oss. Jesus vil aldri fordømme deg for noe du har gjort, ALDRI. Men han ønsker at du skal få det godt inni deg, det er derfor han minner deg på ting.

Det er så viktig at vi lytter til hva Gud vil at vi skal gjøre i en situasjon, for det kan være noe helt annet enn det vi tror. Er vi villige til å følger de små innskytelsene vi får av Gud? Gud gir oss den styrken vi trenger. Han vil at vi skal bruke tid med ham, så han kan få mulighet til å gi oss instrukser.

Vi formes av dem vi er sammen med, og det samme gjelder når vi er sammen med Jesus. Når vi bruker tid med ham, vil vi fort merke når det er noe vi gjør eller tenker som ikke er i overensstemmelse med ham. Vi må være gode eksempler med hvordan vi lever, ikke bare med hva vi sier. Vi viser hvem vi er med det vi gjør. Lever vi tett på Jesus, vil vi få gode relasjoner. Da vil vi dra folk til oss, for Jesus vil være i våre handlinger og holdninger. Han ønsker å være sammen med oss på alle livets områder.

Jesus sier: «Jeg har kontroll og vil lede deg dit du skal». Veien han viser deg er ikke alltid forståelig, men du kan VELGE Å STOLE PÅ HAN, at han har kontroll og vil lede deg dit du skal, for å ha det godt. Jeg har lært meg å gå til Jesus når jeg er midt i stormer og utfordringer– da kan jeg kjenne meg trygg selv om det er turbulent. Jeg vet at det vil komme nye utfordringer, som jeg ikke vet om enda. Derfor har jeg bestemt meg for at jeg skal klamre meg fast til ham som vil lede meg gjennom alt. Er du klar for å gjøre det samme?


Del gjerne med venner💞. Og husk å skrive deg på mail-listen, så vil du få med deg nyheter fra meg. Mye spennende som kommer framover.