Ønsker du å lære å lytte til Guds stemme?

Send meg en melding

Å lytte til Guds stemme er noe av det jeg elsker aller mest å gi videre til andre. Jeg var selv 33 år før jeg begynte å forstå hvordan det fungerte og lærte meg hvordan det er mulig og hva jeg måtte gjøre for å øve det opp. Det jeg skjønte da, var at det går an å være kristen hele sitt liv uten å ha fått taket på dette. Jeg hadde vært kristen hele mitt liv, men ikke lært hvordan dette fungerte. 


Gud snakker til deg

Jesus forklarte at han er som den gode hyrden og vi er sauene:

«Mine sauer hører Min stemme, Jeg kjenner dem og de følger meg» Joh 10,27


Det skal være helt naturlig for oss å høre fra Gud. Han ønsker å kommunisere med oss. Jesus sa, det er bra for dere at jeg dør, for da skal dere få Den hellige ånd, og Jesus forklarte hvordan den Hellige ånd skulle hjelpe oss:


«Den hellige ånd, som Far sender i mitt navn, skal lære dere alt og minne dere om alt jeg har sagt.» Joh 14, 26


Dette betyr at vi skal lære ting mens vi lever og Gud vil minne oss på ting. Så hvordan kommer vi der at vi fanger opp hva han minner oss på? Det fineste jeg opplevde når jeg begynte å lytte til Gud var at jeg lærte hva det vil si å være leda av Gud. Jeg kan lytte til Han i hverdagen og han tar meg videre fra der jeg er til nye. Han vet alt om meg og vil det beste for meg og han viser meg veien jeg bør gå. Jeg måtte lære meg hvordan han ledet og hvordan jeg fanget opp hva som er fra han. 


Hvordan gjør du det?

Jeg setter meg i en posisjon hvor jeg aktivt lytter etter om Gud ønsker å si noe. Jeg sette seg på ett uforstyrret sted hvor jeg slapper godt av og skrur av telefonen en tid for bare å være med Jesus. Jeg anbefaler deg å ta en tid på døgnet som passer best for deg og forholdene rundt deg. For meg passer morgenene best. 

Er du er interessert i å lære alt du trenger å vite for å lære å lytte til Gud i hverdagen din? Da bør du ta ett kurs jeg skal ha i Mars: Les mer om kurset å lytte til Guds stemme her


Jesus ønsker å kommunisere med deg

Når du setter av tid med Jesus lytter han til det du har på hjertet ditt. Men han vil gjerne kommunisere rett inn i livet ditt. Han ønsker å oppmuntre deg og ønsker å slette sår som har hindret deg å bli helt fri inni deg. Gud er en personlig Gud som bryr seg om deg. 


Du kan stille spørsmål du lurer på og stoppe opp litt. Ikke bli overrasket om du får svar. Jeg er mye rundt å underviser i små og større grupper om dette. Mange spør om jeg kan be for de sånn at de hører stemmen klart og tydelig. Men Jesus kommer ofte i det stille. Derfor er det så viktig å roen ned tanker og sinn. Men han er der og ønsker å si deg ting inn i livet ditt og lede deg videre i livet. Jeg hadde nylig en liten gruppe en dag hvor det var bare 4 damer, alle sammen ønsket dette og vi øvde oss opp der og da. Og den kvelden kunne alle 4 si at de hadde mottatt ord fra Gud direkte inn i livene sine 🙌 😃.


      «Du kan ikke forvente å høre fra Gud hvis vi ikke lytter.» 


Han prater med alle sine barn. Han vil hjelpe deg til å bli mer kjent med deg selv. Han er der og går sammen med deg gjennom  hele livet og du kan være ledet av Han. 


Her er de fire kildene du får tanker fra:

Vi mottar tanker fra 4 forskjellige kilder og det er viktig at du lærer deg å forstå hva som er fra Gud. Du har mest sannsynlig hørt fra han tidligere, det er noe kjent, du må bare være oppmerksom når du tenker noe som kan være fra Gud.

  1. Egne tanker. Vi har i gjennomsnitt 60 000 tanker i løpet av en dag og de fleste av de produserer vi selv. 
  2. Andre. Av og til kan du høre for deg hva noen andre mennesker ville sagt om deg når du gjør noe. Det kan være foreldre, lærere, trenere eller andre som har har stor betydning for deg. Dersom disse tankene er med å trykke deg ned, skal du ikke høre på de. Finn heller gode venner som du stoler på og tenk hva de ville ha sagt eller rådet deg til. Som vil deg vel og tenker det beste for deg. Hører du på disse tankene, kan de være med og oppmuntre deg og gjøre at du velger det som er godt for deg. 
  3. Tanker fra Gud. Han gir deg tanker til framtid og håp. Han ønsker å oppmuntre deg og råde deg til å ta god valg og han ønsker å lede deg inn i det livet han har for deg. 
  4. Fienden kommer dessverre også med sine tanker til deg. Han ønsker å ødelegge det gode livet Gud har for deg. Han lyver om deg og om Gud. Han prøver å holde deg nede og borte fra ditt fulle potensial og det du er skapt til å være og gjøre. 


Jeg ønsker av hele mitt hjerte at du skal bli god på å kjenne igjen hvor tankene dine har sin opprinnelse. 

Ønsker du å lese motta en PDF-fil om 19 måter God kommuniserer med mennesker på, det gjør du ved å melde deg på min e-postliste. Få 19 måter Gud taler her. 


Hvordan kan du vite at du har fått noe fra Gud?

Dersom du får tanker du tror kanskje er fra Gud, kan du teste det opp mot disse fire spørsmålene: 

  1. Er det i tråd med hva Bibelen sier? Gud kommer aldri til å si noe som går imot sitt eget ord. Da er det viktig å kjenne til hva som står i bibelen om hvem Jesus er og hva som er hans karakter. Han er god, kjærlig, han fordømmer ikke og han er der og vil løfte deg opp. 
  2. Kjenner du aksept inni ånden din? Når du har tatt imot Jesus i hjertet ditt, så blir du ett med Den hellige ånd. Det betyr at din ånd vet hva som er fra Gud. Så når du får ett ord eller en tanke og kjenner fred og du vil kjenner at det aksept inni deg for dette ordet. 
  3. Er det aksept hos andre du sier det til? Dersom du får noe du tror er fra Gud, kan du også teste det med andre som er kommet lenger enn deg med Gud. Noen som lever nær Gud og som kan lytte til det du tror du har fått og de vil kjenne i sin ånd (fordi de har Den hellige ånd) om det kan være fra Gud. 
  4. Gir det Gud ære? Dersom du får noe som gir Gud ære eller som fører til framgang i deg og gud rike. Gud har alltid planer som er godhet og framgang for deg. 


Når du kan svare ja på disse spørsmålene, kan du med trygghet tenke at Gud har snakket til deg. For å få bekreftelse på at det er han, må du gjøre det han sier. Dersom du får en tanke om å si noe oppmuntrende til noen, så vil det bli bekreftet dersom du faktisk gjør det. Du vil se om det når rett inn hjertet på den du sier det til dersom det er fra Gud. Og om det ikke skulle være fra Gud, ja da har du uansett gjort noe godt mot noen. Vi må våge å prøve å feile litt for å bli mer trygg på det som er fra Gud.


Hefte å lytte til Guds stemme

Jeg har laget ett hefte, som er en guide i alt du trenger å vite om dette. Du finner den i nettbutikken. Du vil også få den tilsendt dersom du melder deg på kurset jeg skal ha som heter akkurat det samme: Å lytte til Guds stemme.

Jeg tror det er så viktig at vi som kristen lærer oss å lytte til når Gud prøver å kommunisere med oss. Da vil vi få utrolig spennende liv 😃 .


Håper du ble oppmuntrer og har lyst til å lytte mer, så Gud får minne deg på ting. Da vil du oppleve at når du begynner å gå på det, så ser du at han leder deg og du får det mye bedre og kan være en forskjell inn i menneskers liv. 


Jeg har en kampanje nå, som er helt gratis, der jeg har introduksjonskurs til det å lytte til Guds stemme. 5 fredager etter hverandre vil jeg komme innom å undervise om dette temaet. Der blir du kjent med hva det er og hvordan du kan lære det mer. Det eneste du må gjøre er å bli med på facebook-gruppen Stepp Opp her.  


Del gjerne med venner du tror vil ha glede av dette. 


Ha en nydelig dag💞.