7 grunner til at det er viktig å bruke tid med Jesus

Send meg en melding

Håper du har det fint. Jeg elsker å bruke stilletid med Jesus. Stilletiden min med Jesus fikk ett vendepunkt da jeg var på Hawaii i 2011. Da begynte jeg å lære å lytte etter Guds stemme, det har totalt forandret min tid med Gud og hvordan jeg søker han. Jeg brenner sånn for å gi det videre til deg.

Her er noen av grunnene til at det er så viktig til å ta seg tid til å være stille:


1. TROEN BLIR LEVENDE

Hvis vi kristne hadde forstått verdien av å komme til Jesus og roe ned tankene og lytte til ham, da ville vår tro blitt levende på innsiden. Da ville vi gradvis blitt forvandlet med ham, latt hans liv få vokse i oss. Jesus sier: Jeg er veien, sannheten og livet.(Joh.14.6). Det betyr når vi søker han, så vil veien legger seg tilrette for oss og vi vet hvor vi skal gå. Sannheten blir åpenbart og livet vokser fram på innsiden. Det er ikke bare ett fint bibelvers som vi har hørt hundre ganger, det er noe som kan skje for oss i hverdagen.


2. DU BLIR LIK PÅ JESUS

Disiplene forandret seg ikke med en gang de ble kjent med Jesus, men de gjorde det over tid. De måtte bruke tid med Jesus, bli kjent med ham og la ham forvandle hjertene og tankene deres. De lærte hva som var riktig og de satset livet på det. De trodde på Jesus, at det han sa var sant. Vi kan gjøre det samme.

Du formes av dem du er sammen med, og det samme gjelder når du er sammen med Jesus. Nå du bruker tid med ham, vil du merke når det er noe du gjør eller tenker som ikke er i overensstemmelse med ham. Når jeg tenker på Jesus tenker jeg at han var en person som andre mennesker likte, en som var snill, god, omtenksom og uten fordømmelse til noen. De stimlet rundt han og ønsket å være med han. Hadde det ikke vært fint å være litt mer lik på han? Lever vi tett på Jesus, vil vi få gode relasjoner rundt oss. Da vil vi dra folk til oss, for Jesus vil være i våre handlinger og holdninger. Det tror jeg må være en av de viktigste grunnene til at vi burde bruke tid med han.


3. DU FÅR TANKER DRØMMER OG IDEÈR

Når Gud legger tanker, drømmer og ideer ned i oss, er det ingen som kan hindre oss i å utføre det. Vi må passe spesielt godt på hjertet og hva som befinner seg der. Gud vil minne deg på det som trengs å jobbes med i hjertet ditt. Godta det han minner deg på og ta imot forvandlingen han kommer med.

Vi må passe på hva vi tenker om det Gud legger ned i oss, så vi tar vare på det, helt til vi en dag ser at det kommer til å skje. Gud viste meg for lenge siden at jeg skulle skrive bok, jeg viste ikke hva jeg skulle skrive om, og jeg hadde på den tiden ikke tro for det. Men tankene om bok kom om igjen og om igjen og når jeg lærte meg å ha stilletid, begynte Gud å si til meg hva jeg skulle skrive om og hvordan jeg skulle gjøre det. Troen min begynte å vokse fram i meg. Jeg ville ikke gå glipp av noe hvis Gud hadde lagt det klart til rett for meg. Så jeg begynte å ta små steg i den retningen (veien) han viste meg. Jeg måtte ta vare på de ordene jeg fikk og gå på det jeg fikk.


4. DU BLIR MINNET PÅ NOE DU BØR GJØRE

Mange liker ikke å være stille, for da dukker problemene opp, og det vil de ikke bli minnet på. Mange gjør seg opptatt med alle mulige ting for å slippe å tenke på det som plager dem. Når vi bruker tid i stillhet med Gud, og det dukker opp noe, er det viktig å ta tak i det.

Om du bærer offergaven din fram til alteret og der kommer til å tenke på at din bror har noe imot deg, så la gaven ligge foran alteret og gå først og bli forlikt med din bror. Så kan du komme og bære fram offergaven din! Matteus 5,23–24

Vi kan ha uoppgjorte ting i livene våre. Den hellige ånd vil minne oss på det, slik at han kan gjøre noe med det. Derfor er det viktig at du legger merke til når du blir minnet på å gjøre opp med noen du har gjort noe mot eller tilgi noe noen har gjort mot deg. Kanskje når du har stilletid så klarer du ikke tenke på noe annet enn at noen var stygge med deg, eller at du var sint i går. Gjør noe med det, tilgi eller gå å be om tilgivelse til de du skal det. Gud kommer til å minne deg på å gjøre noe med det.

Å tilgi noen det de har gjort, betyr ikke alltid at du skal gå til dem, kjenn etter og spør Gud om du bare skal gjøre det inni deg eller om du skal gå til dem. Men du kan ha en innstilling i hjerte som ønsker å tilgi. Når du roer ned tankene, kan det hende at du kommer på noe du har sagt til noen som ikke var bra. Da kan du gjøre opp med denne personen, før vi kommer innfor Gud igjen. Se på denne oppfordringen fra Jesus:


5. KARAKTEREN DIN VOKSER

Jeg tror det å leve i Guds nærhet er det viktigste du kan gjøre. Du vil se at karakteren din vokser med kjennskapen til ham. Du har valgt smart hvis du lytter til Gud og gjør etter hans anbefalinger. Da vil du få et godt liv som han har tenkt at du skal ha.

Et stort steg i riktig retning er når du innser feilene dine og ydmyker deg og ønsker å gjøre det rette. Gjør noe med det med en gang du blir klar over det, gå til Jesus med det og la ham hjelpe deg. Å bli overbevist om noe du bør rette på, er ikke det samme som fordømmelse. Det som er så deilig er at Jesus kommer aldri med fordømmelse, uansett hva galt vi har gjort eller gjør. Men han kan minne deg på noe som er lurt for deg å vite om deg selv, for at du skal få det bedre. Da blir du glad for denne rettledningen, for det er bra for deg. Jesus har bare ditt beste i tankene♥️. Han ønsker at du skal ha det godt og være den beste utgaven av deg selv.

6. GUD SNAKKER TIL DEG

Det er så viktig at vi lytter til hva Jesus sier. Når du bruker tid med Jesus, øver du deg opp i å være oppmerksom på om han vil si deg noe. Er du villig til å følger de små instruksene du får?

Det er når du er villig til å gjøre det du tror er fra Jesus, at du får svar på om det faktisk er han som minner deg på noe. Gud gir oss den styrken vi trenger for å gjøre det Han sier. Han vil at vi skal bruke tid med ham, så han kan gi oss instrukser. Det han ber oss om er alltid til framgang og alltid i tråd med det som står i bibelen, han vil aldri gå imot sitt eget ord. En lur ting kan være å lese bibelen samtidig, for da blir du kjent med hvem Gud, Jesus og Den hellige ånd er og deres karakter. Da vil du fortere kjenne igjen når Gud snakker til deg.

7. JESUS ER MED GJENNOM ALT

Jeg har lært meg å se på Jesus når jeg er midt i stormer – da kan jeg kjenne meg trygg selv om det virker utrygt. Jeg vet at det vil komme nye utfordringer i livet, men vet ikke hva som kommer. Men jeg vet at Jesus er med og han er med gjennom alt og vil føre alt til det gode for meg og det vil han for deg også. Derfor har jeg bestemt meg for at jeg skal klamre meg fast til ham som vil lede meg gjennom alt.

Kanskje bruker du tid på Jesus allerede, da håper jeg at jeg har oppmuntret deg også til at det er så super viktig og at du bare ønsker å gjøre det mer.

Gå ikke glipp av når jeg skal fortelle min historie, 1. April kl.9 på Stepp Opp (du kan selvfølgelig se det i opptak). Bli med på Stepp Opp her.


Del gjerne med noen som du tror vil like dette💞.


Ha en god helg alle sammen.