Det er meningen at vi skal nyte livet og ha det godt!

Send meg en melding

Det er meningen at du skal kjenne på glede, fred, godhet og kjærlighet.  Det er gode følelser, som gjør at vi har det godt. Vår har ikke alltid automatisk disse tingene. Derfor trenger vi hjelp så det kan vokse fram i oss.


Hvordan får vi mer glede, fred, godhet og kjærlighet?

Jeg skal forklare den viktigste tingen som kan få deg ti å få mer av dette er dette. Når du tar imot Jesus i livet ditt, blir små frø av blant annet glede, fred, godhet og kjærlighet sådd i deg (andre gode ting også). Det er ikke blitt frukt med en gang. Men det er når vi bruker tid sammen med Jesus at denne frukten blir søt og god og får vokse fram i livet vårt.

Det er denne frukten som gjør at andre får lyst til å bli kjent med Jesus, for de vil se at du er god, snill, tålmodig, uten fordømmelse og full av kjærlighet i det du gjør.

Når du bruker tid med Jesus, i bønn, bibellesning, er stille, lytter og gjør det han ønsker. Da vil det skje noe i ditt indre, som ikke skjer uten dette. Da vil den åndelige frukten komme til syne. Når du bruke tid på Jesus, får du mer av fred, glede, godhet og kjærlighet.


Hva gjør vi når vi ikke klarer å gjøre det vi vil gjøre?

Vi trenger Jesus for å hjelpe oss der vi ikke får til å gjøre det vi ønsker. Det står når vi er svake er vi sterke (2.Kor 12,10), så når du ikke klarer det i deg selv, så er Jesus i deg og vil hjelpe deg.

Når vi skal behandle våre fiender godt, så klarer vi ikke det uten at vi lar Jesus hjelpe oss. Vi klarer ikke å gjøre Guds vilje, hvis vi ikke bruker tid med Han. Jeg tror dette er en dimensjon som er så viktig at vi forstår. Dersom vi ikke er i han og han i oss. Da er sier Jesus at vi er som en tørr kvist (Joh 15) og Han kan ikke bruke oss. Det er når vi gjør Hans vilje, vi virkelig viser at vi elsker Han og er koplet til treet. Og det er da vi får frukt fra innsiden som kommer ut av at vi har brukt tid med Jesus. Vi får til og med frukt når vi ikke klarer det selv, når vi trenger hjelp og ikke strekker til. Han ser til hjertet ditt om det er noe du virkelig ønsker, da kan han komme å hjelpe deg.


Vi er ment å skulle ha masse glede, godhet og kjærlighet

Denne frukten kommer fra ett liv sammen med Jesus. Når det er begynt å vokse fram, vil Gud passe på at det blir masse frukt. Han vil beskjære oss og gjøre oss hellige og rene. Det er når vi forstår at vi ikke klarer det i oss selv, men er avhengige av Jesus, at ting begynner å skje.

Når vi tillater Gud å jobbe med oss, så vil han skjære vekk det som dukker opp av råtten frukt, som når vi baksnakker, eller blir sinte, sier ting vi ikke burde sagt osv. Når du lever tett på Gud, kjenner du med en gang at dette ikke er greit å gjøre. Da kan du bare si til Han, hjelp meg for jeg er fortsatt ikke helt ferdig, tilgi meg og hjelp meg å gjøre det bedre neste gang.


Livslang prosess

Jeg tror dette er en livslang prosess, og at vi stadig trenger disse korreksjonene som vi kjenner på innsiden, når vi kjenner at vi burde si unnskyld for noe. Den mennekselige naturen har ikke lyst, men når du gjør de små tingene som du blir minnet på, kommer han å bekjærer og beskjærer, og etter hvert blir vi mer og mer lik på han. Mer av denne gode frukten blir synlig i livet vårt.

Av og til blir jeg skuffet over meg selv, jeg kjenner at jeg har gjort noe jeg ikke burde. Men jeg vet hva jeg må gjøre, jeg løper til Jesus med det. Jeg kaster ikke bort tiden med å føle dårlig samvittighet, jeg får tilgivelse og går videre, så prøver jeg å gjøre det rette neste gang.

Å elske andre som deg selv er vanskelig uten Jesus, men når du er i Han og Han i deg blir det mulig. Det vil begynne å strømme kjærlighet ut til andre mennesker, det er den edle ekte kjærligheten som blir lagt merke til. Det som elsker når den andre ikke fortjener det.

Du kan prøve å elske noen i deg selv eller gjøre en god gjerning i deg selv. Men når du kommer til Jesus, så blir dette en naturlig del av livet ditt. Plutselig klarer vi å  elske med Hans kjærlighet, den er ren, rettferdig, uten bebreidelse, uten fordømmelse, uten hevn, misunnelse og egoisme. Den er tvers gjennom god. De som bruker tid med Jesus, merket kjærligheten hans og får del i den.


Hvordan får vi det beste livet vi kan ha

Det livet vi er ment å skulle ha, er å ha det godt selv, kjenne på disse gode følelsene av glede, fred, godhet og kjærlighet. Men det er også for å dele ut til andre, det er da gleden blir fullkommen og vi får det enda bedre. Det er når vi ikke lever egoistiske liv, men lever for andre. Da vil Jesus ta seg av oss, så vi har det godt, og du vil være som dette treet i Salme 1,3

«Han skal være lik et tre, plantet ved rennende bekker. Det gir sin frukt i sin tid, og dets blad visner ikke. Alt det han gjør, skal han ha lykke til.»

Vi er kalt til å gå ut å bære mye frukt (Joh 15). Det er det vi skal gjøre på jobben vår og med de menneskene vi møter. Det vil vokse mer og mer fram. Du vil kjenne at livet med Jesus er det mest spennende du kan ha. Han gir deg glede, fred og alt du trenger på innsiden, så du kan nyte livet og ha det godt på alle måter.Del gjerne med venner som du tror vil like dette 💞.

Hvis du er ny her på bloggen min, så vil jeg bare si at du kan følge meg på facebooksiden min eller på instagram, da vil du få med deg når jeg poster nye ting.


Ha ei god helg😃.

Ønsker du å lese mer om dette, så kjøp gjerne boka "Inn i Guds nærhet" her.