10 tips for å lære å høre Guds stemme

Send meg en melding

Syntes du det med å lytte til Guds stemme kan være vanskelig og du ikke har fått tak i enda? Da har jeg mer enn gjerne lyst til å hjelpe deg. Familien vår var på Hawaii i 3 år, på noe som heter DTS (disippeltreningsskole). Der lærte jeg å bruke stilletid med Jesus. Vi fikk undervisning i å lytte til Guds stemme og jeg fikk en lengsel etter å få det til å bli en del av livet mitt. Jeg begynte å buke tid hver dag på å lytte. Les mer om de 4 nivåer i vår relasjon til Jesus.

1. Å lytte

De første dagene da jeg prøvde å lytte gikk tankene mine på alt annet. Kjenner du deg igjen? Jeg fortsatte å presse på og tok meg tid til å være med Jesus. En dag opplevde jeg en tanke som kom som sa «vær stille i 15 minutter, ikke les bibelen eller be, bare lytt til meg.» Jeg tenkte at dette kan jo bare være meg selv, men hvis det er Gud så vil jeg gjerne gjøre det han sier. Jeg ville finne ut om det var Gud som hadde snakket til meg.

Jeg begynte å vente og lytte i 15 minutter, tankene fløy hit og dit. Tankene var opptatt av det jeg opplevd og hendeler som hadde skjedd den siste tiden. Men etter 15 minutter, kunne jeg få en tanke som denne «Jeg har vært her hele tiden Kristin.» Jeg viste det var Gud, men også usikker på om jeg tok feil. Jeg tror det er litt av reisen når vi skal lære dette, at vi går gjennom en periode hvor vi føler oss usikre. Er det virkelig Gud som kan snakke til oss. Gud snakker med alle som har sagt ja til han i hjertet, så vit det han prøver å kommunisere med deg og si ting som det er meningen du skal få med deg.

2. Prøve og feile

Jeg bestemte meg for å tro på det jeg trodde var Gud. Det betydde at jeg måtte gå på det jeg trodde var fra han og se om det var han. Hvis vi aldri prøver og feiler vil vi aldri finne ut om Gud faktisk sier noe til oss. La meg gi deg ett eksempel her, dersom du får gjentakende tanke i løpet av dagen at du skulle ringe til en venninne, den tanken gir seg ikke og til slutt ringer du. Det kan jo like godt være deg som tenker disse tankene, men det kan jo også være Gud som prøver å lede deg til noe. Når du ringer, hvis det er en vanlig samtale, så var det kanskje ikke Gud. Men noen ganger har jeg opplevda at de har sagt, jeg trengte så mye at du ringte akkurat nå du har ingen aning om hvor mye det betydde for meg." Dette tar jeg som ett tegn på at kanskje Gud ville at jeg skulle ha denne samtalen.

Du må gå på det du tror er fra Gud, for å få svar på om det faktisk var han som ledet deg. Og det er sånn du lærere mer og mer. Og det er sånn du kjenner igjen når han sier noe.

3. Når du ser tilbake kan du se om det er Gud

Da vi kom til Hawaii, skulle vi være der i 6 måneder. Både meg og Tarjei begynte å lytte til Gud, og opplevde at han ville vi skulle være der lenger. Dette var ett stort steg for oss, og den eneste måten å finne ut at Gud hadde lagt noe ned i oss av sine tanker var å gå på det. Så vi bestemte oss for å gjøre dette for å se om det var Gud som ledet oss. Vi lærer av å se tilbake på ting som skjer i livet, og denne gangen kan jeg si at ja, han ledet oss til å være på Hawaii i 3 år. (se også fra drøm til virkelighet).

4. Gud prater med alles sine barn

Når du har tatt imot Jesus i hjertet er du Guds barn. Gud prater til alle sine barn, så dette kan du lære deg. Jesus sier: "Den som er av Gud, hører Guds ord." Joh 8, 47. Det burde være naturlig for oss kristne å høre fra Gudm ikke bare at vi prater til han. Han øsnker å være en del av livet ditt og ønsker å lede deg til det livet du skal ha.

5. Finne roen

Jeg merket etter hvert som ukene gikk at sinnet mitt begynte å falle helt til ro. Jeg kom fortere inn i den roen jeg trengte for å høre Guds stemme. Stilletid er noe av det mest fantastiske jeg har begynt med. Etterhvert lærte jeg hvordan tanker og sinn kan roe seg helt. Det jeg kan beskrive Guds stemme best med er at han gir oss tanker inn i våre tankerekker. Han kommer også med overbevisning om noe du ikke var klar over tidligere.

6. Du har hørt det før

Jeg opplevde at jeg kunne lære meg å lytte etter tanker som var fra Gud. Når vi får noe fra Gud er det kjent, for vi har hørt fra han han før, som om vi ikke har vært bevisst på det kanskje. Han har prøvd å prate til oss tidligere, vi har kanskje bare ikke lagt merke til det. Jeg hadde ikke vært klar over at det var Gud som snakket til meg tidligere. Gud ønsker å åpenbare det han har på hjertet og han elsket å lytte til det jeg har på hjerte. Jeg skulle ikke bare lære å kjenne igjen hva som var Gud, men jeg har fått lov til å bli kjent med Gud personlig. Les mer om dette her å ha en relasjon til Gud.

7. Må sette av tid

Å ha stilletid med Jesus er noe jeg prioriterer hver eneste dag. Det er en fantastisk reise gjennom oppturer og nedturer i livet. Jeg har lært meg at han er den første jeg går til med ting. Jeg står opp hver morgen før jeg skal på jobb. Jeg er mottakelig for det som er ovenfra eller rettere sagt innenfra. For Guds rike er på innsiden av oss.

Jeg kjenner at bekymring og stress forsvinner og freden dominerer. Når jeg er sammen med Jesus har jeg fred, harmoni og glede inni meg. Jeg blir sterk, til og med når jeg er svak. Jeg blir løftet opp, jeg får mot som jeg trenger for den dagen. Jeg blir bevisst på at Gud ønsker å lede meg gjennom dagen. Jeg måtte lære meg å sette av tid til å lytte.

8. Innskytelser fra Den hellige ånd

Stilletiden med Jesus har gjort meg oppmerksom på de små innskytelser som kan komme fra Den hellige ånd i løpet av dagen. Han minner meg på når det er noe han ønsker at jeg skal ha fokus på. For ekesmpel hva jeg skal velge og hva jeg skal prioritere. Den hellige ånd hjelper oss. Se på disse versene i bibelen som bekrefter det:

".. Den Hellige Ånd... skal lære dere alle ting, og minne dere om alt det som jeg har sagt dere." Joh 14,26

Jesus snakket om ett liv som kommer innenfra, ikke ved at vi strever for å gjøre det som er riktig, men at vi lar han forme oss ved å minne oss på ting. Vi kan la han lede oss  i hverdagen.

9. Han viser oss inn i framtiden

Når vi bruker stilletid sammen med Jesus og lyttet til han, begynner det å bli spennende. For han legger drømmer ned i oss, som vi kan gå etter og utrette her i livet og det er tanker som er langt høyere enn vi klarer å gjennomføre i oss selv. Se på disse versene hva Jesus lover oss: 

"Men når sannhetens Ånd kommer, skal han veilede dere til hele sannheten. For han skal ikke tale ut fra seg selv, men si det han hører, og gjøre kjent for dere det som skal komme." Joh 16,13

10. Finn hva som er best for deg

Det som kan være utfordrende er å roe ned tanke å sinn og ikke gjøre noe som helst. Det er utfordrende når vi ikke har gjort det før, men du kan lære deg å komme inn i stillheten. Det kan være det er lettere for deg på kvelden, men da må du kanskje si fra deg tv eller skjermtid for å faktisk sette av tid med Jesus. Eller kan det være du opplever at det er lettere å finne stillheten hvis du går tur eller er i naturen. Gjør det som er naturlig for deg. Ikke gi deg.  

Når jeg underviser om dette er det så mange som sier det er vanskelig. Det er tilgjengelig for alle og det krever at vi står på litt for å komme inn i det.

Mitt råd er å sette seg ned, ta med en kopp kaffi/te og ta noen minutter og bare slappe helt av. For å høre hans stemme må du lytte aktivt etter om han prøver å si deg noe. Når du får taket på dette så vil det forvandle hele livet ditt.

Om du ikke kjenner igjen hva som er Gud med en gang så ikke vær fortvilet og ikke gi deg. Ønsker du det og søker det vil du få det.

Vil du få med deg mine ukentlige innlegg så kan du følge meg på facebooksiden min Kristin L. Berge eller på Instagram.

Ha en nydelig dag.