Inn i Guds nærhet

Send meg en melding

TIDEN PÅ HAWAII

Jeg var 33 år da meg og Tarjei (mannen min) dro til Hawaii med barna våre Jonatan, Hanna og Naomi. Vi skulle gå på bibelskole. Jeg ble forelsket i det tropiske været, og palmene. Jeg måtte klype meg i armen for å vite at dette var virkelig. Vi hadde fått det til og vi var der. Ikke bare var det en nydelig øy vi bodde på, men vi skulle få bli kjent med en helt ny måte å leve på og være sammen på og undervisning som gikk rett inn i hjertene på oss. Og jeg skulle få bli kjent med Jesus på en helt ny måte.

Jeg hadde vært kristen hele mitt liv og ønsket veldig sterkt å lære å lytte til Guds stemme. Så da den første uka kom og temaet var «Listening to Gods voice». Kjente jeg at spenningen økte og forventnigene reiste seg i meg, tenk om jeg også skulle lære meg det. Å fange opp tanker som er fra Gud og høre fra han.

En kortvokst rødhåret dame gikk opp foran klassen og presenterte seg som Donna Jordan. Jeg tenkte hun må være noe helt for seg selv siden hun hører slik fra Gud, men det jeg fort forstod var at hun var helt vanlig som meg og deg. Hun hadde lært å lytte på innsiden og ønsket å formidle denne kunnskapen til oss andre. Det var noe jeg aldri i mitt liv hadde hørt undervisning om.


Å LYTTE

Donna sa å lytte til Gud er som å lytte når du er i skogen, du kan gå der og ikke legge merke til fuglesangen, men når du begynner å lytte etter den så vil du legge merke til at den er der og du blir oppmerksom på at han er der og vil kommunisere med deg.

Hun sa det er naturlig at Gud prater med alle sine barn. Det er Gud som har skapt oss og han ønsker å kommuniserer med oss og ha en relasjon til oss. Jeg undret meg over undervisninga som var blitt fortalt og troen min økte på at dette, kanskje var noe for meg også. Jeg tenkte jeg vil søke dette med hele mitt hjerte.

Jeg fikk en forventning til at Gud var tett med meg og ville åpenbare seg for meg. Jeg bestemt meg for å søke å komme inn i Guds nærhet. Jeg begynte å ta tid i stillhet og tillit til at Gud var med meg og ville noe mer for meg.

Les også: «7 tips til hvordan du kan lære å høre fra Gud»: https://www.kristinlberge.no/blogginnlegg/7-tips-om-hvordan-du-kan-laere-a-lytte-til-guds-stemme


Å FINNE ROEN

Jeg måtte lære meg å roe ned tankene mine og lytte inni meg om det var noe Gud ønsket å formidle til meg. I begynnelsen var ikke så enkelt som det høres ut. For jeg var trøtt, satt der med kaffekoppen i hånda, og prøvde å være stille. Det som skjedde da var at tankene mine flakket fra det ene til det andre. Jeg begynte å tenke over alt som skjedde og jeg tenkte på familien og venner hjemme i Norge. Mens tankene pågikk på denne måten, kunne jeg merke at jeg ble flinkere til å roe ned sinnet mitt for å motta ting som Gud ville vise meg.


HVA SKJER INNI GUDS NÆRHET

Jesus lengter etter å være sammen med deg. Han bryr seg så personlig om hvordan du har det og elsker når du øser ut ditt hjerte til Han. Dersom du bruker tid på å være stille med Jesus, vil han åpenbare seg for deg. Jesus sa dette til disiplene:

«Den som har mine bud og holder fast på dem, han er den som elsker meg. Og den som elsker meg, skal bli elsket av min Far. Og jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham.» Joh 14,21

Jesus er i deg og han vil lære deg å kommunisere med seg selv. Han vil åpne dine øyne og ører for hva han har på hjertet. Jesus er opptatt av hver detalj i livet ditt og han har det beste livet du kan tanke deg. Jesus vil øse ut av sin ånd over deg og du skal være stekt knyttet til Han. Jesus leder deg, han viser hva som er rett vei å gå og hva som er rette valg og ta for livet. Det bygges ett tillitsforhold når du kommer i stillhet og tillit til Jesus og søker han av hele ditt hjerte. Han vil bevare deg og bygge deg opp. Jesus vil beskytte deg fra det onde, hvis du tillater Han. Han kommer til å gjøre deg sterk og hel. Gud lengter etter at du skal forstå hvor personlig Han er. Han vil minne deg på hva som er dine talenter og det Han har lyst at du skal bruke dem til. Jesus vil lære deg hvordan det er å bygge ditt liv på Hans nærhet.


DU ER ETT MED GUD

Du kan lære deg å vite at du er ett med Gud, han er i deg og du i han. Da skal du skal kjenne at Jesus er med deg i alle tingene du gjør. Han har så mye godt Han vil vise deg. Han ser de fellene du kan gå i, og som kan lede deg vekk fra han. Dersom du velger å bruke tid i stillhet til Jesus, vil Han åpenbare ting for deg. Det vil komme til din bevissthet hva han har for deg.

Når du gjør det Jesus viser deg, så vil du se at relasjonen deres blir sterkere. Det er det som viser at du elsker Han og stoler på Han. Du klarer kanskje ikke alltid å stole på Jesus i livet ditt, hvis du opplever at Han er fjern og føler Han er langt unna, men Han er nær hos deg.

Jesus er den som gir deg hvile også når det stormer rundt deg. Jesus beskytter deg fra fienden som kommer med tanker som ødelegger for deg. Når du bruker tid sammen med Jesus, vil Han avsløre dette for deg, så du kan gå i sannheten.

Jesus er veien, sannheten og livet for deg (Joh 14,6). Når du kommer til Han vil han vise deg den veien han har for deg. Han vil vise deg sannheten om seg og om livet ditt. Og han vil gi deg ett liv som er godt, hvor du ikke trenger bekymre deg for noe. Jeg vet det kan være vanskelig å forstå, men Jesus lengter etter at du skal få erfare at det som står i sitt ord er sannhet over ditt liv.


HAN REPARER HJERTET DITT

Når du kommer til Jesus i stillhet og tillit, så begynner han å reparere hjertet ditt. Du har pådratt deg sår gjennom det livet du har levd og han ønsker å komme der hvor sårene er, og han kommer med legedom og frihet. Det er en prosess og du må gi deg selv tid til å bli kjent med Jesus på denne måten. Han er der i det øyeblikket du går inn på ditt rom og lukker døren (Matt 6,6). Og da er det deg han har lyst til å være med og gi innsikt i de gode tingene han har for deg.

Din ånd er hellig og ren og er smeltet sammen med Den hellige ånd. Så når du er med Jesus,  blir du bevist i tankene dine hva som er fra han. For det er der han kommuniserer med deg. Du kan så fort tenke med hodet, men Han vil at du skal hente fram det som ligger i ånden din, det som er det gode og som bringer framgang for deg.

Mitt råd til deg er å sette av litt tid hver dag, hvor du kommer til Jesus. Øs ut det du har på hjertet, og vær stille og tillat han å komme med innsikt i det du står i. Han lengter etter å la deg vite det. Det er ikke alltid det kommer i ord og bilder, men du vil kjenne i ditt hjerte hva som er rett valg, for Jesus er i deg og vil la deg vite det, når du stoler på han og åpner opp ditt hjerte for hans rettledning.


Å BYGGE LIVET I GUDS NÆRHET

Dette som begynte å utvikle seg i det små på Hawaii, er blitt det jeg bygger hele mitt liv på. Jeg går inn til Jesus er stille og lytter og så går jeg ut og lever livet og er lydig i det jeg blir minnet på.

Vi var på Hawaii i 3 år og jeg skrev ned det jeg opplevde Gud sa til meg, og han lærte meg opp i dette med å lytte til han og sa jeg skulle bli god på det og jeg opplever at det er dette jeg skal formidle videre til andre som ønsker det.


Håper du ble interessert i å komme helt inn i Guds nærhet og har lyst å prøve ut i livet ditt. Kanskje du allerede er der at du lytter til Gud, da håper jeg du blir oppmuntrer til å fortsette. Ett veldig godt tips til deg som er kristen, det kristne livet begynner ikke å skje før du begynner å gå på det Guds ord sier. Gud snakker til deg også og vil åpenbare seg selv for deg.

Kjøp gjerne boka her: «Inn i Guds nærhet». Du kan få den signert rett i posten.


Jeg ønsker deg alt det beste💞.


Hvis du vil vite når jeg poster neste innlegg kan du like siden min på facebook eller følge meg på instagram😊.


Kristin