Gud er personlig

Send meg en melding

Du kan ha den relasjonen Jesus hadde med Gud

Gud er personlig og ønsker å vise deg hvor personlig han er. Han vil det aller beste for deg og livet ditt og han vil lede deg til de beste valgene for at du skal ha det godt.


Jesus sa han ville han sende Den hellige ånd, som skulle være med oss hver eneste dag. Det gjør det mulig for oss å ha den samme relasjonen som Jesus hadde det med Gud. Jesus forteller her litt hva vi kan forvente oss:


"Den herligheten du (Gud) har gitt meg (Jesus), har jeg gitt dem (du og meg), for at de skal være ett, slik vi er ett: jeg i dem og du i meg, så de helt og fullt kan være ett…»  Joh.17,22-23


Jesus sa vi skulle bli ett med Gud sånn som han er ett med Gud. Han hadde relasjonen til Gud på innsiden da han gikk på jorden som menneske. Vi har den Hellige ånd tilgjengelig på innsiden og kan kommunisere med Gud slik som Jesus gjorde.


Gud ønsker å være personlig tilstede i ditt liv. Han venter på at du kan bli oppmerksom på han og at han prøver å lede deg i hverdagen.


Vi har en personlige hjelper

Gud er så personlig og så oppriktig interessert i alt du gjør. Jesus tok vekk det som skilte oss fra Gud tidligere. Vi har nå muligheten å komme helt nær. Gud er en del av oss, når vi har sagt ja til Jesus i hjerte.

Les gjerne: I stillhet og tillit skal din styrke være.


Den hellige ånd har alle de gode egenskapene Gud har, god, omtenksom, kjærlig, oppmuntrer, hjelper og vår forsvarer. Han er alltid med deg og vil hjelpe deg. Han vil hjelpe deg til å få det beste livet du kan ha.


Hva betyr det at du er ett med Den hellige ånd?

Din ånd smeltet sammen med Den hellige ånd når du har tatt imot Jesus. Det betyr at han er i deg og kommuniserer med deg og leder deg fra innsiden. Du kan lære hvordan det fungerer og så kan du begynne å teste det ut i livet ditt.

Les gjerne om å lære å lytte til Guds stemme: https://www.kristinlberge.no/blogginnlegg/7-tips-om-hvordan-du-kan-laere-a-lytte-til-guds-stemme


Jeg har vært kristen hele mitt liv, når jeg ba eller søkte Gud i oppveksten så ikke jeg for meg at Gud var personlig eller nær. Da jeg fikk mer kunnskap på hvordan Den hellige ånd er i meg, kunne jeg komme til han med en annen innstilling. Nå tenker jeg at han er der i det sekundet jeg vender tankene mine til han. Jeg er også opptatt av å lytte til hans ledelse på innsiden, han kommuniserer med meg og snakker til meg.


Du kan lære deg å bli ledet av Den hellige ånd, vil du vite hva som er rett valg, du vil vite når du velger noe som ikke er rett. Fred er noe at det som forteller deg når noe er rett (Kol 3,15). Står du overfor ett valg og er usikker på om dette er Gud som vil at du skal gjøre, kjenn etter om du har fred inni deg ved dette valget.


Jeg er veldig glad i stilletid med Jesus. For det var da jeg lærte å være stille jeg skjønte at det finnes ett liv der inne, som er min relasjon til Gud. Denne relasjonen er noe som vokser fram dersom jeg bruker tid med Han. Du læret deg å lytte til Hans ledelse på innsiden min.

Les gjerne: hvordan du kan ha stilletid https://www.kristinlberge.no/blogginnlegg/i-stillhet-og-tillit-skal-din-styrke-vaere


Å lytte

Stilletiden gjorde meg mer og mer trygg på at Den hellige ånd viser meg ting inni meg. Ånden vår gjør oss i stand til å kommunisere med Gud. I vår ånd er Gud personlig tilstede ved Den hellige ånd. Det betyr at du kan finne svar og ledelse inni deg.


Du kan bli ledet til sannheten i deg (Joh 16,13) og det som er veien for deg å gå. Alt blir ikke åpenbart med en gang, men litt og litt. Du må søke det for å finne det.


En dag hadde jeg kjent at jeg skulle gå bort til ei og si unnskyld for måten jeg hadde gjort noe. Selv om denne personen ikke hadde gjort det som var rett. Likevel kjente jeg akkurat som en liten innskytelse på innsiden. Jeg kjente at Den hellige ånd ville jeg skulle si unnskyld for måten jeg hadde håndtert det og jeg gjorde det. Det kan være utfordrende å gjøre det vi bli ledet til, for det stritter noen ganger mot det vi har lyst til. Men når vi gjør det, lærer vi å bli ledet av Gud i de små tingene. Da vi pratet sammen og jeg hadde bedt om unnskyldning, visste jeg at det var Gud som hadde ledet meg til det. Vi kan så fort overhøre den viktigste stemmen av alle, og bare gjøre sånn som vi selv syntes er best. Men Gud vil at vi skal være oppmerksomme på hans ledelse.


Det er når du begynner å gå på disse små innskytelsene at du i ettertid kan se at det var Gud som ledet deg. Kjenner du kanskje når du blir stille at du burde si unnskyld til noen? Eller kanskje du tenker mye på noen, at du kjenner du skal ringe til de? Det er mange ganger Gud som leder deg på denne måten.  Kanskje du kjenner at du skal gi noe til noen. Eller kanskje du skal si noe oppmuntrende til noen. Om du skulle finne ut at det ikke var Gud i ettertid, har du ikke tapt noen ting ved å være god mot noen, ikke sant?


Den hellige ånd leder deg

Hvis du er oppmerksom på at Den hellige ånd er i deg og vil lede deg. Og hvis du er villig til å ydmyke deg og være lydig i de små tingene, da vil du kjenne at livet blir utrolig spennende og Gud kan lede deg i enda større ting.


Det er sånn du begynner å leve nær Gud. De gode fruktene som: glede, fred, tålmodighet, godhet, kjærlighet og selvdisiplin, vokser fram i deg. De kommer av å være med Gud og gjøre det han sier. Jesus sa mange ganger at vi bør gjøre det bibelen sier, ikke bare høre det.


«..Den Hellige Ånd, som Faderen skal sende i mitt navn, han skal lære dere alle ting, og minne dere om alt det som jeg har sagt dere.» Joh 14,26


Gud lytter, forstår og Han kommuniserer med deg. Han ønsker å være din personlige hjelper, venn, i oppturer og nedturer. Det er så naturlig og det er meningen at vi skal være ledet. Det er ikke å vanskelig som vi av og til tror. Han er med deg, snakker til deg og gjør bevisstheten din klar over ting han ønsker du skal vite.


"Og den som elsker meg, skal min Far elske. Ja, også jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham." Joh. 14:21


Jesus kommuniserte med sin Far da han levde på jorda og gjorde det han ble lede til. Det samme har Jesus gjort tilgjengelig for oss.


Håper du fikk noe du kan ta med deg inn i hverdagen din, skriv gjerne en kommentar 😃..

Del gjerne med venner💛.


Følg meg gjerne på instagram eller like siden min på facebook (Kristin L Berge), da vil du få oppdatering på nye innlegg som kommer.


Ha en nydelig dag💞.

K