I stillhet og tillit skal din styrke være

Send meg en melding

I dette innlegg vil jeg beskrive noe av det som skjer når du holder deg nær til Jesus. Syntes du noen ganger det kan være utfordrende å ta deg tid til Jesus. Her en noen tips til hvordan og hvorfor du bær holde deg nær til Han.

Du vil finne ro og styrke

Når du tar deg tid i løpet av dagen til å rette blikket på Jesus og er stille sammen med Han, vil du finne roen og styrken du trenger.

«Men du, når du ber, gå da hjem til deg selv og lukk døren til rommet ditt. Der skal du be til Gud din Far som er i det skjulte. Når du lar din bønn være mellom deg og Gud, vil Han som ser i det skjulte, lønne deg åpenlyst.» Matt 6,6

Når du kommer til Gud og retter fokus på han, vil han lønne deg for det. Det er ett løfte Han har gitt. Når du søker Gud vil Han gi deg innsikt og visdom, og vil lede deg og vise deg den veien du skal gå.

Han gir deg drømmer og lengsler inni deg

Ingenting kan da stoppe det Gud har tenkt for ditt liv. Han gir deg drømmer og lengsler ned i hjertet ditt. Han åpenbarer det som kommer til å skje (Joh 16,13). Da vil hans tanker for deg vise seg mer og mer og du kan gå inn i det Gud har gjort ferdig for deg. Du trenger ikke streve i deg selv. Gud er med deg og viser deg. Det han har lovet, det kommer til å skje. (Jes 55,8-10)

Du kan legge fra deg bekymringene

Alle bekymringer som dukker opp, kan du legge over på Gud (1.Peter 5,7). Når du er stresset vil han gi deg hvile. Stress er ett tegn på at du ikke stoler fullstendig på Gud. Når du bruker tid med Han, kan du hvile selv om du har mye å gjøre.

Livet bringer alltid med seg nye og noen ganger skremmende ting. Du kan bli redd for å trø feil. Gud kommer til å lønne deg stort for tilliten du viser ved å komme til Han. Akkurat som Gud var meg Josjafat (2. Krøn 20.2-4). Fiendene kom og ville ødelegge Josjafat og folket hans. Han ble redd, men valgte å gå til Gud for å få rettledning på hva han skulle gjøre. Han fikk en enkel instruksjon på å gå opp på en topp neste dag og at Gud ville kjempe for han. Da han gjorde som Gud hadde sagt begynte fiendene å ødelegge hverandre og seieren ble hans fordi Han stolte på Gud og gikk på de enkle instruksene han fikk (2. Krøn 20, 15-30). Når du bruker tid med Gud er du på den tryggeste plassen. Han setter deg i stand til det du skal utrette. Han kommer til å gi deg det ditt hjerte lengter etter. Så mange kristen tror på Gud, men de inviterer han ikke helt inn i sin nærhet. Men Gud sier:

«Hold deg nær til meg, så vil jeg holde meg nær til dere.» Jak 4,8

Det er du som bestemmer hvor nær Gud skal være.

Han viser sine veier og sine tanker for deg

Når du klarer og stole mer på Gud, kan du utrette alt Han har tenkt for deg. Guds veier er ikke våres veier og Hans tanker er ikke våres tanker (Jes 55,8), derfor bør du ta tid til å være stille for å finne den veien Han har for deg. Jesus har gjort det mulig for deg å komme helt nær til sitt hjerte.

Du får styrke og fred midt i stormer

Når du bruker stilletid med Jesus, kan det storme rundt deg og du vil kjenne styrke og fred midt i det du går igjennom. Den største grunnen til at folk ikke kommer helt nær, er at de ikke har forstått hvor god Jesus er og at Han vil det beste for deres liv. Jesus er liv og Han ønsker å gi det i overflod til deg, hvis du åpner opp og tar imot det.

Du er på rett plass til rett tid

Når du begynner å søke Gud på denne måten, vil du kjenne at Han er der. Du vil bli ledet ett skritt av ganga. Du vil vite hva som er rett valg og det rette valget vil gi deg fred.

Gud ønsker å lege dine indre sår

Noe annet som skjer hvis du bruker tid med Jesus, er at du får glede og fred. Jesus kan også være din størst oppmuntrer og trøster. Han kan omslutte deg på en måte ingen mennesker kan. For Han kjenner deg helt fra du ble dannet i din mors mage. Selv om du har hatt det vanskelig og tøft så er han der, så begynner dere derfra. Gud vet alt du har vært gjennom og vil komme med sin helbredelse i sår som har oppstått. Når du bruker tid med han, bryter han lenker som har holdt deg tilbake. Han kommer med frihet.

Han ser de sårene som er blitt påført deg, ingenting er så stort at Jesus ikke kan komme med sin helbredelse. Han kan lege det som har vært det vondeste som har skjedd i ditt liv, men det krever at du åpner opp for Han og blir kjent med Han og lar Han komme til på de mørkeste og vondeste sårene. Ikke for å rippe opp i det vonde men for at du skal klare å slippe taket på det, og for at det ikke skal ha taket på deg lenger.

Gud vil gi deg en god framtid

Gud har en god framtid for deg, Han lengter etter å vise alt det gode Han har for deg. Du er Hans barn som han ønsker å beskytte med sitt liv. Jesus kan passe på deg, dersom du tillater han å gjøre det. Hvis du bare hadde vist at litt tid med Han hver dag vil lede deg inn i det gode livet Han har for deg.

"For jeg vet de tanker jeg tenker om dere, sier Herren. Det er fredstanker og ikke tanker til ulykke. Jeg vil gi dere fremtid og håp."Jeremia 29,11

Hvordan gjør du det?

Vær oppmerksom på Jesus i tankene, ta han med i livet ditt, så kan han komme med det gode livet, som Han døde for at du skulle ha. Gud kan ikke gjøre noe uten at det er i sin kjærlighet til deg. Når han leder deg, så er det ikke for å stresse deg eller utfordre deg på noe du ikke skal få til. Nei, du kommer til å klare alt, fordi Han er med deg med sin mektige hånd.

Når du føler at det tar lang tid, så er det fordi Gud ser den beste tiden for alt, han vet dagen og tiden ting skal bryte igjennom og du skal bare få lov til å konsentrere deg om de små stegene der han kan  lede deg og han skal ta seg av det store, som du selv ikke klarer.

Når Gud sier noe, da blir det sånn og det overnaturlige blir helt naturlig for deg. Men du må komme til Gud i stillhet og tillit, og der vil du finne din styrke. Gud utretter store ting rundt i verden og det vil Han også gjøre gjennom deg og hvis du tillater han.

Håper dette oppmuntret deg til å komme til Jesus i tillit til at Han er helt nær til den som søker Han.

Visste du at jeg underviser i dette temaet:

Bli gjerne med i facebookgruppa Stepp Opp og få med deg gratis webinarer her.

Ønsker du å bli med på kurs i det å lytte til Guds stemme, les mer om kurset her.

Ha en fantastisk dag og del gjerne med noen som vil ha glede av dette.