6 ting som kan hindre deg å høre fra Gud

Send meg en melding


For noen år siden var vi på Hawaii med familien og gikk på bibelskole der (DTS). Jeg lærte meg hvordan det er mulig for alle kristen å lytte til Guds stemme. Jeg tenkte det vil jeg lære og jeg begynte å søke det. Mens jeg tok steg i forhold til å lære dette, så jeg at det fungerte. Det var for meg også. Jeg begynte å skrive ned det jeg erfarte. Jeg skrev ned hva jeg gjorde, hva som hindret meg å høre noe og hva som fungerte. Dette er noe jeg elsker å undervise og skrive om, jeg vil så gjerne gi vider til andre de jeg kan om dette.

Jeg vet at det forandret meg så mye og var nøkkelen til å få min relasjon til Jesus til å fungere på ett personlig plan. Jeg ønsker å dele med deg det jeg har lært gjennom mange år. Jeg vet at hvis du vil kan du også vokse på dette område. I dag skal jeg si noe om hva som kan hindre deg i å høre fra Gud. Det er nokså interessant, og hvis du ser på de områdene kan du kanskje gjøre noe med de sånn at du åpner opp mer for det Gud prøver å legge ned i ditt hjerte.


1. Lytter du bare etter det du vil høre?

Ønsker du å høre det Gud prøver å veilede deg til eller tenker du bare at du har rett i alt det du tenker? Mange kommer med den innstillingen som når de ber enn bønn at de vil ha det akkurat på sin måte. Men Gud ønsker at du åpner hjertet for korreksjon og innsikt i ting. Vi kan faktisk ha begrenset måte å tenke og det kan hindre Gud å komme til på det område. For eksempel dersom du har bestemt deg for å ikke tro på deg selv på ett område, da kan ikke Gud klare å guide deg inn på det område selv om det var riktig for deg. Den første gangen jeg opplevde at Gud sa til meg at jeg skulle skrive bok, hadde jeg ikke tro på meg selv på det område og hadde masse menneskefrykt. Selv om jeg på den tiden skrev ned alt jeg tenkte var fra Gud, så lot jeg være å skrive ned det, iallfall med en gang for det var for vill tanke for meg. Jeg hadde ikke åpnet opp muligheten for at han kunne legge noe sånn ned i meg.

"...ta ydmykt imot det ordet som er plantet i dere." Jakob 1.21

2. Løgn du har gjort til sannheter i ditt liv, kan være med på å hindre deg å lytte

Gud ønsker å avsløre løgn du har trodd på. Dersom du tror at alt du tenker er rett og ikke åpner opp for korreksjon, så vil du ikke legge merke til at noen ganger har du trodd på løgn. Jeg trodde på en løgn over mitt liv om at jeg ikke måtte tro at jeg var noe eller at kom til å bli noe. Disse tankene var spilt av så mange ganger i hode mitt at jeg til slutt trodde på dem. Det var blitt en sannhet for meg. Jeg var kritisk til andre fordi jeg ikke likte meg selv. Da jeg begynte å slippe Gud mer og mer til i hjertet mitt, så jeg at bilde jeg hadde av meg selv ikke stemte med hvordan Han så på meg. Jeg kunne gradvis ta vekk litt og litt av de løgnene, samtidig som jeg erstattet det med sannhetene han hadde for meg. Han så meg som verdifull og det gjør han med deg også. Han har skapt oss og er fornøyd med det han har skapt.

"Herren taler fortrolig med dem som frykter ham." Salmene 25.14

3. Hvordan du ser på Gud kan hindre deg å lytte til Han.

Du må kjenne Guds karakter for å vite at Han prater og du må stole på at han prater til alle sine barn. Når du vet at Han er god og at Han vil deg godt og at Han snakker til deg, kan du komme til Han i fortrolighet. Men dersom du tror Gud er streng og kommer med pekefingeren, da tiltrekkes du ikke av å komme nær til Han eller høre fra Han.

Hvis du er redd for hva Han vil si, på grunn av at du ikke vet hvor god han er, kan det hindre deg i å ville lytte til Han. Kanskje du er redd for han skal trykke deg ned, slik som ander folk har gjort med deg. Da vil du prøve å beskytte deg selv og du ønsker ikke å åpne opp hjertet helt for noen du ikke har fullt tillit til. Og det er jo helt forståelig. Da vil jeg råde deg til å finne bibelvers på hva som gjenkjenner Gud og hvordan han ser på deg. For Gud er du ønsket, elsket og du er hans øyensten.

Det jeg prøver å si deg er at du trenger ikke være redd for hva Gud kommer til å si deg. For selv om Han sier ting som du ikke viste om enda eller overbeviser deg om noe, så er det ut av sin kjærlighet til deg og Han vil lede deg inn på sin vei, slik at du skal få ett bedre liv.  Kanskje er du som jeg var, redd for hva han kommer til å si til deg. Da må du bli kjent med karakteren til Gud først, han er god og kan ikke gjøre noe uten i sin kjærlighet til deg.

Du må tro at han prater til deg og han ønsker å lede deg til det beste livet du kan ha. En annen ting som mange tror er at han er sint på de eller vil trykke de ned for hvordan det har gått i livet og DET ER LØGN MIN VENN. Da har du latt deg lure og trodd på noe som ikke er sant. Da må ditt hjerte være villig til å åpne seg for korreksjoner, så du kan kjenne sannheten. Sannheten er at han vil lede deg til ett bedre liv, så du kan ha det godt.


4. Du ønsker ikke korreksjon

Av og til kan du være så misfornøyd med deg selv at du ikke hører når han sier hvor bra du er. Noen ganger når du setter deg ned for å lytte, hører du ikke noe fordi du vil bare høre det du vil og er ikke åpen for det han ønsker å si deg.

Han kommer ikke til å si deg noe som du innerst i ditt hjerte ikke vil. For når han har en vei du skal gå, så har han også designet deg for den veien og lagt ned i deg talenter til å gjøre det han ber deg om og du har en lengsel lagt ned i deg til å se det bli oppfylt.

Du er kanskje ikke villig til å høre nei, det er noe som jeg tror ligger naturlig i oss mennesker. Når du får ett nei av Gud, så er det TIL DITT BESTE for deg. Dersom du har en kjæreste og vil være sammen med han/henne. Så kjenner du det innerst inne at han er ikke den rette. Da vil du ikke høre fra Gud, for du er ikke interessert i å få nei. Vi må lære oss å få det svare som er rett, for han er VEIEN, SANNHETEN OG LIVET. Og det du kjenner han leder deg til, kan du stole på at er det beste for deg.


5. Du kan sette Gud i en boks på hva han komme til å si til deg.

Vi kan ikke alltid høre han for vi har laget oss en formening om hvordan han skal snakke og hva han skal si.

Kanskje har du trodd på løgn som at noe du har erfart i livet har ført til at alt håp er ute, kanskje en skilsmisse, noe annet du har gjort eller ikke gjort så føler du alt håp ute. Da min venn, det er akkurat da du skal komme til Jesus og legge ditt hjerte i hans hender og la han bevare deg. Han kan gjenopprette alt som er gått galt, for det er det han er ekspert på. Han vil lede deg og vise deg hvordan du kan ha det beste livet som du over hode klarer å forestille deg. Men du må slippe han til, med sin sannhet.

Det er en reise som aldri tar slutt, som blir bedre og bedre etterhvert som du går. Jeg begynte å lytte aktivt etter Guds visdom og innsikt for mange år siden nå og ikke viste jeg at det var sånn det fungerte. Han er så personlig og bryr seg om alle detaljene i livet vårt.

Stilletid med Jesu

Han begynte å legge ting ned i meg. Jeg kunne bli kjent med Gud som person og hvordan han er ment til å fungerer inn i mitt liv. Dette lengter han etter med deg også. Dette er blitt en lengsel i meg som driver meg til å skrive, tale og undervise om dette. For jeg brenner etter at du skal få det livet det går an å ha med Jesus. Og hvis du har det på samme måte som meg, så kan vi glede oss sammen og vi kan lengte etter enda mer sammen. For med Jesus er det alltid enda mer.

Jeg kommer til å ha ett kurs om dette i Mai 2021, dersom du ønsker å få med deg dette (gratis), kan du sette deg på e-mailisten nedest på bloggsiden. Da vil jeg oppdatere deg når vi næremer oss og du vil få nettkurset rett på mailen og kan ta det når det passer deg.


6. Å ikke ta deg tid til å lytte

Den siste tingen som jeg må nevne som jeg tror er en viktig årsak til at vi ikke hører fra Gud, er at vi ikke tar oss tid til å lytte. Du tar deg gjerne tid til å gjøre kristne aktiviteter, går på møte, hører på lovsang og leser i bibelen. Men tar du deg tid til å roe ned tankene og la han lede deg inn i livet akkurat der du er nå?

Mitt råd til deg er ta deg tid til å sitte noen minutter med han hver dag, lytt uten å gjøre noe annet. Han er der i deg og kommuniserer med deg hvis du søker det. Jeg vet at det trengs øvelse for å komme inn i det. Vit at han er der i det øyeblikket du tenker på han og leder deg. Spør han og vent på at han viser deg noe. Hvis du gjør dette vil du etterhvert fange opp den svake hviskende stemmen som vi så lett overhører. Han vil lede deg til det beste livet du kan ha.

Så kan det være du ikke har oppfattet hva som er Gud enda, men det kommer, bare ikke gi deg. Vit han vil guide deg gjennom livet. Han vil oppmuntre deg og si gode ting til deg. Han ønsker at du skal ha ett liv i overflod, det var derfor han døde for deg.

Del med andre som du tror kunne like denne bloggen og lik gjerne siden på Facebook eller Instagram, så du får beskjed når det kommer ett nytt innlegg. Dersom du ønsker å ha ett eksempler av boka "Inn i GUds nærhet", hvor jeg beskriver mer detaljer om hvordan det er å lytte til Gud og hvordan gjøre det praktisk.  Boka: Inn i Guds nærhet"


Ha en veldig god dag.