Dine største utfordringer kan bli til dine største velsignelser

Send meg en melding

Utfordringer kan bringe fram noe surt og bittert

Det er når du er mitt i prøvelser og kriser, du bør tenke over hva du tenker. Det er når du møter motstand fra andre mennesker eller omstendighetene dine at du ser hva som egentlig bor inni deg. Av og til kan livet føre med seg så store utfordringer at vi kjenner at noe bittert og surt kommer fram på innsiden. Det er akkurat da vi ikke skal skylde på omstendighetene eller de menneskene som er rundt oss, men ta en grundig titt på hva som er i oss.


Det er når du velger tilgivelse, velger å velsigne de som behandler deg dårlig og velger å ikke bli sint på Gud når livet er urettferdig. Da skjer det noe på innsiden, en forvandling som vil føre til velsignelser for deg.


Det er når du velger å fornye tankegangen din til det som er rett, og kaster ut de tankene som du ikke skal ha i deg, at du vil se at de største utfordringene kan bli til de største velsignelser. Det er ikke mot mennesker eller omstendighetene vi skal reagere, men hvordan vi tenker når vi opplever fæle ting. (Les gjerne 2. Kor 10,5)


Hvordan bør du kjempe dine kamper?

Når du velger å stå i det og velger rett når det er vanskelig, at du vil se en fantastisk utvikling inni deg. Det sure og bitre kan bli byttet ut med glede og fred. Da begynner du å kjempe dine kamper sånn som det står i bibelen at du skal gjøre. (Dette finner du i Ef 6, 12)


Jeg har vært gjennom tøffe ting, som jeg trodde skulle være med å trykke meg helt ned. Jeg måtte tvinge meg selv til å velge å tenke rett, og be Gud hjelpe meg å klare det. Han hjalp meg dag etter dag å bevare mine tanker og minne meg på de tankene jeg må gjøre noe med og han hjalp meg å erstatte det med det gode og riktige tanker. Da har jeg sett at de største utfordringene jeg har hatt, er de som har blitt mine største velsignelser.


Når du er midt i noe utfordrende, vil du se at du er blitt testet på det som bor i deg. Dersom du mater de riktige tankene og ikke de du ikke burde ha. Kommer du til å vinne en slik kamp. For det er i tankene vi må ta opp kampen for å mota de velsignelsene du har rett på.

Ta deg tid til å reflekter over hva du tenker.


Når du opplever at du får en sykdom som du bare ikke forstår at du skulle få. Hvordan velger du å reagere, blir du sint på Gud og vender deg bort ifra han. Eller velger du å stole på at han er med deg gjennom alt og at han er god selv om du opplever vonde ting?


Jeg tror det er en vanvittig kraft vi har i oss, når vi møter det som kommer vår vei på en måte som gjør at vi kan komme gjennom det på den beste mulig. Jesus sa aldri vi skulle få ett liv uten utfordringer, men han har lovet å være med oss gjennom alt.


Har du tilgitt noen som ikke fortjener det?

Når du opplever nederlag og svik fra mennesker rundt deg, bør du stoppe opp og tenke igjennom hva som skjer inni tankene dine. Det kan være fryktelig vanskelig å tilgi og du kan tenke denne personen fortjener ikke å bli tilgitt. Men bibelen sier at vi skal tilgi for selv å bli tilgitt. Når du velger det som er rett, selv når det er så vanskelig og urettferdig, vil du se en positiv endring skje inni deg. Det å velge å gå i riktig retning i tankene, vil hjelpe deg til å klare det.


Det å tilgi en person vil ikke si at det var greit det de gjorde, vi kan tenke at de ikke fortjener det. Men det er for din egen del du bør gjøre det. Når du ikke tilgir, er det som om denne personen har et kvelertak på deg, som ikke slipper taket før du klarer å tilgi det gale. De kjenner ikke noe på det vonde du kjenner, selv om du tenker vonde tanker om de, ikke sant?  Men i det øyeblikket du velger å tilgi det vonde som er skjedd, slipper det taket på deg. Du må kanskje jobbe for å få det til, for det vil stritte imot inni deg. Men etterhvert når du ser at du velger å stå i det og tilgi det vonde, da kommer friheten inn i livet ditt og du kjenner på frihet.


Bitterhet vil ødelegge livet ditt

Når vi blir såret og trykket på, ønsker tankene å gruble på det som er skjedd. Sår, svik og dårlig behandling fører til at det kan bli rot på disse tankene slik at utilgivelse utvikler seg til bitterhet. Bitterhet er en ting vi må passe på at ikke bli endel av oss. Den eneste veien å klare å komme ut av bitterhet, er å tilgi det gale som er skjedd. Det er fortsatt galt det som er skjedd, men du setter det selv fri. Da har det som holder deg nede og som produserer vonde tanker muligheten til å slippe taket på deg. Det er for din egen del sånn at du skal ha det godt inni deg.


Når du gjør de anbefalingene som bibelen forteller oss og gjør det Guds ord sier, bygger du livet ditt på fjellgrunn så du tåler stormene som kommer. Se på dette som Jesus sier om oss dersom vi hører og gjør det han anbefaler:


«Han ligner et menneske som skulle bygge et hus, og som gravde dypt og la grunnmuren på fjell. Da flommen kom, brøt elven mot huset, men kunne ikke rokke det, for det var godt bygd. Men den som hører og ikke gjør etter det, ligner et menneske som bygde huset på bakken, uten grunnmur. Da elven brøt mot huset, falt det sammen med en gang og ble fullstendig ødelagt.» Luk 6, 46-49.


Det er når du velger det som er rett, selv om du opplever det som er vanskelig og tøft at du skviser ut det som er surt og bittert i livet ditt. Begynn å velge å kjempe for det som er godt.


«.. dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt.» Ef 6, 13

Les også gjerne om hvordan du kan bevare hjertet: https://www.kristinlberge.no/blogginnlegg/bevar-hjertet-framfor-alt-du-bevarer


Fra utfordring til velsignelse

Jeg gikk selv gjennom noe så utfordrende og tøft ett par år tilbake, jeg tenkte at dette kommer jeg ikke til å klare. Jeg hadde lyst til å gi opp. Men Gud sa til meg at jeg skulle klare det, jeg skulle velge det som var rett når det var tøft. Jeg måtte velge det og handle på det i lang tid. I denne tiden lærte Gud meg utrolig mye om hva som bor i meg og hvor personlig interessert Gud er i å jobbe med min karakter og la meg lykkes.


Jeg skrev ned utallige sider med det jeg opplevde i omstendighetene og hvordan Gud jobbet med meg på innsiden. Gud viste meg hvordan vi skal kjempe slike kamper i livet og at det er ikke mot mennesker vi skal kjempe men mot det onde. Det er i tankene vi må ta denne kampen.  Dette førte til at jeg studerte bibelen på disse områdene. Og jeg skrev ned alt det Gud viste meg gjennom denne prosessen. Dette er blitt til en bok som etterhvert kommer ut i butikkene 🙌 . «Kampen foregår i tankene.» Dette er ett utrolig spennende tema, som vil hjelpe deg til å forstå hvordan du skal ta kampene som kommer i livet ditt.


Det jeg opplevde som en tid med vanvittig store utfordringen har nå blitt til stor velsignelse og gjennombrudd inn i livet mitt. Fordi jeg valgte å gjøre det Gud anbefalte meg inn i situasjonene. Det gjør at vi står støtt uansett hva som måtte komme vår vei.


Håper du fikk noe ut av dette. Jeg lover deg, du vil kjenne at velsignelsene kommer din vei, hvis du prøver dette ut.


Del gjerne med venner.

Dersom du vil få med meg neste gang jeg poster noe her, så kan du like siden min på facebook: Kristin L. Berge eller følge meg på instagram.


Ha en velsignet dag💞.

K