Fra usikker til trygg på meg selv

Send meg en melding

Jeg ønsker å dele med deg noen tanker som jeg har hatt med meg siden jeg var liten, som har endret seg helt nå. Jeg har gått fra å være usikker, introvert og lavt selvbilde til å ha tro på meg selv, fornøyd med meg selv og liker å være ekstrovert i møte med fremmede (det var så vanskelig tidligere).

OPPLEVELSER FRA OPPVEKSTEN KAN PÅVIRKE USIKKERHETEN VI HAR

Jeg var en liten jente med mange tanker og fikk ofte ikke svar på spørsmålene jeg hadde. Jeg opplevde mange ganger negative reaksjoner når jeg var helt meg selv. Dette tolket jeg som at noe er galt med meg. Dette gjorde at jeg skjerpet meg, jeg måtte tilpasse meg omgivelsene. Når jeg ser tilbake hadde jeg ett enormt behov for å uttrykke meg og ønsket å bli sett for den jeg var. Jeg opplevde at jeg måtte tilpasse meg omgivelsene jeg var i. Mitt dypeste behov var at noen skulle forstå mine tanker og følelser.

Jeg var denne lille jenta som hadde så mange tanker. Jeg observerte omgivelsene mine. I den tiden var det vanlig å ikke snakke om følelser eller bli møtt på de følelsene og opplevelsene vi hadde. Smerten skulle vi ikke snakke om. 

GUD KAN SNU ALT TIL DET GODE

Når jeg kommer inn i ett rom begynner jeg å observere, jeg legger merke til hvordan folkene har det. Jeg må vite at alt er greit, at ikke noe uventet plutselig kommer mot meg. Som barn var alltid beredt for at noe vondt skulle skje, at noen kom mot meg med noen vonde ord eller behandlet meg dårlig. Nå har jeg lært at det går an å ta imot kritikk uten å bli knust, eller krenket på innsiden. Nå her jeg ro inni meg og en fred og en som hjelper meg å takle hva enn som måtte komme. En som har hjulpet meg å bygge livet mitt på fjell så jeg tåler en storm. For stormene i livet kommer og da må vi være utrustet til å tåle det som komme.

Som liten var jeg minst og hadde to eldre søstre. Jeg hadde en god mamma og pappa. Jeg var stille og sjenert, syntes det var forferdelig når vi skulle til plasser der jeg ikke kjente noen, måtte bli kjent med nye. Jeg tenkte allerede som barn, "hva er galt med meg?" mine søstre løper ut å blir kjent og venner med nye med en gang. Mens jeg har en indre brems og usikkerhet som vokste fram. Usikkerheten som forteller meg at jeg ikke er god nok, jeg må ikke tro at noen vil leke med meg

KAN FÅ LEGEDOM I INDRE SÅR

Jeg var grunnleggende veldig positiv, glad og sprudlete. Jeg kunne få tilsnakk for at jeg laget for mye bråk, eller tok for mye plass. Jeg merket at folk ble irritert når jeg var så positiv og glad. Jeg forstod at noen ikke ville jeg skulle være det. Jeg stoppet å le høyt, for heller ikke den var ikke godtatt. Latteren kom ikke tilbake før jeg var godt voksen og fikk legedom inni meg. For jeg hadde sår med meg, sår i følelsene som ikke ble møtt slik jeg trengte. 

SOM 20-ÅRING OPPLEVDE Å VÆRE PÅ MITT LAVESTE

Jeg lengtet etter å bli sett for den jeg var, hørt og lengtet etter å bli forstått. Isteden fikk jeg beskjed om reglene jeg måtte følge og følelser jeg ikke måtte ha. Jeg måtte glatte over ting. Jeg ble ekspert på å ta hensyn til alle andre. Det ente med at jeg mange ganger gråt alene. 

SoM 20-åring følte meg meg veldig ulykkelig. Jeg elsket ikke meg selv og så ikke verdien i meg selv. Jeg var så usikker på hva jeg skulle føle og mene. Jeg trodde ikke folk kom til å like meg, JEG TRODDE IKKE JEG VAR GOD NOK. 

JESUS MØTER MEG PÅ MITT LAVESTE

Det jeg ikke visste da var at jeg ikke var alene. Jesus har vært med meg hele tiden, men jeg viste ikke hvordan jeg skulle forholde meg til han. Det tok meg 33 år å bli personlig kjent med han. Det jeg opplevde var at han er personlig og møter meg der jeg er. Jeg får lov til å uttrykke alle mine følelser. Jeg lærte å lytte til hans milde stemme. Han visste alt jeg har vært gjennom og hvordan jeg har hatt det og HAN ØNSKET Å HJELPE MEG TIL FRIHET INNI MEG.

Det tok meg noen år å bli helt åpen og helt fortrolig med Jesus i livet mitt. Tro han for den han virkelig er. Jeg merket noe med han som jeg ikke hadde sett før. Han var den første som så hele meg og sa det var godt. Han så alle feilene, manglene mine og dømte meg ikke for det. Han ville bare at vi skulle være venner. Jeg var så sjokkert over at det gikk an å ha en slik relasjon til Jesus. Så fant jeg ut i Bibelen at det er en slik relasjon han ønsker med oss.

Vi lever livet framover og lærer av å se tilbake. Når jeg ser tilbake, ser jeg at Jesus lot meg føle, de vonde følelsene og de gode følelsene. Han har oppmuntret meg til å føle. Når jeg har kjente på smerte og sår, har han kommet med legedom der jeg trengte det. For noen av følelsene mine hadde fått åpne sår, på grunn av  mennesker som trykker ned og ikke ville meg godt. Dette gjorde meg ekstremt usikker. 

Jeg begynte å bruke stilletid, der jeg kunne komme å bare være meg selv. Si hvordan jeg hadde det og fikk gode råd om hva jeg burde fokusere på videre. Noen ganger gikk vi tilbake og han gav meg legedom ned i følelser som var som åpne sår. Som gjorde at det var vondt å leve i nåtid. Alt dette visste Jesus. Han har god tid når han går med oss og når han setter oss i frihet så er vi virkelig fri.

TING BEGYNTE Å SNU SEG TIL DET POSITIVE

Jeg har levd nær til Jesus lenge nå. Det var når jeg begynte å lytte til han og bli guidet av han, at ting begynte å endre seg til det positive i livet mitt. Han minnet meg på tanker som ikke var gode som jeg måtte kvitte meg med og erstatte de med sannheten. Mange av disse tankene jeg hadde var løgn jeg hadde trodd på om meg selv. Jeg trodde at jeg ikke var god nok. Ikke var elsket, eller verdifull. Jeg var plaget med mange av disse tankene på grunn av opplevelser jeg hadde når jeg vokste opp. Jeg hadde mange ganger ikke fått lov til å være meg selv eller uttrykke meg selv. 

Jesus var så tålmodig med meg. Jeg kjente glede og fred som følge av å være med han og gjøre etter hans råd. For snart to år siden, når jeg var stille innfor Jesus,  sa han «Hvis du skal inn i alt jeg har for deg, så må du få mer selvtillit.» Jeg hadde vokst masse i mitt voksne liv og på mange om råder var jeg trygg på meg selv, men jeg visste han hadde rett. Jeg hadde ikke selvtillit, bare en kommentar kunne få det til å krympe inni meg og gjøre at jeg stoppet med det jeg holdt på med. Jeg hadde jo utviklet denne varheten for hva folk syntes og mener om meg og var vant med å ligge lavt for ikke å være til bry for noen og ikke plage noen. 

Gjennom årene har det vokst fram ett kall i meg, som jeg har kjent på siden jeg var liten, men da turde jeg ikke drømme, slike tanker ble feid fort vekk. Jesus begynte å undervise meg om hvordan jeg skulle få selvtillit. Jeg måtte lese om de rådene jeg fikk og studerte i bibelen for å se på liknende ting der. Jeg skjønte at det er slik Gud har vært gjennom hele historien. David var ikke regnet med blant søskenene en gang, hvordan skulle den unge gutten gå fra å være gjeter til den største kongen Israel hadde hatt? Eller Josva, hvor Gud måtte si til han så mange ganger at han ikke trengte å være redd for «Jeg er med deg.» Mange som ikke følte seg kvalifiserte i bibelen. 

Jeg begynte å få nøkler til hvordan vi skulle gå fra usikkerhet til tro på oss selv. Jeg visste også at dette var noe jeg skulle gi til andre, for at de skulle få glede av dette. For under en uke siden kom boka «Styrk din selvtillit». Den kommer til å hjelpe mange mennesker, for jeg har levd ut det som står det og jeg vet at det funker. Med tanke på den bakgrunnen min og min usikkerhet som holdt meg tilbake lenge, så er det ett enormt sprang å skulle føle seg trygg nok til å skrive en bok som dette. Jeg har fått piler fra fienden som sier «Må du ikke tro at du er noe.» Forrige uke postet jeg bilde av meg med boka i hånda. Og fikk mange gode tilbakemeldinger. I innboksen min fikk jeg en kommentar fra en kristen som sikkert føler hun måtte si dette til meg. Hun sa «Jeg liker ikke ordlyden at Kristin har skrevet en bok som kan forandre deg.» Det er alltid mennesker som skal si hva de mener og gjerne ikke det som er positivt. Av og til kan velmenende råd holde oss tilbake og gjøre oss usikre. Jeg er så glad for at jeg står på fjell nå, for uansett hva som måtte komme mot meg, så har jeg en som heier på meg og til og med hjelper meg å takle motstand. Slike kommentarer er det som tidligere holdt meg tilbake. Jeg er er ikke født med selvtillit, selv om jeg har masse selvtillit nå. Min selvtillit er ikke på grunn av hvem jeg er, eller hvor flink jeg er, menDet på grunn av ett verk Jesus har gjort i meg 🙌. Det er han som sier han han brukt for meg, da går jeg. 

Jeg skjønner hva Jesus mente med at hvis jeg skal inn i alt jeg skal så må jeg ha mer selvtillit. Jeg kjenner meg mer sterk og fri enn jeg noen gang har gjort. Jeg elsker når Jesus er med i denne forvandlingen, for da blir det på ordentlig, ikke bare fasade. For han har skapt meg som jeg er og han vil sette meg i fullstendig frihet til å være meg selv. Jeg har oppdaget at når jeg følger hans råd, så blir jeg fri. Jeg blir fri fra hva andre måtte tenke. Jeg blir fri til å være så positiv og sprudlende jeg bare vil.

Denne tryggheten på deg selv, ønsker jeg av hele mitt hjerte at du skal få taket på. Jesus ser deg og elsker deg og han er så fornøyd.

Hvis du ikke har kjøpt boka, så anbefaler jeg på det sterkeste å få tak i en. Kjøp den også i gave til folk. Jeg tror den kan være med å forandre deg. Jeg har også skrudd ned prisen på porto så mye jeg kan. Så da kan du få den rett i posten for 349,-. Les mer om boka eller kjøp boka her.


Ha en god uke videre.