Hva tenker du om det selv og andre?

Send meg en melding
LIKER DU DEG SELV?

Jesus sier at vi skal elske oss selv, men gjør vi det? Da jeg vokste opp og tidlig voksen alder greide jeg ikke å elske meg selv. Jeg klarte ikke å elske andre fordi jeg ikke klarte å elske meg selv. Det var så mye ved meg selv jeg ikke likte og jeg sammenliknet meg med andre.

Da jeg ble mer kjent med Gud viste han meg hvordan han elsket meg. Når jeg aksepterte Guds kjærlighet overfor meg, klarte jeg etterhvert og godta det. Dette gjorde at jeg etterhvert klarte å elske meg selv. Nå kan jeg ikke tenke meg å være noen annen enn meg selv. Jeg har merket at når jeg liker meg selv, liker andre meg bedre også. Jeg elsker å være i mitt eget selskap😆. Hvordan har du det med deg selv?

Det du tenker om deg selv, vil påvirke hvordan livet ditt blir.

Er du venn med deg selv, eller bryter du deg selv ned i tankene? Har du ikke tro på deg selv eller synes du ikke du fortjener et godt liv? Det du tenker om deg selv sier noe om du får en lykkelig framtid eller ikke? Hvis tankene dine bryter deg ned, vil jeg anbefale deg å begynne å gjøre noe med det. For du blir det du tenker. Derfor er det så avgjørende for livet ditt at du tenker framtid og håp for livet ditt. At du tenker gode tanker om deg selv.

Les gjerne blogg-innlegget: Kampen foregår i tankene.

En sunn person kan ha sånne tanker som dette: «Jeg har det godt», «Hvem kan jeg velsigne i dag?», «Gud kommer til å velsigne livet mitt», «Jeg gleder meg til det som ligger foran» og «Jeg er en god person som vil andre det beste.» Men en person kan ha usunne tanker som dette: «Det blir aldri noe ut av noe av det jeg gjør», «Jeg kommer sikkert til å mislykkes», «Andre behandler meg dårlig» og «Dette kommer til å bli en dårlig dag.» Du kan selv være med og påvirke det du tenker. Det vil også påvirke livet ditt.

DU KAN BESTEMME HVILKE TANKER DU VIL HA

Veldig ofte godtar vi alle tankene som kommer inn i hode vårt som våre egne. Noen ganger tror du på løgn om deg selv også, og det kan være med å få deg til å gå i en veldig destruktiv retning. Når Gud sier at du er verdifull, han elsker deg og han har framtidsplaner og håp for deg. Tror du på det? Er tankene dine i tråd med disse tankene? Hvis ikke vil jeg at du skal bli mer oppmerksom på hvordan du tenker om deg selv. Jeg vil at du skal bestemme deg for å vær snill mot deg selv i tankene. Si deg enig med det Gud sier om deg.

Hva gjør du når du får tanker som ikke er gode for deg og framtiden din? Du må stoppe opp og si nei, dette vil jeg ikke tro på eller tenke. Gud sier jeg er god og han har fredstanker ikke ulykkestanker for meg. Du kan erstatter de nedbrytende tankene med godhet mot deg selv og tro på deg selv.

Jeg var veldig kritisk overfor meg selv og andre mennesker tidligere. Jeg klarte ikke elske meg selv og klarte derfor ikke elske andre mennesker. Det var noe av det første Gud viste meg at jeg måtte ta taket i, han viste meg hvordan han elsket meg og ville at jeg skulle gjøre det samme. Når jeg begynte å forstå hvordan han elsket meg klarte jeg å gradvis gjøre det samme selv og når jeg følte meg helt elsket, klarte jeg etterhvert å elske andre mennesker, til og med mennesker jeg ikke kjente. Tankelivet mitt har endret seg totalt, og det har livet mitt også. Hvis du ikke har prøvd dette ut, anbefaler jeg det på det sterkeste, det vil endre livet ditt i en positiv retning❤️.

FØLELSENE FØLGER ETTER TANKENE DINE

Tankene dine er med på å påvirke følelsene dine. Der tankene dine går, går følelsene dine etter. Så dersom du tenker nedlatende tanker om deg selv, vil også følelsene understreke det du tenker. La meg gi deg ett eksempel, du kan dette blir en dårlig dag. Da vil tankene dine begynne å gi signaler til kroppen om at du ikke har det bra. Men dersom du snur på det og begynner å tvinge deg selv til å tenke mer positivt, så vil også kroppen din signalisere til deg at du har det positivet. Velg å tenk "Dette kommer til å bli en god dag".

Tankene dine er med på å påvirke hvordan følelsene diner er og dermed hvordan du har det.

HVORDAN ØNSEKR DU Å VÆRE MOT ANDRE?

Jeg tror det er viktig å bestemme seg for hvordan du vil være og så velge tanker som er i tråd med det. For eksempel så ønsker jeg å leve i kjærlighet, omsorg og godhet til andre mennesker. Da må jeg tenke over hvilke tanker jeg har om andre. De tankene jeg har må være i tråd med den jeg ønsker å være.

Jeg har lagt merke til at når noen rundt meg sårer meg, avviser meg eller oppfører seg dårlig overfor meg, er det fort å slippe til tanker jeg ikke burde ha. Da er det fort å ville ta igjen eller behandle dem dårlig tilbake. Jeg tror at så lenge vi har mennesker rundt oss, vil vi bli skuffet over hvordan de oppfører seg. Det er fort gjort å få andre tanker enn godhet, omsorg og kjærlighet for en person. Jeg må bevisst bestemme meg for at jeg ønsker å tenke positivt, uansett hva den andre personen gjør eller sier. (Det er da kampen begynner i tankene). Jeg ønsker å verdsette og respektere andre selv om de ikke gjør det samme mot meg. Gud kommer til å hjelpe deg, ønsker du oppriktig det som er Guds vilje, så får du hjelp til å klare det.

Hvem ønsker du å være og hvilke gode egenskaper ønsker du å ha overfor andre? Jeg ønsker å være den første til å si unnskyld, dersom jeg har gjort noe som ikke er bra, og jeg vil være den første som tilgir av hjertet når andre gjør noe de ikke burde ha gjort mot meg (de trenger ikke engang vite om det.)

Dersom du ønsker å lese mer om hvordan vi er i kamp i tankene, har jeg åpnet opp (kanskje begrenset periode) for at du kan lese 1.kapittel av boka mi: «Kampen foregår i tankene 1.kapittel.».


Ha en god dag.