Overvinn det onde med det gode

Send meg en melding

Du styres av de tankene du tenker. Og du kan bestemme hva du vil tenke. Jeg begynte personlig å bli oppmerksom på dette for ca 10 år siden og det har hjulpet meg så mye i hvordan jeg er som menneske.

Ikke godta alt som faller deg inn

Jeg tror mange bare godtar alt som faller de inn i tankene og tenker ikke over det. Du burde lære deg å ikke godta alt du tenker. Fordi noen ganger får vi tanker som ikke er bra for oss eller de som er rundt oss. Hvis vi godtar nedlatende tanker om andre, vil dette være med å ødelegge relasjoner til de menneskene du har rundt deg.


Du kan ikke å vise mennesker at du elsker dem, dersom tankene dine er negative overfor dem. Å tenke positivt vil gjøre at dine ord og handlinger er positive. Derfor er det viktig å tenke over hva du tenker.


Det er ikke alltid oppbyggende eller positivt det vi tenker, noen ganger kan jeg tenke negativt om andre. Det jeg har lært meg er at jeg ikke trenger å godta det, men kan velge å ta en negativ tanke og tenke «nei, sånn ønsker jeg ikke å tenke om noen». Den letteste måten å gjøre det på er å erstatte den med noe positivt om denne personen.


Vi er omgitt av mennesker hver eneste dag. Vi kan ikke kontrollere hvordan folk behandler oss eller er mot oss. Men det er vårt ansvar hvordan vi er mot andre. Det er fort gjort å tenke nedlatende tanker om andre, til og med de vi er glade i og er de nærmeste personene i livet vårt. Det er jo ikke greit. Vi kan henger oss opp i små irriterende ting. Det er lurt å legge merke til hva som foregår i tankene dine. Jeg ønsker å elske mennesker rundt meg. Jeg ønsker å vise dem i ordene jeg snakker om dem og handlingene jeg gjør overfor dem. Dersom jeg skal få dette til må jeg begynne å rydde i tankene mine. Gjør jeg ikke det i tankene mine, vil jeg heller ikke gjøre det i hvordan jeg snakker om de eller handler mot de.

Overvinne det onde med det gode i tankene dine

Du kan begynne å rydde i tankene dine når du kjenner at tankene dine går imot noen rundt deg. Du vil kjenne at når du begynner å tenke positivt med vilje, så forsvinner irritasjonen, og etterhvert slipper den taket. Det er da du overvinner det onde med det gode:


«La ikke det onde overvinne deg, men overvinn det onde med det gode!» Rom 12,21


Jeg har lært meg å tenke godt om mennesker, fordi jeg bestemmer meg for det. Det kan være utfordrende, spesielt hvis det er noen som behandler meg dårlig. Men det er skikkelig effektivt og jeg får det mye bedre inni meg. Og jeg blir den personen du ønsker å være mot andre. Jeg tror det er sånn vi kan være med å skinne for andre mennesker, vi må skille oss ut og være mer lik på Jesus som handlet ut fra sin kjærlighet til alle mennesker.


Prøv det ut med de personene som de er vanskelig å tenke positivt om. Du har sikkert noen du også, som alltid går imot deg eller har handlet urettferdig mot deg. Bestem deg for å tenke positivt selv om det koster. Da vil du lettere tenker positivt om personer rundt deg. Hvis du begynner å øve deg opp, vil du legge merke til når du har tanker du ikke vil ha.

Du må endre tankene dine

Det er veldig viktig og rydde opp i tankene og reflektere over hva du tenker. Du kan velge det du ønsker du å tenke!


«Du klarer ikke å endre deg, dersom du ikke klarer å endre tankene du har.»


Hvis du tenker deg en person som har 95% gode egenskaper og 5% dårlige. Hva legger du merke til med den personen? Er det det som er bra eller det som er dårlig? Når vi henger oss opp i den ene tingen som ikke er bra, blir den ofte stor inni tankene våre. Derfor vil jeg oppmuntre deg til å tenke på det positive med denne personen med vilje.

Hva gjør du når du ser personer som er annerledes enn deg, eller velger annerledes enn du ville ha gjort, eller som ikke er sånn som du er. Fordømmer du dem eller prøver du å finne tanker som elsker denne personen? Slik du tenker, er slik du er. Se på disse versene:


«For slik han tenker i sitt indre, slik er han.» Ordspråkene 23,7


Hvordan du tenker om andre er synlig for dem

Jeg tror vi så mange ganger tror at vi kan skjule det vi tenker om folk. Men 80% av vårt språk er det non-verbale. Det betyr at din kroppsholdning og hvordan du ser på folk, hvordan du står og reagerer avslører hvordan du tenker om personer. Er du ikke enig med meg? Du merker fort hvis noen liker deg eller ikke. Du merker det på hvordan de reagerer på deg, de trenger ikke si noe engang.


Det fineste Gud har skapt er gode relasjoner. Han vil at du skal elske de rundt deg. Hvordan kan vi elske dersom vi går rundt å teker negativt om dem? Min anbefaling til deg er å begynne i det små og legg merke til hvordan tankene dine er og ta litt tak i det og ikke godta alt du tenker.


Jeg vet jeg utfordrer litt her, men jeg må bare si at det hjelper. Dersom du prøver å gjøre det noen ganger, vil du se at det fungerer. Legg merke til om du tenker negativt om noen. Dersom du gjør det, ta tanken til fange og erstatt med gode tanker overfor denne personen. Noen ganger er det irriterende vanskelig å tenke positivt med vilje, jeg vet det. Men det er verd det.Del gjerne dette blogg-innlegget med venner. Følg meg gjerne på instagram og lik siden min på facebook. Da vil du få alle nye innlegg som jeg legger ut på siden her.


Ønsker deg en fin helg videre💞.