Bevar hjertet framfor alt du bevarer

Send meg en melding

Hvordan bevarer du egentlig hjertet?

En av måtene å bevare hjerte er å tenke gjennom hvilke personer du lar komme helt nær inn i livet ditt.


Selv om vi skapt til å elske menneskene rundt oss, så betyr ikke det at du skal holde alle mennesker nær til ditt hjerte. Noen mennesker sårer deg, behandler deg dårlig og trykker deg ned. Noen vet ikke selv at de gjør det, men gjør det likevel. Det er du som må bevare hjertet og tenke over hvem du slipper helt inn.

Har du noen relasjoner som er i ubalanse, hvor du prøver å være god, mens den andre personen utnytter deg eller trykker deg ned? Når du er sammen med dem, har de tatt fra deg energien eller skuffer deg. Mitt råd til deg er å holde avstand til de personene, for de er med å ødelegger hvordan hjertet ditt har det ❤️.

Ett sundt og godt hjerte er mykt, det betyr ikke at du er svak, men det betyr at det fungerer på sitt beste og gir deg liv. Hvis du stadig holder deg nær mennesker som bryter deg ned, blir du blir sårbar og hjerte kommer i ubalanse. For at livet skal være godt må det strømme ut av ett sundt og godt hjerte.  

Når du holder deg nær til Gud vil han være med å bevare hjertet ditt. Han vil gjøre deg bevist på hvem du skal beskytte deg mot og hvem som bør komme nær. Men det er du som må handle på det.Å holde seg på avstand betyr noen ganger å ta vare på ditt hjertet. Vi er skapt for gode relasjoner og det finnes ikke mer nydelig enn personer du kan få en nær og god relasjon til, som vil det beste for deg og som får fram det beste i deg. Da kan du være helt deg selv. Det er disse personene du skal du slippe inn 🤗.


Hvis du har usunne relasjoner kan hjerte bli hardt eller knust💔. Ordspråkene sier bevar hjertet framfor alt du bevarer for livet ditt går ut fra det. Det er viktig å ha ett hjerte som tør å slippe riktige personer inn. Holde deg nær til personer som løfter deg opp. Av og til er vi så knyttet til de personene fordi vi har hatt ett vennskap til de i lang tid. Kanskje er tiden inne å ta rette valg, selv om det er vondt.


Hvis du stadig holder deg nær en person med din godhet og de trykker deg ned med hvordan de behandler deg, er det du som blir sårbar. Det er du som må ta valget om å ta vare på deg selv. Ta deg tid til å tenke gjennom om du må gjøre en opprydning i dine relasjoner.

Velg gode relasjoner

Det å ta noen for nærme som ikke skal være der, kan være med å stjele fra hjertet ditt. Tar du feil personer inn i den innerste sirkelen, kan det være med å hindre andre å komme inn som bør være der. Du må lære deg å si nei til noen og ikke slippe folk helt nær som er med å ødelegger for hvordan du har det. På grunn av hvordan mennesker har såret og sviktet så kan det hindre at du åpner opp hjertet for andre, det er heller ikke bra. Du må passe på hjertet slik at det produserer ett godt liv for deg.

Gud ønsker å hjelpe, kanskje Gud er en du ikke har sluppet helt nær. Du må vite hvem Gud er og åpne opp for at han kommer inn i alle områdene i hjertet. Han er god og handler alltid i sin kjærlighet for at du skal ha det godt. Du tør å stole på Gud når du blir mer kjent med hvem han er og hvor god han er for deg. Han svikter ikke og vil aldri gå imot deg. Når du slipper Jesus helt inn i hjertet ditt og ikke holder noe tilbake er hjertet ditt, vil du få ett stekt og godt hjerte.

Når du holder deg nær til Jesus lar du han får lov til å beskytte hjertet ditt. Han kommer til å vise deg hvem du kan ta inn og holde nær ditt hjerte. Han kommer også til å vise deg hvem som er skadelig å ta helt inn. Det er ikke alle som har rene motiver og som kan være ute etter å såre deg og ødelegge det fine som finnes der. Les gjerne: I stillhet og tillit skal din styrke være

Å bevare hjerte er også å bevare det som er i det

Det er ikke bare hjertetilstanden du må passer på, men det som er i hjertet, det som Jesus har lagt ned som du skal følge og det må beskyttes. Hvor det som ligger der skal få lov til å vokse og utrette det han har tenkt for deg. Les også: Å finne det Gud har lagt ned i deg

Det er også mennesker du bør ta helt inn og åpne mer opp for. Det er de som du stoler helt på og som heier på deg og som du får lov til å være helt deg selv uten at de utnytter din godhet og kjærlighet. De som du skal velge å holde nær, er de som elsker å få fram det beste i deg, de som du stoler på og hvor relasjonen vokser fram til noe sundt og godt for begge parter.

Jesus er der og passer på at du har ett godt hjerte. Så du kan være en personen du er tenkt å være. Da vil du bevart i oppturer og nedturer.

Kanskje du skal ta deg litt tid til å tenke igjennom relasjonene dine. La Gud gjøre deg oppmerksom på de relasjonene du har som ikke er sunne og de menneskene du skal holde litt på avstand til, men også de som er bra for deg og som du skal bruke mer tid på.

Dersom du ønsker å vite når jeg poster nye innlegg her på bloggen kan du like siden min på facebook: Kristin L. Berge eller følge meg på instagram😃.


Ha en nydelig dag💞

K